Almost-instant Dynasty-effect

on


Joskus henkilö
saattaa tilapäisessä mielenhäiriössä haluta enemmän blingiä. Ihan mihin tahansa. Joten tuumasta toimeen.

IN ENGLISH
Sometimes person
might want a bit more bling in a temporary mental disturbance. On anything. So let’s get started.

Tarvikkeet / You’ll need:
tummaa tai vaaleaa tylliä / dark or light tulle
kimaltavaa kangasta / shiny fabric
jotain pitsinpaloja / pieces of lace
erilaisia strasseja, helmiä tms. kimaltavia pikkujuttuja / beads, sequins, rhinestones etc.


1. Leikataan tylli haluttuun muotoon. Jos haluaa tyllistä pehmeämpää k
annattaa se pestä ennen käyttöä jolloin tärkki lähtee pois. Käytin tähän kaksi kerrosta pestyä tylliä pohjaksi. Tämän koristeen voi tehdä mihin hyvänsä vaatteeseen ja muodon voi valita oman maun mukaan. Tästä tulee kaulusmainen. Leikataan kimaltava kangas (tässä paljetti-imitaationeulosta) samanmuotoiseksi. Neulataan kangas ja tyllikerrokset yhteen.

1. Cut the tulle. Wash it first if you prefer it softer. I used two layers of washed tulle as a base. You can choose the shape, mine is going to be a collar-like. Cut shiny fabric (this is sequin imitation jersey) the same shape. Pin the fabrics together.

2. Otetaan pitsitilkkuja ja sommitellaan pitsikuviot sopimaan koristeen muotoon. Monia pitsilaatuja voi leikata ja muotoilla ilman että kangas kamalasti purkautuu. Pitsit voi ommella kiinni käsin tai koneella. Tyllit kiinnittyvät samalla kerralla yhteen. Tyllin tarkoitus on napakoittaa koristetta ja kimallekankaan tarkoitus on tuoda blingiä, pitsi taas tekee bling-kankaan kimallukseen kiinnostavan pinnan. Jos ei halua ommella niin kankaat voi myös liimata yhteen kankaalle sopivalla liimalla.

2. Arrange
pieces of lace to match the shape of your base and pin them on it. Most laces can be cut without runs in the fabric edge. Sew everything together in one go, either by hand or machine. Tulle makes base more stiff, shiny fabric gives the bling required and lace gives interesting texture. If you don’t want to sew you can also use fabric glue.

3. Kun pitsit on kiinnitetty leikataan kimalluskankaan reuna myötäilemään pitsikuvioden reunoja. Kuvio alkaa näyttää luontevammalta. Jos kimallusta on riittävästi voi koristeen kiinnittää vaatteeseen sellaisenaan. Minä halusin enemmän.

3. When
all lace bits are attached, cut shiny fabric edges to match lace figure edges. It starts to look more natural now. If there is already enough bling you can now attache it into one of your clothes with basting stiches. I wanted more.

4. Ompelin vielä eräästä topista purkamiani muovistrasseja tuomaan lisäblingiä. Halutessaan voi toki lisätä vaikkapa erilaisia helmiä, pieniä killuttimia, paljettinauhaa tai jotain muuta koristenauhaa ja luoda oikein överin koristeen. Ne voidaan kiinnittää joko liimaten tai ommellen. Itse ompelen mieluummin sillä silloin voin halutessani myöhemmin purkaa helmet ja strassit irti johonkin muuhun projektiin. Jos käytät kuumaliimaa, muista että paljetit, muovihelmet ja muovistrassit eivät välttämättä kestä kuumaa.

4. I had some plastic rhinestones which I added to give it a bit more bling. You can also use different kinds of beads, small findings, sequins and other decorative threads to create over the top-effect. You can also use glue. I prefer sewing because then, if needed, I can also take them off for some other project. If you are using hotmelt glue, remember that sequins, plastic beads and other plastic embellishements don’t take the heat.

5. Lopuksi koriste harsitaan (= harvat ja pitkät etupistot) kiinni vaatteeseen. Kiinnitys tapahtuu harsien siksi että koristetta ei suositella pestäväksi ja se on irrotettava kun vaate menee pesuun. Arkivaatteisiin ei koristeita ehkä jaksa alkaa harsimaan joka viikko kiinni, mutta bilevaatteiden pikakoristeluun tällainen överi-bling on onnen omiaan. Kun koristeen on kerran tehnyt valmiiksi sitä voi käyttää monta kertaa eri vaatteissa. Tämän juhlavaatteen tulette näkemään käytössä myöhemmin.

5. Finally
use basting stiches to attach it to the clothing you have chosen. I recommend basting stiches because this decoration can’t take washing and it should be easy to deattach when ever cloth is going to the wash. When you got this decoration ready you can use it as many times as you want on different clothes. You will see this clothing and decoration in use later.