MegaEvent & MegaMob

En ole aikoihin kertonut mitään meidän geokätkö-harrastuksesta . Syystä että emme ole hirveästi kätköilleet viimeaikoina. Kätköilemme vain yhdessä ja isännän kivulias ja liikkumiskiellon aiheuttanut hartiavamma esti kätköilymme alkuvuonna varsin tehokkaasti. Menneenä viikonloppuna pääsimme kertalaakista takaisin kätköilyn makuun kun Tampereelle suunnisti 1500 kätköilijää (geocachers) yli 20 eri maasta yhteiseen Mega-tapahtumaan (Mega Event). Eihän tuollaista tilaisuutta voinut jättää käyttämättä, etenkin kun keli osoittautui täydelliseksi.

Kätköilijä tunnistaa toisen kätköilijän välittömästi. Muille kätköilijän käytös saattaa vaikuttaa verrattain omituiselle, tai jäädä täysin huomaamatta. Mutta mahtoi siinä olla jästeille (=kätköilyä harrastamaton henkilö) ihmettelemistä Tampereen keskustassa kun näennäisesti täysin mielenkiinnottomat paikat keräsivät ympärilleen tavallista suuremman ryhmän henkilöitä jotka tuijottivat kännykän näköistä aparaattia ja kopeloivat sadevesirännejä ja kaiteita. Omituisuus huipentui sunnuntai-iltapäivänä Mega Flashmobin muodossa Keskustorilla kun erittäin suuri joukko (=satoja) kätköilijöitä suoritti noin 10 minuutin kätköily-flashmobin.

Koko tapahtuma oli loistavasti järjestetty, kiitos lukuisien vapaaehtoisten. Saimme tapahtumassa uusia kätköily-ystäviä: terveiset Norjaan, Ruotsiin, Saksaan ja Etelä-Afrikkaan. Meillä oli niin hauskaa että poskia kivistää vieläkin kaikesta nauramisesta. KIITOS KAIKILLE!

Jos haluat tietää lisää geokätköilystä:
geokätkäily wikipediassa
geocache.fi

geocaching.com
Garmin gps välineet

Jos innoistuit, meillä on vain kaksi pyyntöä: lue toimintaohjeet ja kätköilysäännöt ennen aloittamista, äläkä pölli matkalaisia (geocoins & travelbugs). Hauskaa kätköilyä!

IN ENGLISH
I haven’t been posting about our geocaching hobby for a while. It’s mainly because we haven’t done any caching lately. We only cache together and because my hubby got painful shoulder injury just after new years and doctor’s orders not to use the arm we haven’t done any caching since then. This weekend we returned to caching with a big bang. 1500 geocachers from over 20 different countries came to Tampere to a Mega Event. We just couldn’t miss that, especially when the weather turned out so gorgeous.

Cacher recognises another cacher immediately. To others our behaviour might seem a bit weird, if they even notice it. But I’m pretty sure we got several surprised looks from muggles (=non-geocaching person) in the center of Tampere when totally uninteresting places gathered around large group of people staring mobile phone-like apparatus and being very touchy-feely towards water drainpipes and railings. All this weirdness got it’s peek on sunday afternoon when very large group (=hundreds) of cachers gathered in Tampere town center for about 10 minute caching flashmob.

The whole event was professionally organised, thanks to the numerous volunteers. We made loads of new caching friends: greetings to Norway, Sweden, Germany and South Africa. We had hell of a good time and our cheeks still ache from all the laughing. THANKS TO ALL!

If you want to know more about geocaching:
geocaching in wikipedia
geocaching.com
Garmin gps epquipment

If you got interested, we got just two requests: read the instructions and rules before starting and don’t steal trackables (geocoins & travel bugs). Happy caching!


Isäntä tutustuu Chirp’iin /
My hubby checking the Chirp


Vaatteita geokätköilijöille: / Clothing for geocachers:
If you can read this I’m hanging on the rock.
Call the fire brigade and help me down
Thanks!!!


Angry birds Live


Signal the Frog


Mega Finland 2011 World map


Sekopäinen kätköilijä tauolla /
Crazy cacher on a break

Paras kätköilyvaruste-kisan voittaja /
Best geocaching equipment competition winner

MEGAMOB Tampere

Videolla myös kahdeksan sekunnin kohdalla allekirjoittanut punaisessa topissa ynnä isäntä /
On the video also me in red top, on 8 sec mark, with my hubby

Lisää videoita MegaMobista täällä. / More video’s of the MegaMob in here.