Vaihtarit / Exchange

Olen sitä ihmistyyppiä joka tykkää vaihdella sisustusta usein. On hauska muutella huonekalujen järjestystä ja katsoa josko sohva olisikin parempi ikkunan alla kuin keskellä olohuonetta. Kun asuu yhdessä tyypin kanssa joka on täysi vastakohta, ollaan joskus törmäyskurssilla. Isäntä pitää enemmän stabiilista, muuttumattomasta tilasta. Hän ei myöskään pidä siitä että seinillä on tavaraa. Olosuhteiden pakosta isäntäkin on välillä joutunut muutosten eteen.

Elämämme keskittyy pienen asuntomme olohuone-avokeittiö-tilaan joka on ahtaudessaan joskus tuskastuttava. Kun samaan tilaan pitäisi mahduttaa tv:n katselunurkkaus, kaksi tietokonepöytää, ruokapöytä, rottien koti ja emännän pikkuruinen käsityönurkkaus, on asunto välillä ollut niin ahdas että ihan heikottaa. Jälleen ollaan perimmäisten kysymysten äärellä kun vanha, liian pieni kirjahylly on vihdoin saatu pois asunnosta (ei muuten kelvannut edes Pelastusarmeijalle! Hmpf!). Poistunut on isännän vanha tietokonepöytäkin joka on korvattu uuteen kirjahyllyyn integroidulla pöytäratkaisulla. Lähtöpassit sai myös pyöreä lasinen sohvapöytä. Pöytä oli kaunis mutta tilaan aivan liian suuri ja sellainen romunkerääjä että ette edes usko.

Poistuneiden kalusteiden tilalle saapui kauniisti kulahtanut puinen peilipöytä. Pöydän on tarkoitus palvella tietokone-/askartelupöytänä, joka tarkoittaa että jei, saan ruokapöydän vihdoin sen alkuperäiseen tarkoitukseen ja pystyn jopa kutsumaan vieraita! Peilipöytä saapui luoksemme huonekalujen hautausmaalta, eli äitini vanhasta navetasta jonne vanha kirjahyllymme (ja moni muu vanha huonekalu ennen sitä) muutti. Me harrastetaan äidin kanssa tämmöisiä huonekaluvaihtareita. Etsinnässä on vielä minikokoinen sohvapöytä johon ei tarvitse mahtua muuta kuin kahvikuppi ja kaksi kaukosäädintä. Mielellään se saisi olla vanha ja rustiikki, eikä sen välttämättä tarvitse olla pöytä ensinkään. Tärkeintä on että se on pieni ja kohtalaisen sirorakenteinen. Ideoita ja ehdotuksia otetaan vastaan.

IN ENGLISH
I’m the kind of person who loves to change the furniture arrangement in our home. It’s fun to change it and try if the sofa looks better under the window instead in the middle of the room, or so. When living with a person who’s totally the opposite, we are sometimes colliding. My hubby likes more stable, unchanged space. He doesn’t like anything hanged on the walls either. But due to changing situations he also had to adjust sometimes.

Our lives are consentrated in our little livingroom-open-kitchen area, which is not very spacious. When we have to arrange place for watching tv, enough room for two computer tables, dining table, rat’s home and little corner for my crafting, the apartment sometimes feels so small it makes me feel anxious. But once more we are dealing with basic questions when our old too small book shelf finally flew out (can you believe that even the Salvation Army didn’t want it! Hmpf!). We also got rid of boyfriends old computer table which was replaced by new integrated bookshelf-table solution. We are also getting rid of our glass coffee table. It is pretty but way too large for the space and you don’t even believe how easily it clutters.

But when getting rid of stuff, you have to get something to replace them, of course. So I got old dressing table from what I call furniture cemetary. That is actually my mum’s old cow shed and that’s where our old bookshelf (and many other old furniture before that) moved to. Me and my mum, we quite often do these furniture exchanges. This table is now serving as my computer/crafts table, which means that yaay, I’m finally able to use our dinner table on its original use and might even be able to invite guests. Now we only need to find small coffee table, just big enough for one coffee cup and two remotes. I would like it to be old and rustic and it doesn’t even have to be a table at all. Most important things are small size and light weight construction. Ideas and suggestions will be gladly accepted.


Punaiset tuolit (joita on yhteensä 4), odottavat vielä uutta maalia pintaansa. /
Red chairs (4 in total), are still waiting new paint.


Äidillä on toinen lähes identtinen pöytä, erilaisilla vetimillä.
Paperitehdas Valkeakoskissa jakoi tällaisia pöytiä aikoinaan työntekijöilleen. /
My mum has another table almost identical to this, with different kind of handles.
Paper mill in Valkeakoski used to give these tables to their workers long time ago.

8 Comments

 1. RautaNeito says:

  Järjestelyä kaipaisi meidänkin huusholli.. jospa tämä postaus vaikka inspiroisi :) Mullakin muuten on muuten tuollainen pino matkalaukkuja olohuoneessa, paitsi, että yksi niistä on matkagramofoni :D

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Musta tuntuu että tää huusholli kaipaa sitä järjestelyä jatkuvasti :D Siksi nyt siitä sohvapöydästäkin luovuttiin kun se ei tahtonut pysyä siistinä yhtä päivää pidempään. Oih! Matkagrammari olisi ihana! Olen jo pitkään haaveillut sellaisesta isotorvisesta gramofonista mutta isäntä ei anna lupaa sellaisen hankkimiseen ;)

 2. Ulrika says:

  Oletko katsellut kirppareilla yöpöytiä ja kukkapylväitä olohuonepöytäsilmällä? niistä voisi löytyä sopivaa koko luokkaa.

  1. Rhia says:

   Ulrika – En ole suoraan sanottuna vielä ehtinyt koska tämä ajatus tuli vasta tällä viikolla enkä ole ehtinyt kirppiksille. Mulla itseasiassa on yksi funkis-yöpöytä työhuoneella joka olis muuten sopivan kokoinen mutta se on tarkoitettu seinän vieressä pidettäväksi ja tämä pöytä pitäisi saada keskelle huonetta. Kaikki kalusteet ei ole ihan vielä lopullisilla paikoillaan, mutta katsellaan jahka tästä saadaan lopullinen sijoitus päätettyä. Kiitos hyvästä ideasta!

 3. Piipukka says:

  Hehe – mekin pakkasimme vasta kotimme varastoon odottamaan kuljetusta uuteen kotiin naapurimaahan. Tämän myötä myös raakkasimme mukaan otettavaa. Vanha telkkarimme ei enää läpäissyt seulaa, että sitä kannattaa lähteä raahaamaan ja ajamaan tuhansia kilometrejä joten kysyimme eraältä ystävältämme, joka työskentelee huumeriippuvaisten kanssa, josko he haluaisivat telkkarimme. Mutta ei kelvannut, koska nykyään lahjoitustelkkareidenkin pitää olla ohuita taulutelkkareita!! Niinpä kärräsimme telkkarimme kierrätyskeskuksen vaihtotorille, josko jollekin ilmaisena kelpaisi. Me ollaan ihan tyytyväisinä katseltu Hercule Poirot yms dvditä sillä monet vuodet (aikoinaan ostimme ystävältämme käytettynä ;) emmekä kapistusta olisi vielä vaihtaneet ellei tämä muutto olisi tullut ajankohtaiseksi.. :)

  1. Rhia says:

   Piipukka – Joo, on se kumma kun ei kelpaa enää mikään vanha tavara. Mun vanha tv meni keväällä suoraan romunkeräykseen, en uskonut sen kelpaavan kenellekään vaikka olikin vielä täysin toimiva. Meillä se jäi tarpeettomaksi kun muutettiin isännän kanssa yhteen, molemmilla oli omat tv:t ja sitten ostettiin isompi taulu-tv, on ollut varastossa siitä asti. Kahdessa huoneessa ei kolmea tv:tä tarvita ;) ja äidilläni on tuolla huonekalujen hautausmaalla muutenkin nurkat väärällään vanhoja telkkareita (vielä vanhempia kuin omani). Pelastusarmeija ei huolinut hyllykköä koska nuo 60-70-luvun kalusteet ei kuulemma mene kaupaksi. Ymmärrän toki ettei niidenkään kannata ottaa lahjotustavaraa joka vaan jää seisomaan varastoihin kun kenellekään ei kelpaa vaikka ilmaiseksi antais. Mulla ei vaan sisu antanu periksi pistää ehjää kirjahyllyä suoraan roskikseen kun kyse on vaan siitä että sen malli ei ole “muotia”. Eri asia tietysti elektroniikan kanssa josta tekniikan kehitys ajaa ohi. Sen vielä jotenkin ymmärrän. Jotenkin…

 4. prefecta says:

  Löytyisköhän jostain sohvapöydäksi vaikka semmonen taittuva diaprojektorinjalka?
  Kerran tullut itsellä vastaan mutta olin liian hidas :/ Oisin laittanut partsille kukkatelineeksi.

  1. Rhia says:

   prefecta – Diaprojektorin jalka on sen verta erikoinen esine että en kyllä muista sellaista nähneeni kirppiksillä kierrellessäni. Mutta hauska idea, pidetään silmät auki jos sattuisi osumaan kohdalle.

Comments are closed.