Iltapukuja vesisateessa

on


Maanantai ja vettä sataa. Miten upeasti voikaan viikko taas al
kaa kurjassa kelissä, NOT! Tuttuun tapaa heitin taas isännän töihin ja sitten kotiin valmistautumaan omaan työpäivään. Housunlahkeet kastuivat joten ne kuivattelevat sängynlaidalla tätä kirjoittaessa. Koska päivä näyttää niin kurjalta innostuin selailemaan netistä iltapukuja. Rakastan katsella niitä. Taidokkaat yksityiskohdat ja upeat kankaat innostavat aina ja antavat ideoita omiin vaatteisiin. Omistan tasan yhden iltapuvun. Se on mustaa kangasta ja merenneitohelman alta pilkottaa vaaleanpunainen tylli. Ehkäpä näette siitä joskus myöhemmin kuvankin. Olen käyttänyt sitä kerran. No okei, on mulla toinenkin puku jota kai voisi iltapuvuksikin kutsua. Oikeastaan se on hääpuku mutta myöskin mallia merenneito. Se on laskeutuvaa ivoryn sävyistä georgettea ja sitä koristaa olkaimettomalla pääntiellä ja helmassa aaltoilevat helmikirjailut. Siinä on myös puolen metrin laahus. Viimeaikoina ovat myös valkoiset iltapuvut olleet muotia joten kaipa sitäkin voisi iltapukuna käyttää jos olisi jotkut iltapukujuhlat tiedossa. En ole sitä kuitenkaan koskaan käyttänyt.

Illalla aion tehdä lättyjä ruuaksi koska ne piristävät aina.

Mutta nyt niihin iltapukuihin. Nyt luvassa Dioria. Christian Dior oli taituri omana aikanaan, mutta hänen tyylinsä oli suhteellisen pelkistetty. Ainakin verrattuna Diorin nykyiseen suunnittelijaan, John Gallianoon. Monesti Diorin pukujen upeus perustui pelkästään vaatteen silhuettiin ja muotoon enemmän kuin asun koristeellisuuteen. Materiaalit olivat luonnollisesti huippulaatua ja saivat vaatteen kuin vaatteen näyttämään ylelliseltä. Oheiset Christian Diorin suunnittelemat puvut ovat 50-luvulta.

Dior by Christian Dior

Gallianon tyyli hakee vertaistaan. Rakastan sen runsaita yksityiskohtia ja ylenpalttisuutta. Rohkeasti hän yhdistelee erilaisia tekniikoita, materiaaleja ja tyylejä yhteen. Puvuissa on paljon poimuja, laskoksia, erilaisia leikkauksia, runsaasti koristelua ja näyttäviä materiaaleja. Jopa ns. arkiasut näyttävät tavallista koristeellisemmilta, iltapuvuista nyt puhumattakaan. Gallianon Dior-iltapuvut 2000-lukua.

Dior by John Galliano
Noniin, nyt tuntuu heti paremmalta =) vesisadekaan ei enää haittaa. Pääsenhän aina töihin kastumatta autolla.