Haba haba zoot zoot!

on


Muuton huonoja
puolia on se että tavarat ovat hukassa vielä puolen vuoden päästäkin. Itse olen totaalisen hukassa vaatteideni kanssa sillä vaatemäärä ei tahdo mahtua kaappeihin. Isoon vaatehuoneeseen tottuneena kestää kauan ennenkuin vaatteet löytävät sopiville paikoilleen kaapeissa. Siksi olenkin suurimman osan tammikuuta luuhannut samoissa vaatteissa ja vaihtanut sitten kun on ihan pakko. Lempparivaatteet ovat hautautuneet jonnekin vaatemassojen alle eikä niitä löydy ennenkuin vaatekaapit on ruodittu järjestykseen. Muuton hyvä puoli kuitenkin on se että saattaa löytää vaatteita joita ei ole käyttänyt vuosiin mutta jotka nousevat arvoon arvaamattomaan tilanteen sitä vaatiessa. Nyt tilanne vaatii.


Olen muutosta asti käyttänyt vanhoja Evil Dressmaker-farkkuja jotka alkavat olla aika kuluneet ja haaroista puhki. Pakkaspäivät ovat vaatineet lämmintä ylle ja kun farkut lensivät pyykkikoriin oli löydettävä jotain muuta lämmittävää. Pelastukseksi osoittautuivat
villaiset aidot 30-luvun miesten housut. 30-luvulla miesten muoti edellytti leveitä lahkeita ja paljon kangasta (zoot pants). Vuosia sitten löysin sellaiset miesten housut kirpputorilta. Housut voi todeta aidoksi tavaraksi sillä niissä ei ole vetoketjua vaan napit, napinlävet on ommeltu käsin ja saumanvarat on huolitelty käsinompeleella. Löytyypä housuista sellainenkin hienous kuin kapea kangassuikale joka estää lahkeensuuta kulumasta kantapään kohdalta. Housut ovat siis huippulaatua. Jossain vaiheessa ne unohtuivat kaapin perälle koon jäätyä liian pieneksi. Nyt housut mahtuvat taas. Lahkeita vain piti vähän pidentää, ne ovat alusta asti olleet himppasen naftit. Siispä behold: aidot pappahousut!

Pukeutumislaboratorio, testi 10

Pappahousut – vintage, hankittu ainakin 10 vuotta sitten,
käytetty viimeksi useita vuosia sitten
Sifonkipusero – kierrätetty, hankittu 2009,
käytetty viimeksi muutama viikko sitten
Neuleliivi – hankittu pari vuotta sitten,
käytetty viimeksi pari kuukautta sitten
Kengät – vanhat tutut Marco Tozzit, hankittu 2008,
käytetty viimeksi muutama viikko sitten
Baskeri – kierrätetty & tuunattu,
käytetty viimeksi tällä viikolla

Dressing laboratory, test 10

Grandpa trousers – vintage, thrifted, bought atleast 10 years ago,
worn last time several years ago
Chiffon blouse – thrifted, bought 2009,
worn last time couple weeks abo
Knitted vest – bought couple years ago,
worn last time couple months ago
Shoes – same old Marco Tozzi, bought 2008,
worn last time couple weeks ago
Beret – thrifted and decorated,
worn last time this week

IN ENGLISH
Downside on moving is that you can’t find your stuff, even six months after you still can’t find them. I am totally lost with my clothes. All my clothes don’t fit in the closets properly. I am used to big walk-in-closet and now I have to try to figure it out how I arrange everything in small closet. That is the reason why I have been wearing same stuff since december. However all clothing need washing every now and then. My favourite clothes are buried somewhere under the masses and I can’t find them untill I have arranged everything properly. Good side about moving is, however, that you might find something that you haven’t worn in years but what comes in handy when situation requires. Now situation requires.

Since the move I have been wearing my old Evil Dressmaker-jeans which are now rather worn out and have holes on them. Freezing weather requires something warm to wear and when I had to put jeans in the wash I needed something else to warm me. My saviour was original men’s wool trousers from 30’s. In the 30’s mens fashion required wide trouser legs and lots of fabric (zoot pants). Years ago I found one pair of those from thrift shop. You can say that they are real vintage trousers because they don’t have zipper but buttons, buttonholes are sewn by hand and also seam allowances are trimmed by hand. They even have narrow strip of fabric to protect the hem from wearing out where it touches heel. So they really are top quality and made by proper tailor. At some point they were forgotten at the back of my wardrobe because they didn’t fit me anymore. Now they fit again. I just had to adjust the trouser leg, they were a bit too short from the beginning. So behold: real grandpa trousers!