Lisää hius-asiaa


Käsi ylös
kuka muistaa enää katalyyttikihartimet? 90-luvulla ne olivat hittituote, mutta taisivat jäädä aikamoiseksi tähdenlennoksi. Blogikavereiden kesken eräässä tapaamisessa tulin maininneeksi omistavani katalyyttikihartimen. Termi herätti ihmetystä ja jopa kauhistusta kun kerroin että se toimii kaasupatruunalla. Katalyyttikiharrin on siis langaton kiharrin jonka käyttövoimana toimii butaanikaasupatruuna. Kaasun virtaus kytketään päälle ja sen jälkeen käynnistetään kiharrin painamalla napista joka aiheuttaa pienen leimahduksen kihartimen sisällä. En tiedä tarkkaan kihartimen toimintaperiaatetta, mutta leimahduksen jälkeen kiharrin
alkaa lämmetä ja kuumenee toimintavalmiuteen noin parissa minuutissa. Butaanipatruunoita myydään isommissa marketeista mutta katalyyttikihartimia en ole nähnyt myynnissä enää aikoihin. Toisaalta en ole kyllä niitä tietoisesti edes etsinyt. Onko joku muu nähnyt?

Kihartimeni on hyvin palvellut nyt jo lähes 15 vuotta mutta sen elinkaari alkaa olla finito. Kiharrin on pudonnut lattialle useita kertoja eikä kiharrinosa enää ole kovin tukevasti kiinni kahvassa. Kaasun virtauskin on hieman pätkivää, varmaankin juuri edellämai
nitusta johtuen. Olen ollut kihartimeeni erittäin tyytyväinen kaikki nämä vuodet. Kätevä se on ollut erityisesti tilanteissa kun tavallisen kihartimen johto ei riitä pistokkeesta peilin eteen. Viimeinen butaanipatruuna loppui juuri ennen joulua joten nyt on passeli aika mennä eteenpäin ja uusia kalustoa. Harrastan hiusten laittoa aika harvoin. Hiusvempainteni valikoima on siksi hyvin vähäinen. Omistan kuitenkin katalyyttikiharrintanikin vanhemmat (jostain 70-luvulta) Carmen-lämpörullat jotka jyräävät edelleen. Ne ovat laatukamaa mutta niillä kampausten tekeminen on aikaavievää puuhaa. Huhujen mukaan Carmen-rullien valmistus lopetettiin aikoinaan koska kukaan ei enää ostanut niitä. Kaikilla oli jo Carmenit, eivätkä ne koskaan menneet rikki. Ikuisuustuote siis =) Vastaavaa ikuisuustuotetta tuskin kihartimista löytyy. Siksi haluaisin teiltä hyvät lukijat vinkkejä siitä millainen kiharrin kannattaisi hankkia luottokihartimeni korvaajaksi. Suoristusrautoja on hypetetty joka nurkalla ja lähes kaikilla taitaa olla ainakin haaveissa GHD:n supersuoristin. Haluaisin kuitenkin kuulla muistakin vaihtoehdoista, sillä parin sadan euron hinta ei hirveästi houkuttele muuton köyhdyttämää Dressmakeria. Entäpä perinteiset kihartimet? Onko niille enää sijaa suoristusrautojen luvatussa maailmassa? Missä kihartimessa hinta ja laatu kohtaavat? Miltä merkiltä löytyy luotettava, kätevä ja monikäyttöinen kiharrin?
Kaikki vinkit kehiin, kiitos.


Aika päästää veteraani viettämään ansaittuja eläkepäiviä. /
Time to let the veteran have it’s well-earned retirement.
Pic.

Legendaariset Carmen-rullat. Mulla on tuo isoin setti.
Omassani tosin kotelo on hieman erilainen,
koska sinne voi laitta myös kampausnestettä.
/
Legendary Carmen curlers. I have the biggest set.
A
llthough mine has a bit different case,
because you can also add curling lotion in it.

Pic.

IN ENGLISH
Hands up who remembers catalytic curlers. They were hit product in the 90’s but looks like they were a bit of a shooting star. In one blog meeting I mentioned that I own catalytic curler. It caused surprised and even horrified looks on peoples faces when I said it works with gas. Catalytic curler is wireless curler that uses butane gas as it’s power source. You switch the gas on, then you push a button that causes little flash inside the curler. I don’t know the actual method how it works but after this little flash it starts to warm up and is ready to use in about couple minutes. You can still buy butane cells from big supermarkets but I haven’t seen catalytic curlers in shops for ages. Well, I haven’t been exactly looking for them either. Anyone else seen them?

My curler
has been serving me well for almost 15 years now. It has been dropped on the floor several times so the heating rod is not very securely attached to the handle anymore. Gas flow is also a bit uneven, probably because of that. I have been very satisfied with that curler all these years. It has been extremely handy especially in situations when lead hasn’t been long enough from electric socket to the front of the mirror. My last butane cell was finished before christmas so now is good time to replace my haircurling tool.
I don’t do my hair very often and I don’t have much curlers. However I own Carmen heat curlers which are even older than my catalytic curler. I think they are from 70’s and they still work like charm but it is so timecomsuming to use those. It has been rumoured that they stopped manufacturin Carmen curlers because everybody already had them and they didn’t sell anymore. It is everlasting quality and they never break. I don’t expect to find another everlasting curler. That is why I want to hear good tips and suggestions from you my dear listeners. Hair straighteners are hyped everywhere and I suppose everyone now dreams of GHD stylers. I’m not very enthusiastic about almost 200€ price so I would like to hear about other options. So what about ordinary curlers? Is there any room for them in this hair straightener wonderland? What curler makes quality and price meet? What brand has reliable and handy curler?
Send your best tips this way, thanks.