Pukeutumislaboratorio, testi 2 / Dressing laboratory, test 2

on


Nyt kun
tuo Projekti Pukeutumislaboratorio on pyörähtänyt käyntiin niin mietin tässä
että kiinnostaako teitä armaat lukijat tietää noista testien vaatteista enemmänkin? Eli haluatteko tietää miten vanha vaate/asuste on tai koska sitä on käytetty viimeksi ennen testiä? Tai jotain muuta tietoa jota nyt ei automaattisesti postaukseen tule laitettua. Itsellehän nuo asiat on aika itsestäänselviä mutta voisi olla mielenkiintoista tehdä jonkinlaista tilastoakin tässä testissä. Todettakoon nyt tässä yhteydessä että en aio pukeutua testikappaleisiin joka päivä vaan muutamana päivänä viikossa riippuen omasta huvituksesta. Paitsi jos testikappale yllättäen osoittautuukin erittäin kivaksi asuksi. Mä taidan nyt odottamatta teidän vastauksia laitan tiedot näistä tämänpäiväisistä vaatteista joista oikeasti tykkään aika paljon yhdessä. Tuosta rintakorusta muuten sen verran että kun ostin sen kirpparilta niin mietin että onkohan se kansallispuvusta vai ei kun näyttää niin tyypilliseltä kansallispukukorulta mutta en löytänyt takaa minkäänlaisia hopealeimoja. Tänään tarkempi tutkiskelu paljasti että kyllä se on hopeaa, leimat vaan oli tupattu etupuolelle. Kolmen euron rintakoruksi hyvinkin arvokas ostos.

Takki – kirpputori, tuunattu, ostettu kevättalvella 2009,
käytetty viimeksi eilen
Aito pashmina -huivi – kirpputori, ostettu muistaakseni viime syksynä,
käytetty viimeksi eilen
Georgette-pusero – kirpputori, ostetettu huhtikuussa 2009,
käytetty viimeksi noin pari kuukautta sitten
Neuleliivi – Seppälä, ostettu pari vuotta sitten,
käytetty viimeksi tänä keväänä
Housut – kirpputori, tuunattu, ostettu viikko sitten,
käytetty viimeksi eilen
Marco Tozzi saappaat – Kenkä Repo, ostettu syksyllä 2008,
käytetty viimeksi viimetalvena

Coat – thrifted, altered, bought march 2009,
used yesterday
Pashmina scarf – thrifted, bought last autumn if I remember correctly,
used yesterday
Georgette blouse – thrifted, bought april 2009,
used about couple months ago
Knitted vest – Seppälä, bought couple years ago,
used last spring
Trousers – thrifted, altered, bought week ago,
used yesterday
Marco Tozzi boots – local shoe shop, bought autumn 2008,
used last winter

Hopeinen rintakoru – kirpputori, ostettu pari viikkoa sitten
ensimmäistä kertaa käytössä

Silver brooch – thrifted, bought couple weeks ago,
first time in use

Baskeri – kirpputori, tuunattu, ostettu alkusyksystä,
käytetty viimeksi eilen

Beret – thrifted, added sequined bow, bought early this autumn,
used yesterday

IN ENGLISH
Now when my Project Dressing laboratory has started I was wondering are you, my dear readers interested to know more about my clothes? Do you want to know how old particular item is or when I used it last time? Or any other information about them that I usually don’t mention on the post? Those things are pretty obvious to me, but I was thinking that it might be interesting to make some sort of statistics about it. I have to mention that I am not going to wear test subjects every day, but maybe couple days a week, depending how I feel. Except if the test subject is particularly nice. I think I’m going to post information about these items before I get your answer if you want it or not. Actually I like these clothes quite a bit as an outfit. About the brooch. When I bought it from flea market I was wondering if it is from finnish national costume. Design is very typical for those but I couldn’t find any silver stamps from the backside. They only make national costume jewelry either sterling silver or gold. Today when I was having more closer look I finally found them stamps, on the frontside. Rather valuable jewelry to sell it in a flea market with just 3 €!