Käsityönurkka / Crafty corner

Yritän parhaani mukaan pitää käsityöhommat työhuoneella, mutta silloin tällöin kotonakin on kiva puuhata jotain käsityö- ja askartelujuttuja. Tähän mennessä olen säilyttänyt kodin käsityötarvikkeet muovilaatikossa. Sitten yhtäkkiä päässä syttyi lamppu. Miksi ihmeessä säilön tavarat tässä Rumuuspalkinto-ehdokkaassa kun kauniimpiakin vaihtoehtoja olisi tyrkyllä? No, siivosin käsityönurkkaukseni. Mitäs sanotte? Joku ehkä ihmettelee miten voin tehdä hommia ilman pöytää. Kyllä se onnistuu. Olen tehnyt periaatepäätöksen että kotiin ei tule ompelukonetta. Teen kotona siis vain käsin ommeltavia juttuja, neuleita ja muuta askartelua. Jos tarvitsen pöytää otan polville kevyen hopeasepänpöydän tai muun alustan pöytälevyksi.

IN ENGLISH
I try my best to keep all my sewing and handcraft-stuff at my work studio, but every now and then it is nice to do something at home aswell. So far I have kept my home sewing and handcraft stuff in plastic box. Then it hit me. Why on earth I keep storing stuff in this The Ugliness Award nominee, when there are more prettier options at hand? Well, I cleaned up my little crafty corner. What do you think? Someone might wonder how can I work without table. It is possible. I have made decicion that I won’t bring sewing machine at home. So when at home, I only do hand sewing, knitting or other small crafting. If I need table I will take my light silversmith table or other small board on my knees.


“Vanha” säilytyslaatikko /
“Old” storage box


“Uudet” säilytyslaatikot (vaneriaskissa vuosiluku 1921) /
“New” storage boxex (vaneer suitcase has “1921” written inside)


Siivottu käsityönurkka. Nojatuoli on vuosien takainen
löytö roskakatoksesta. Se oli valkoiseksi maalattu ja
päällystetty punaisella tekonahalla jossa oli valkoiset tereet.
Äiti kunnosti sen tuollaiseksi kaunottareksi./
Cleaned crafty corner. Armchair was found years ago by the
rubbish bins. It was painted white and coverd with red faux leather
with white pipings. Mum renovated it and now it’s a beauty.


4 Comments

  1. RautaNeito says:

    Toi käsilaukku ompelu”korina” on tosi hyvä idea :D Saanko pihistää idean?

    1. Rhia says:

      RautaNeito – tietenkin saat vaikka ei se oikeastaan olekaan käsilaukku :D mulla oli laukun kehykset valmiina ja ompelin siihen opiskeluaikana tuon pussukan ihan käsityötarvikkeita varten. Koulussa kun piti olla ompelutarvikkeet päivittäin mukana niin ne oli helppo kuljettaa tuossa laukussa. Hyvin on toiminut jo yli 10 vuotta.

  2. SalSaDesign says:

    Ihana nurkkaus ja mahtava käsveska-idea jonka miekin pihistän varmasti jossain vaiheessa käyttöön ;O) Olen kangaskasseja käyttänytkin säilytykseen ja pienessä iltalaukussakin jotain pientä säilönyt. Täytyykin tehdä postaus joku päivä säilytyksestä, kiitos ideasta jotka ovat muuton jäljiltä poistuneet minusta :D

    Salla

    1. Rhia says:

      Salla – Kiitos, istuskelen tuossa muutenkin kun katselen tv:tä ja joskus ihan vaan kahvikupposen ja lehden kanssa. Aiemmin mulla oli tuossa isommassa muovilaatikossa kaikki sikinsokin suloisessa sekasotkussa mutta nyt olen järjestänyt eri osastoihin: matkalaukuista löytyvät tauolla olevat keskeneräiset projektit, korista juuri nyt työnalla olevat (ja pari muotilehteä) ja pussukassa tuolinkäsinojalla ovat ompelutarvikkeet langoista nappeihin, saksista mittanauhoihin. Ite tykkään eniten juuri laatikoista kun niihin saa tavarat jotenkin säntillisemmin. Haluaisin vielä tehdä kangassuojuksen tuohon koriin ettei terävät rottinginpäät revi kankaita pilalle. Ideoita saa ja täytyykin ottaa :) ite teen sitä jatkuvasti kun luen blogeja, varmasti jo tiedostamattakin. Mutta se siinä juuri on niin hauskaa, joku keksii jotain kivaa ja jakaa sen kaikkien kanssa niin että muutkin saavat ideasta hyödyn omalla tavallaan.

Comments are closed.