Oma keittokirja / Your own cook book

Jokakesäisellä retkellä Marjamäen Pajutilalle löysin jotakin jota olen kaivannut jo vuosia mutta en ole tiennyt sellaisen olemassaolosta. Vaikka kokkailen mitään reseptejä vaativaa aika harvakseltaan niin joitakin hyväksi havaittuja reseptejä on tarttunut matkanvarrelta mukaan. Ärsyttävää on vain se että reseptit pyörivät pienillä paperinpalasilla pitkin keittiötä ja kaappeja eikä niitä löydy silloin kun tarvitsisi. Kun siis näin tämän itse täytettävän keittokirjan ihastuin totaalisesti. Kirja on kauniisti kuvitettu sekä vanhoin piirroskuvin että modernein valokuvin. Reseptit on jaoteltu eri osioihin kuten Jälkiruuat ja leivonta tai Pasta, riisi ja nuudelit. Reseptiosioissa on kirjoitustilaa omille resepteille sekä kartonkitaskut lehdistä leikattuja reseptejä varten. Kirjan mukana tuli myös muutama irtonainen kortti reseptien kirjoittamista varten. Kirja on kompaktin kokoinen ja kierreselkänsä ansiosta helppo selata. Työkaverin huoli oli ettei hänen ruma käsialansa näyttäisi nätiltä tuollaisessa keittokirjassa. Minä en aio ottaa siitä paineita vaan täyttelen kirjaa enemmän muistivihkon-omaisesti. Tärkeintä on että saan vihdoin omat lempireseptit yksiin kansiin. Miten te muut säilötte parhaat reseptinne?

IN ENGLISH
On my semiannual trip to Marjamäki Willow farm I found something that I have longed for years, but didn’t know it excisted. I don’t do proper cooking (with recipes) very often but I have collected some good recipes over the years. Most annoying thing is that they are written in small notes that lye around in the kitchen and cupboards. I never find them when I need them. So, when I saw this cook book you fill yourself I was thrilled. Book has pretty illustration, old drawings and modern photos. Recipes have devided into sections like Baking & deserts or Pasta, rice & noodles. There is pages to write your own recipes and also carton pockets to store recipes you collected from magazines. Book also includes couple empty additional cards to write your own recipes. It is handy size and easy to browse because of the spiral back. My colleague was worried that her ugly handwriting would not look good on it. But I am not going to worry about that. Most important thing is to finally get my favourite recipes in one book. How do you store your best recipes?


Tee-se-itse keittokirja. Kauniin peltipurkin löysin kirppikseltä. /
Do-it-yourself cook book. I found that pretty jar from flea market.

2 Comments

  1. prefecta says:

    mä säilön ne blogiin ;P

    1. Rhia says:

      prefecta – no se, mutta eiks se oo hieman hankalaa kokata tietokoneen ääressä ;) Mä haluan että mun reseptit on siellä keittiössä saatavilla.

Comments are closed.