Hiuksia ja inhorealismia / Hair & excessive realism

Nyt on pakko jatkaa vielä vähän hiusasialla. Testasin uudelleen Cutrinin Sea Salt Sprayta, mutta samalla testasin vähän erilaista tapaa laittaa hiuksia. Luin Esmen blogista miten hiuksia voi kihartaa kangassuikaleiden avulla. Näin se tehtiin ennen papiljotteja ja muita kähertimiä (muistatteko Pieni talo preerialla-sarjan, siinä muistan nähneeni neitosia nauhat unimyssyn alta roikkuen). Revi n. 30 x 5 cm puuvillaisia kangassuikaleita, hiuksien pituudesta ja paksuudesta riippuen 10-20 kpl. Kuivaa hiukset lähes kuiviksi, voivat olla hiukan nihkeät. Voit käyttää kampausnestettä tai muuta muotoilutuotetta riippuen hiustesi laadusta. Esme ei käyttänyt mitään, minulla pohjalla lämpösuoja (ennen föönausta) ja osio kerrallaan kevyesti Sea Salt Spraylla suihkittu.

Jaa hiukset osioihin ja rullaa kangassuikaleen ympärille. Tämä vaatii hieman harjoittelua. Jäykän papiljotin tai lämpöpatukan ympärille hiukset on helppo kiertää mutta vetelän kangassuikaleen ympärille ei niinkään. Kangassuikaleet toimivat parhaiten pitkiin hiuksiin, omani ovat jälleen kerran niskasta hieman liian lyhyet ja niskahiuksista osa jäikin kiertymättä. Kun osio on kiedottu tiukkaan rullalle suikaleen ympäri, solmitaan nauhan päät. Kaikki hiukset käsitellään, myös otsatukan voi rullata (minä rullasin). Sitten voikin mennä nukkumaan (kunhan on antanut ensin puolison naureskella riittävästi päästä roikkuville nauhoille, ikävä kyllä saatte todeta sen huvittavuuden ihan omista päistänne, kuvia ei ole). Aamulla solmut avataan ja viimeistellään kampaus. Omani harjasin huolella auki silottavan muotoiluvoiteen kanssa. Huonosti kihartuneen niskatukan pinnitin kiinni. Jos pehmopapiljottien tai sormikiharoiden kanssa nukkuminen tuntuu epämukavalta kannattaa kokeilla myös tätä sillä pitkissä hiuksissa nauharullat voi jättää roikkumaan korvien alapuolelle jolloin ne eivät nukkuessa paina. Vaihtoehtoisesti voi käyttää paistofoliosta muotoiltuja patukoita, mutta ne natisevat nukkuessa ja ovat tietysti kovempia päätä vasten kuin kangasnauha.

IN ENGLISH
I just have to continue little bit with hair issues. I tested again Cutrin Sea Salt Spray, but at the same time I tested different way of doing hair. I read from Esme and the laneway how to curl hair with rags. This is how it was done before hair rolls and curlers (do you remember Little house on the Prairie, I remember seeing young ladies wearing night caps and rugs hanging under the cap). Rip cotton strips, about 30 x 5 cm. Depending on the thickness and length of your hair you will need about 10-20 pieces. Blowdry your hair almost dry, leave just a tad damp. You can use some hair product if you want depending on your hair quality. Esme didn’t use anything, I sprayed heatprotection before blowdry and one section at the time some Sea Salt Spray when rolling.

Divide your hair in sections and roll them round the strip. This requires some practice. It is easy to roll around curler or hair roll, but not so easy around soft fabric strip. This method works best on long hair, once again my hair is a bit too short on the back. Neckhair didn’t curl properly because they didn’t stay inside the roll. When you have rolled the section, tie a knot on the strip. You can also roll your fringe if you like (I did). And then you can go to bed (after you allow your partner to laugh enough at your funny head, unfortunately you have to try it and find out yourself how funny it looks, I don’t have any photos to show). In the morning you open the knots and finish the do. I brushed mine carefully with little bit of smoothing cream. Neck hair wasn’t properly curled so I just pinned it. If it feels uncomfortable to sleep with soft rolls or finger curls you must definetly try this. If you have long hair you can roll only the ends so knots don’t hang above your ears. Optional method is to use oven foil to form sticks for curling. Although they make noise while you sleep and are harder than fabric strips.


Kangassuikale-kiharat, korallinpunainen huulipuna ja kirppishelminauha. /
Rag curls, coral red lipstick and thrifted beads.


Asukuva goes inhorealismi.
(Kuollut pulu autohallissamme.) /
Outfit photo goes excessive realism.
(Dead pigeon in our garage.)

14 Comments

  1. Nina says:

    Hahahahah, voi ei mikä kuva! ;) Mutta ihana yhdistelmä nuo kukalliset kengät ja eri sävymaailmasta oleva kukallinen leninki. Tykkään!

    1. Rhia says:

      Nina – :D Tuo kuollut pulu on houkutellut mua kuvaamaan jo useamman viikon ajan. Ensimmäisenä päivänä kun bongasin sen, seisoi vierellä elävä pulukaveri, varmaan viimeisiä hyvästejä jättämässä. Ensin se lojui hallin pimeässä nurkassa mutta joku on siirtänyt sitä n 5 metriä oikealle joten se on nyt valoisammassa paikassa ja helpommin kuvattavissa. Tänään kun tulin töistä kotiin annoin viimein periksi houkutukselle ja kävin kuvaushommiin. Tilapäinen mielenhäiriö johti tähän hieman makaaberiin kuvaideaan. Huomenna autohalli pestään joten sen jälkeen pulua tuskin enää näkyy. Ja kiitos, minustakin kahden erilaisen kukkakuosin yhdistäminen oli hauska ajatus.

  2. Ulrika says:

    Hui kun näyttää valtavalta tuo pulu, en ookaan koskaan nähnyt sellaista kuolleena!

    Ja jee, kiitos kangaskiharrus vinkistä! terveisin lättätukka, joka etsii jatkuvasti helppoja kihartamiskeinoja. Foliopaplarit (ja paplaripaplarit) mulla onkin ollu, mutta ei niiden kanssa tosiaan oikein voi nukkua.

    1. Rhia says:

      Ulrika – Kieltämättä aika iso lintu, mutta ei minusta normipulua suurempi. Ehkä se johtuu siitä että niitä lopulta aika harvoin näkee ihan noin läheltä että pystyisi vertaamaan mittasuhteita omaan jalkaan. Ja tuo puluparka tosiaan on jo useita viikkoja ehtinyt kuivettua kasaan että ei enää ole ihan muhkeimmillaan. Ei kestä kiittää, itekin kokeilen kaikenlaista kun aamuisin on aina niin kiire ettei ehdi silloin väsätä. Ja tosiaan nukkuminen on aika kurjaa kun pää on täynnä jotain ylimääräistä. Näiden kanssa nukkuminen oli kumminkin vielä ihan kohtalaisen mukavaa. Toistaiseksi ainoa miinuspuoli tässä on tuo rullaamisen hankaluus ja lyhyen tukan ikuisuusongelma, mutta nekin varmaan korjaantuvat aikaa myöden kun hiukset kasvaa ja rullaustaito karttuu.

  3. Vilma says:

    Kangaspapiljotit ovat kyllä huomattavasti mukavempia kuin foliopatukat. Itse käytän kankaana tylliä, koska sen avulla saa helposti isommatkin ja ilmavammat kiharat, se ei ole liian liukasta tai sileäpintaista, ja sen ilmavuuden avulla kiharaosiot kuivuvatkin mielestäni vähän nopeammin.

    1. Rhia says:

      Vilma – Tylli ei tullut edes mieleeni, mutta olet varmasti oikeassa helppokäyttöisyydessä. Mutta miten on sen raapimisen kanssa? Oletko pessyt tyllin pehmeämmäksi ensin vai kiinnitätkö tyllinauhojen päät jotenkin ettei ne pääse raapimaan nukkuessa?

  4. SalSaDesign says:

    Voi, rättikiharat <3 me tehtiin niitä aina siskon kanssa nuorena, tuli kunnon käkkärät ja kestävät kuin mitkä. Entisaikojen kikkakolmoset rulaa!

    1. Rhia says:

      SalSaDesign – Jännä että nää on näemmä ihan yleisesti ollu ihmisillä tiedossa. Mulle tää oli ihan uusi juttu. Lapsena mulla oli suurimman osan ajasta lyhyt poikatukka niin ei paljo kiharoita väännelty. Mut joo, tuli aika napakka kihara tosin ei nämäkään mun päässä kahta päivää kestäny.

  5. prefecta says:

    Sormikiharat pinneillä kii ja verkon alle yöksi, toimii.

    1. Rhia says:

      prefecta – Testattu on mutta pinnit painaa päänahkaa niin ei kovin usein viitsi tehdä kun aamulla on aina sen jälkeen vähän pää kipeä. Sitäpaitsi en koskaan saa niistä kovin nättiä kiharaa.

  6. Itselläni on jonkun kampaajan mukaan aasialainen(!) hiuslaatu, eli hyvin liukas ja suora. Ainoa tapa saada tiukat kiharat on ollut talouspaperin kanssa nukuttu yö. Tekniikka vastaava kuin kangaskiharoissa, mutta kiinnitys pinnien kanssa. On tukalle lempeämpi vaihtoehto kuin folio ja suht helppo tehdä pyyhekosteisiin hiuksiin.

    1. Rhia says:

      Magdalena Hai – No jopas, hauska kuulla millaisia erilaisia tapoja ihmiset ovat keksineet. Varmasti toimiva keino tuokin. Minua vain tuossa hieman epäilyttää tuo talouspaperin haaskaaminen joka kerta kun tahtoo kiharat. Kangassuikaleet ja foliopatukat sentään voi käyttää monta kertaa. Vai ovatko paperinpalat käytettävissä useampaan kertaan?

  7. Ikävä kyllä roskan määrä on suuri, koska paperit menevät aivan käppyröiksi. Mutta käytän tätä keinoa vain erityistilanteissa, kun haluan todella kestävät, tiukat kiharat. Useimmiten sählään papiljottien ja piipparaudan kanssa (näin saan veltot kiharat muutamaksi tunniksi, plääh…) Pitääkin kokeilla, tuleeko kankaalla yhtä hyvää jälkeä. Olisi luontoystävällisempää!

  8. Rhia says:

    Magdalena – Tuota vähän pelkäsinkin. Minä ajattelin kokeilla seuraavaksi tuota Vilman ehdottamaa tylliä lakanakankaan sijaan. Ehkä sen kanssa on se kieputtaminenkin vähän helpompaa kun ei ole niin vetelää materiaalia.l

Comments are closed.