Kesä, surffi ja Samurai / Summer, Surf & Samurai

Kesä ei tule ilman Samuraita. Vuosia sitten sain naapuriltani palan tekstiilitaiteilija Kaarina Kellomäen suunnittelemaa ja E. Heleniuksen Aitoossa painamaa Samurai-kangasta. Tein tuon  hameen ja käytän sitä joka kesä koska pidän sen raikkaista väreistä ja hauskasta kuviosta. Kangas meni hameeseen niin tarkkaan että siitä jäi jäljelle vain pieni parin sentin suikale.

Viikonloppuna heittäydyin laiskaksi enkä lupauksestani huolimatta saanut testatuksi Cutrinin Salt Sprayta. Niinpä kokeilin sitä eilenaamulla kuiviin hiuksiin. Tavoilleni orjallisena haroin kuontaloon ensin muotovaahtoa ja sen jälkeen suihkuttelin surffisuihkeella suortuvan kerrallaan sitä mukaan kun kiersin niitä lämpörullille. Eilen kiharat olivat ihan ok, mutta nukutun yön jälkeen ei voitane enää juuri puhua kiharoista (pitänee ottaa se permanentti). No kai tätä surffitukaksi voi silti kutsua. En jaksanut aamulla kiireessä sille tehdä juuri muuta kuin haroa sormin kokoon ja kiinnittää pinneillä sykkyräksi. Ja paperiruusu niskaan. Nyt on kesä!

IN ENGLISH
Summer doesn’t come without Samurai. Years ago I got piece of fabric from my neighbour. It was called Samurai, designed by fabric designer Kaarina Kellomäki and printed by E. Helenius. I made that skirt and have been wearing every summer ever since. I love the colours and funny print on it. I had so little fabric that only little strips were left of it.

I was pretty lazy on weekend and didn’t test the new Cutrin Salt Spray even though I promised. So I tested it yesterday morning for dry hair. I applied some hair mousse first and then sprayed each section with sea salt before curling them on hot curlers. Yesterday curles were okay, but today you can hardly call them curls anymore (I suppose I should take those permanent curls again). Well I suppose I can still call it surf hair. I didn’t have much time to fix it today. I just pinned it together with couple pins on the back. And added paper rose on the neck. It is finally summer!


Ei se oikeasti ole ihan noin pötkylä vaan alaspäin levenevä. /
It’s not really that straight, it gets wider on the bottom.


Kiharako? Ei todellakaan! Surffeisa? Ehkä.  /
Curly? Definetly not! Surf? Maybe.

2 Comments

  1. Sandra says:

    Hei! Olisko sulla antaa vinkkiä mistä saisi tuota leveähköä synteettistä valaanluuta, jota olit käyttänyt tuolla aikaisemmin turnyyrin teossa? Nopea googletus ei nyt auttanut. Apuva! :)

    1. Rhia says:

      Sandra – No ainakin BelleModesten verkkokaupasta voi tilata. Luulisin että myöskin ulkomaisista korsettitarvikkeita myyvistä verkkokaupoista löytyy (synthetic whalebone). Itse olen tilannut tuon luun vuosia sitten Old Ravenilta mutta se liike on lopettanut toimintansa. Kannattaa myöskin kysellä ompelutarvikeliikkeistä, isommista saattaa löytyä.

Comments are closed.