Asu muuttaa tyyliä / Outfit changes style

Keskiviikon Tamperelaisessa (20.4.2011) pureudun pitkän ja kylmän talven jälkeiseen asuste-apatiaan. Kun on kuukausia pukeutunut vain siihen kaapista löytyvään kaikkein lämpimimpään asuun on vaikea palata asustamaan kiinnostavia asuja. Siksi keksin konstin jolla asustaminen käy aamuisin nopeasti ja helposti. Otetaan yksi vapaapäivä. Kasataan kaikki mahdollinen (kengät, laukut, hatut, huivit, vyöt, käsineet, hiuspannat, korut, sukkahousut ja kaikki muu asusteeksi kelpaava) sängylle iloiseksi kasaksi. Sitten aletaan lajitella.

Okei, tunnustan, en kasannut ihan kaikkea sängylle siitä yksinkertaisesta syystä että ne ei kaikki mahdu siihen ja osa kengistä on kellarissa johon en jaksanut tällä kertaa lähteä penkomaan. Sain silti aikaiseksi muutamia oikein näppäriä settejä. Samalla näytän teille miten yksi ja sama vaateparsi muuntuu erilaisten asusteiden avulla erityylisiksi kokonaisuuksiksi. Kun asustesetit on valmiiksi kerätty ei aamulla tarvitse käyttää aikaa miettimiseen. Ja jos haluaa tehdä hommasta tosi nopeaa, voi vaikka säilyttää setin osat yhdessä.

IN ENGLISH
My next article for the local news paper is about the difficulty of accessorising after long and cold winter. When you have spent months just on wearing the warmest and thickest clothes in your closets it is difficult to return to accessorising interesting outfits. Then I figured out a way to accessorise quick and easy in the morning. You take one of your days off from work. Pile everything you got (shoes, handbags, hats, scarfs, belts, gloves, hair fascinators, jewelry, tights and every thing else that qualifies as accessory) on top of your bed. Then you start sorting.

Okay, I confess, I didn’t pile everything on top of our bed. Simple reason is that everything doesn’t fit on our bed and some of the shoes are still in the basement and I wasn’t keen on going there for a some digging. But, I was still able to gather pretty good matching sets. I’m now going to show you how to create different ensambles of one outfit by just changing accessories. When you have everything matched in advance you don’t have to spend time in the morning on thinking what to wear. And if you wan’t to make it even faster than that, you can store pieces of matching set together.


Setti / Set 1
Samsonite laukku – ystävän äidiltä / Samsonite bag – from friends mum
Vintage kengät – kirppis / Vintage shoes – thrifted
Baskeri – kirppis / Beret – thrifted
Huivi – kirppis / Scarf – thrifted
Hattuneula – kirppis / Hat pin – thrifted
Korvikset – Gina Tricot / Earrings – Gina Tricot
Rintaneula – Bonehead / Brooch – Bonehead


Setti 2 / Set 2
Kengät – kirppis, tuunattu / Shoes – thrifted, revamped
Huivi – kirppis / Scarf – thrifted
Solki – mummun vanha / Buckle – granny’s old
Rannekoru – kirppis / Bracelet – thrifted
Käsineet – kirppis / Gloves – thrifted
Nilkkasukat – Norlyn / Anckle socks – Norlyn


Setti 3 / Set 3
Laukku – ostettu ystävältä / Bag – bought from a friend
Kengät – kirppis / Shoes – thrifted
Vyö – kirppis / Belt – thrifted
Silkkitoppi – H&M / Silk top – H&M
Hopeinen kaulakoru – kirppis / Sterling silver necklace – thrifted
Strassikorvikset – kirppis / Rhinestone earrings – thriftedAsu 1 / Outfit 1
Chic


Asu 2 / Outfit 2
Romanttinen / Romantic


Asu 3 / Outfit 3
Käytännöllinen / Practical

11 Comments

 1. Heidi says:

  Yllättävän vapaapäivän kunniaks oon jo matkalla kumoamaan asusteeni sängylle! Ihana idea pönkiä omia varastoja oikein kunnolla. Mihinköhän oon jemmannu kesähuivini… :D

 2. Elina says:

  Kiva idea. Pitäisi tehdä samanlainen prosessi.

 3. Aquila says:

  Kauniita yhdistelmiä! Etenkin numero 2 miellytti kovasti mun silmää :) Jos en olisi näin laiska, tsekkaisin itsekin samassa hengessä heti kaikki komeroni läpi, mutta se on kauhean työlästä. Ehkä taidan vaan mennä kirpparille haalimaan lisää asusteita? ;)

 4. Ulrika says:

  Ompas kauniita asuja, eniten tykkään kolmosesta :) Hyvä konsti! Rohkealle päälle sattuessa settejä voisi myös sekoitella keskenään.

 5. Petriina says:

  Tykkäsin tästä postauksesta ! Tämä antoi minullekin pontta asustekasojen tonkimiseen. Asusteilla saa kyllä koko asua muutettua tosi kivasti erinäköiseksi.

  Ihania koruja näissä kuvissa ! Varsinkin tuo viimeisen kuvan riipus on tosi kaunis.

  1. Rhia says:

   Heidi – No mä ite aattelin just kun tiedän että multa löytyy kaikenlaista mutta harvoin niitä tulee käytettyä että nytpä teen valmiita settejä niin jos tulis käytettyäkin niitä asusteita joskus. Ja voi löytyä tosiaan semmoista jota ei tiennyt omistavansakaan :)

   Elina – Juu, mullakin tää on vasta pintaraapaisu, mutta ehkä tästä innostus jatkuu eteenpäin. Kenkiä ja laukkuja kun tulee niin vähän hyödynnettyä, koruja ehkä enemmän.

   Aquila – Kiitos! Työlästähän se on, mutta kannattaa. En minäkään ihan kaikkea kaivellut kun osa asusteista tosiaan on vielä kellarissa talven jäljiltä. On kuitenkin kiva koota noita settejä ja kuvitella olevansa muotilehden stailisti ;) Ja muuten siinä kohtaa kun niitä asusteita käy läpi voi myös huomata että tiettyä väriä ei ole riittävästi tai jotain tiettyä tyyliä puuttuu. Niin siitä voi tulla yksi hyvä syy hakea kirppiksiltä lisää asusteita (jos vaikka ne lempikengät vaatii samanväristä huivia tai laukkua kaverikseen ;) )

   Ulrika
   – Kiitos, minunkin mielestäni näistä tuli varsin onnistuneita. Ja totta, noita voi sekoitella keskenäänkin. Itsellänihän on tuo tyyli aika geneerinen, mutta sellaisella joka on enemmän kameleontti voi löytyä vieläkin rohkeampia yhdistelmiä. Itse yritän parhaillaan löytää jostain mustaa lakeerivyötä mustan lakeerilaukun kaveriksi (kengätkin puuttuu, mutta muita mustia kenkiä kyllä lakeerin kaveriksi löytyy).

   Petriina – Olin itsekin tosi innoissani tästä ideasta. Se juolahti mieleeni oikeastaan tuolta Polyvore-palvelusta missä voi koota erilaisia kollaaseja vaatteista ja asusteista. Niin mietin sitten että olisi hauska koota kollaasi oman vaatekaapin kamoista. Tuo iso akaattiriipus on yksi omista suosikeistani. Tällä korumäärällä vaan tulee harvoin sitäkin käytettyä. Koru löytyi kirppikseltä hurjaan kolmen euron hintaan. Se näytti sille kuin olisi ollut täysin käyttämätön, hurjan kiiltävä se oli. Epäilen että sen myyjä oli varmasti kuvitellut sitä rihkamakoruksi koska on aika erikoinen malliltaan. Tarkkasilmäisenä kuitenkin bongasin siitä heti hopealeimat. Käytin sen antiikkiliikkeessä jossa kerrottiin sen olevan 60-70-lukua ja arvo noin 70-80€. Varsinainen aarre siis :D

 6. I love all of them but outfit two is definitely my favourite. The shoes are gorgeous.

  By the way, I passed on an award to you on my blog.

 7. Voi että, viimeinen iski minuun ja tuo laukku!!! Mistä sellaisia ystäviä saa joilla on tuollaisia ;)

  1. Rhia says:

   Camelia Crinoline – I just realized when I made this post that most of my favourite stuff is thrifted with real bargin price. The true bargin however was those shoes in outfit two. I painted them with cream fabric paint (mixed from what I happened to have at home, white, flesh colour and gold and they actually shimmer in sunlight when you look closely) and replaced laces. They only cost me 0,50 € (plus the price of new laces). Thank you for the award, so sweet of you :) Will be posting it soon.

   Aurinkojumala
   – Kyllä, se iski minuunkin. En ole oikein ikinä tykännyt gobeliinilaukuista ennenkuin näin tuon. Hmm, sinun pitää varmaan etsiä ystäviksi sellaisia ihmisiä joilla on maaninen vintage-tavaroiden keräilyharraste :D Sellaiselta ystävältä minä tuon laukun ostin vuosi sitten. Samalta ystävältä ovat nuo viikko sitten hommatut hatut ja korut, sekä kolme vintagemekkoani jotka esittelin tuossa alkukeväästä :D

 8. Röökimuija says:

  ;DDDDDDDDDDDD Voi luoja. Huh. KIIIIIH

  1. Rhia says:

   Röökimuija – Ja pointti oli??

Comments are closed.