Viisuja korvista

on


Tiedän että
olette varmaan jo kyllästymiseen saakka lukeneet Euroviisuista ja kaikilla tulee viisuja jo korvista. Kidutan teitä kuitenkin vielä tällä ensimmäisellä ja ainoalla omalla viisu-postauksellani. Ihan vaan piruuttani. Vaikka en ole mikään tosi-euroviisufani katson viisut joka kerta. Isäntä katsoo mukana vaikka ei pidäkään euroviisuista. Jos hän saisi valita katsoisimme jotain muuta. Minua kuitenkin viehättää esiintyjien näyttävät puvut ja koko tapahtuman mahtipontisuus. Tänäkään vuonna ei kustannuksissa ole säästelty kun Moskovassa on kasattu lavalle neliömetreittäin screenejä ja valoja. Myös semifinaalien välishow’t ovat olleet hienoa katsottavaa ja väliin jopa humoristisia kuten torstain semifinaalissa jossa kuusi karhua tanssi lavalla ja seitsemäs karhu puhalsi yleisöön “lunta”. Hymyn huulille ovat saaneet myös videopostikorttien yhteydessä opetetut venäjänkielen sanat. Täytyy sanoa että venäläisillä on selkeästi huumorintajua: Gagarin = Gagarin.

Itse pidän Euroviisuja puhtaasti viihteellisenä tapahtumana mutta isäntä näkee poliittisia kytköksiä. Vuosien varrella monet voitot ovat hänen mielestään olleet tekemisissä polittisten tapahtumien kanssa kuten esim. Suomen voitto joka “sattui sopivasti” samaan aikaan kun Suomi aloitti EU:n puheenjohtaja-maana. Tänä vuonna hän veikkaa voittajaksi Islantia, joka on pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa. Itse veikkaan Norjaa jonka menevä, hieman folkloristinen kappale vei sydämeni välittömästi. Tämän vuotinen Suomen biisi ei valitettavasti saa minussa aikaan muuta kuin kyllästymistä. Waldo’s people ei ole saanut biisiin mitään uutta ja se muistuttaa liikaa vanhoja Waldon biisejä.

Joka vuosi joitakin viisu-biisejä jää omiksi kesto-suosikeiksini ja jaksan kuunnella niitä vuosien päästäkin. Hyvässä muistissa on mm. Viron kappale vuodelta 2004: Neiokösö – Tii, Islannin viisu vuodelta 2006: Silvia Night – Congratulations ja samoista viisuista Latvian Cosmos – I hear your heart. Vuosien varrella joistakin Euroviisu-kappaleista on tullut jopa isoja hittejä kuten ruotsalainen Abba – Waterloo, Brotherhood of Man – Save your kisses for me Englannista, Luxemburgin France Gall – Poupee de cire, pupee de son, irlantilainen Johnny Logan – Hold me now ja tietysti Suomen ensimmäinen voittokappale Lordi – Hard Rock Halleluja vuodelta 2006. Paljon on myös jäänyt unholaan kuuluisista esittäjistäkin huolimatta. Kuka muistaa vaikkapa vuoden 1989 voittajaa Jugoslaviasta: Riva – Rock me, Ruotsin voittoisaa kappaletta 1999: Charlotte Nilson – Take me to your heaven , Englannin voittajaa 1997: Katrina and the Waves – Love shine a light tai Sveitsin voittokappaletta vuodelta 1988: Celine Dion – Ne partez pas sans moi?

Lopuksi saatte vielä nauttia omista tämän vuoden suosikki-biiseistäni. Ne kuulostaa muuten hitosti paljon paremmalta kotiteatteri surround-systeemistä kuin tästä kämäseltä läppäriltä…

Kuka on sinun suosikkisi?

IN ENGLISH
I know you must be totally fed up with all the Eurovision stuff already. But I’m still going to make my first and only post about it. Just for the hell of it. Even though I’m not a true eurovision-fan I watch it every time. Bf watches it because he has to. If he could choose he would turn the channel. I am fascinated by the magnificent costumes and pompousness. This year they didn’t spare expences when they practically made the stage of huge screens and lights. Also the shows in between are delightfull to watch. They were even a bit humorous when on Semifinal 2 they brought 6 bears (people in bear-suits) on stage dancing and seventh bear was blowing “snow” above the audience. Videopostcards that teach you russian language also made me giggle. Russians definetly have sense of humour: Gagarin = Gagarin.

I think that Eurovision song contest is purely entertaning but bf sees also political aspect. For this year’s winner he is suggesting Iceland that is in deep financial problems. Over the years winning countries have had something to do with political issues, like when Finland won, it just started as a president of EU. I am guessing Norway, catchy folkloristic tune stole my heart immediately. Unfortunately Finland’s song only make me yawn. Waldo’s people didn’t find anything new and exciting for their song. I am familiar with their old work and this is very similar to them.

Every year
some of the songs make their way to my favourites and I listen them even years after the actual contest. I remember well Estonia’s song in 2004: Neiokösö – Tii, Iceland from 2006: Silvia Night – Congratulations and Latvia from same year Cosmos – I hear your heart and many others. Over the years some of the songs have even made a big hit like swedish Abba – Waterloo, Brotherhood of Man – Save your kisses for me from England, France Gall – Poupee de cire, puopee de son from Luxembourg, irish Johnny Logan – Hold me now and of course Finlands first winning song Lordi – Hard Rock Hallelujah from the year 2006. Lot of songs were forgotten aswell, despite famous performers. Who remembers winner of the 1989 from Yugoslavia: Riva – Rock me , swedish winner 1999: Charlotte Nilsson – Take me to heaven, United Kingdom’s winner in 1997: Katrina and the Waves – Love shine a light or Swizz winner in 1988: Celine Dion – Ne partez pas sans moi,

And now you can enjoy some of my favourites from this year. Btw, they sound much better on the home theater surreound system than on this crappy laptop…

Who is your favourite?

Malta – voimallinen / Malta – powerful

Norja – sydämellinen / Norway – sweet

Viro – mystinen / Estonia – mystical

Serbia – hassu / Serbia – funny

Ukraina – eroottinen / Ukraine – erotic

Romania – tanssittava / Romania – dancable


Armenia – tarttuva / Armenia – catchy


Ja nyt jännittämään miten lauantain finaalissa käy!

And now we just wait and see what happens in the final on saturday!