Lukuvinkki / Reading tip

*kaupallinen yhteistyö – kirja saatu*

En enää ihan tarkalleen muista miten törmäsin Jovelan blogiin, mutta kyllä siitä on useampi vuosi. Johanna ja Veikko olivat ehtineet jo muuttaa unelmiensa taloon ja kirjoitella ennen sitä jo pitkät pätkät talohaaveista, oman talon remontoinnista, yksinkertaisesta maalaiselämästä ja omavaraisemmasta elämästä. Ahmin koko Jovelan talopäiväkirjan noin viikossa, joka ikisen postauksen ihan ensimmäisestä postauksesta lähtien. Imin kaikki vinkit ja vanhan talon tunnelman kuin pesusieni. Se kaikki muistutti minua jostakin menneestä. Ehkä lapsuuden kesistä, elämästä vanhalla maatilalla perunannostoineen, mattopyykkeineen, kirkkaine pakkasöineen. Tai ehkä se oli jotakin muuta, kaipuuta omaan vanhaan taloon peltojen keskelle.

Alkuperäistä Jovelan talopäiväkirjaa ei enää sellaisenaan ole olemassa. Jo kolmisen vuotta blogin uusi koti on löytynyt osoitteesta https://www.omavarainen.fi/ Johanna on kuitenkin siirtänyt suosituimpia postauksia vanhasta blogista uuteen osoitteeseen. Ja luonnollisesti sinne on ehtinyt kertyä jo koko joukko uusiakin postauksia. Johannan tapa kirjoittaa on innostava ja inspiroiva. Hän kertoilee luontevasti talosta maalla, hiukan erilaisesta elämästä mm. ilman vesivessaa. Häneltä saa hyvät vinkit puutarhan syötäviin kasveihin, resepteihin ja pieniin tai vähän isompiinkin puhdetöihin. Lisäksi blogissa on hurmaavia kuvia arjen pikku askareista. Se oli juuri Jovelan Johanna joka inspiroi minua omaan hyötypuutarhaan, omavaraisteluun, kotivaraan ja ehkä hiukan oman vanhan talon ostoonkin.

Kun kuulin että Johannalta ilmestyy kirja, olin enemmän kuin innoissani. Vihdoinkin tuo upea blogi-muotoinen tietopankki ja silmäkarkkipakkaus löytyy yksistä kansista ja voisin saadan palan Jovelaa omaa kirjahyllyäni koristamaan. Tai no ehkä se on väärin sanottu sillä en halua että tämä kirja makaa vain kirjahyllyssä pölyttymässä. Postin tötöilyjen johdosta en saanut kirjaa heti silloin kuin se olisi pitänyt minulle tulla joten tämä postaus on noin viikon myöhässä. Hyvää kuitenkin kannatti odottaa. Vanhassa talossa-kirja on täynnä valokuvaaja Annabelle Antasin upeita, seesteisiä valokuvia ja Johannan leppoisaa tarinointia, maustettuna ihanilla resepteillä ja puhdetyövinkeillä. Kirjan kustantaja on Docendo, jonka nettikaupasta tämäkin kirja löytyy.

*commercial collaboration – book gifted*

I don’t really remember how exactly I got into Jovela’s blog, but it is several years now. Johanna and Veikko had already moved into their dream house and write a lot about their dreams of buying a house, renovating it, simple life ant the country and self sufficent life. I read it all in about a week, every single post starting from the first one. I sucked all the tips and the athmosphere of the old house like a sponge. It all reminded me of something past. Perhaps it was the childhood summers, life on the old farm with potato harvest seasons, washing carpets, clear freezing nights and so on. Or perhaps it was something else, desire to my own old house in the middle of the fields.

Original Jovela house diary does not exist anymore as it was. New home for the blog has already three years been in https://www.omavarainen.fi/ However Johanna has moved some of the most popular posts from the old blog to the new address. And of course there’s been loads of new posts made since then. Johanna’s way of writing is exciting and inspiring. She writes about the different more simple life, for example without water toilet. She also has the best tips for edible garden plants, recipes and small handcrafting projects. Blog also has charming photos of everyday life and garden. It was Johanna from Jovela who inspired me to my own kitchen garden, for self sufficienddy and perhaps little bit even for our own old house.

When I heard that Johanna is going to publish a book, I was more than excited. Finally that fantastic blog with all the knowledge and awesome photos will be in printed form and I can get a little piece of Jovela in my bookshelf. Well perhaps it is wrong way to say, because I certainly don’t want this book to get dusty in the bookshelf. Due to the post cock-up I was not able to get this book straight away, so this post is about a week overdue. However book definitely was worth the wait. “Vanhassa talossa” (=In the old house) book is full of beautifull photos by Annabelle Antas and lovely stories, recipes and handcrafting by Johanna. It is published by Docendo, and you can get if from their online shop.

4 Comments Add yours

 1. Metsäntyttö says:

  Sinunkin kuvat tässä jutussa kauniisti toteutettu! Tuossa on pöydällä tuollainen “juustovormu”-virkattu pitsiliina. Se on kaunis. Kiinnostaa tietää, onko se alunperinkin liinaksi tehty, vai osa jotain suurempaa? Meillä on mummuni kotoa Hauholta pitsipeitto, jossa on myös juustovormua, vaikka ruutu ei ihan samanlainen reunoilta olekaan, kuin tuo sinun. Ostin joskin nuorena Mary Oljen kirjan, jossa oli pitsipeittomalleja. Siinä oli myös tuonkaltainen malli.

  Mitä tulee kirjaan, josta kerroit, lienee tosiaan kiinnostava. Voisi sitä lukiessa ja katsellessa kateus kyllä hiipiä mieleen, samalla kuin sitä kaikkea ihastelisi, kun ei itsellä ole talo samalla tavoin kiinnostavan vanha:)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos paljon. Yritin tehdä kirjan kauniille visuaaliselle ilmeelle oikeutta. Luulen että pitsiliina on alunperinkin liinaksi ajateltu. Se on melko ohutta lankaa ja olen ostanut sen juuri tuollaisena. Samaa kuviota on varmaankin helppo soveltaa sekä pöytäliinoihin että päiväpeittoihin. Juustovormu on aivan outo termi minulle.
   Kyllä minullekin välillä kateus iskee Johannan blogia lukiessa, mutta pitää vain nauttia siitä omasta kodista ja sen iloista.

 2. Jovelan Johanna says:

  Kiitos ihanista sanoista ja kauniista kuvista ❤ Johanna

  1. Rhia says:

   Johanna – Kiitos itsellesi ihanasta blogista ja kirjasta.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.