Kesäkahvila / Summer cafe

Minun piti viime viikolla osallistua Omavarais-bloggaajien kuukausipostaukseen, mutta en ehtinytkään. Viime viikolla jäi siis kokonaan postaamatta. Hupsista. Olen ollut kesälomalla ja kiirettä on pitänyt. Päivät tuntuvat kuitenkin valuvan nopeammin kuin hiekka tiimalasissa. Mitään järkevää ei oikein tunnu saavan aikaiseksi, päivä humpsahtaa kauppareisuun tai muuhun epämääräiseen pyörimiseen. Näillä humpsahtavilla päivillä on kuitenkin puolensa.

Meillä oli asiaa Kokemäelle ja ohikulkumatkalla vierailimme siellä kerrassaan hurmaavassa kahvilassa. Kesäkahvila Kaneli on avoinna enää reilun viikon, joten kannattaa pitää kiirettä jos haluatte poiketa siellä vielä tänä kesänä. Suosittelen visiittiä kaikille vanhoista taloista kiinnostuneille.

Kaneli sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kokemäen keskustasta, osoitteessa Kauvatsantie 271, hurmaavasti harmaantuneessa Lääkärin tilanakin tunnetussa Sukaran talossa. Kahvilaa pyörittävät sisarukset jotka ostivat talon ja väentuvan noin viitisen vuotta sitten. Talo on tullut tunnetuksi mm elokuvasta Postia pappi Jaakobille, jonka kuvauspaikkana se toimi. Lähes kaksisataa vuotta vanha talo ehti olla asumattomana parisenkymmentä vuotta. Sisaruksilla ei kuuleman mukaan ole aikomusta maalauttaa taloa, vaan sen vuorilaudoituksen annetaan olla nykyisessä asussaan. Sisältä löytyy hurmaavasti nukkavieruja huoneita, upeita linoleumlattioita ja muita kiinnostavia yksityiskohtia. Kahvila on avoinna 24.7.2022 asti, klo 11-17. Maanantaina kahvila on suljettu. Tulevana viikonloppuna kahvilassa tuuletetaan kansallispukuja koko viikonlopun ajan.

Last week I was going to join in on Sufficiency bloggers monthly post, but I didn’t have time. So I missed last weeks post completely. Oops. I have been on holiday and it’s been busy. However days seem to run faster than sand in the hourglass. I can’t seem to finish anything, days are wasted on shopping and other random fiddling. These wasted days do have their benefits though.

We had some business in Kokemäki and along the road we popped at charming cafe. Summer Cafe Cinnamon (Kesäkahvila Kaneli in finnish) is open only just over a week, so hurry if you want to visit there this summer. I recommend it to all, interested in old houses.

Kaneli is located couple kilometers from center of Kokemäki, in Kauvatsantie 271, at charmingly gray Sukara house, also known as the Doctors farm. Cafe is run by two sisters, who bought the house and labourers house about five years ago. It has become well known as the location of the Finnish movie Post for vicar Jacob. This almost two hundred years old house was uninhabited for about 20 years. Owners don’t have any intention on painting the house on the outside, but leave it as it is. Inside the house you will find charmingly shabby rooms with fabulous lino floorss and other interesting details. Cafe is open untill 24.7.2022 asti, klo 11-17. It is closed on Monday. On coming weekend there will be national costume outing, whole weekend.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.