24/12-21 Porstuan joulu / Porch at Christmas

Isäntä ruukaa kutsua sisäänkäyntiämme nimellä lobby, aula. Itse taas olen tykästynyt perinteiseen kuisti-sanaan joka kääntyisi englanniksi ehkä ennemmin sanaksi porch, porstua. Olen aina haaveillut isosta lasikuistista jonne voisi laitella kaikenlaisia kivoja asetelmia huonekaluista ja sesonkiin sopivista koristeista.

Nythän meillä on iso ihana kuisti, mutta totuus on että se on toiminut muutosta asti lähinnä romuvarastona. Siellä on varastoitu remppatavaraa, huonekaluja ja ihan silkkaa roskaa joka on odottanut kuljetusta jäteasemalle. No, vaikka kuistilla on edelleen kasa ovia, kasa pakkauspahvia, vanha jääkaappi, melskaavia metsähiiriä ja paketti kattopaneelia niin mahtuu sinne silti myös jotain nättiä kuten joulukuusi vanhassa puusaavissa.

Kuistin kuusi sai rustiikimmat koristeet kuin salin kuusi. Satuin löytämään kirppikseltä nipun metallinharmaita joulupalloja jotka tuunasin ruostemaalilla. Narusta ja pakkauspaperista askartelin köynnöksen ja ruosteisesta piikkilangasta taivuttelin latvatähden. Lisäksi ripustin kuuseen vanhat kuusenkynttilät pidikkeineen ja kalalankaan ripustettuja kuivattuja appelsiininsiivuja. Aattoaamu oli niin kiireinen jouluvalmisteluineen, etten ehtinyt julkaista tätä postausta heti aamusta. Nyt on kupu täynnä jouluruokia ja aika rauhoittua joulun tunnelmaan. Hyvää joulua blogin lukijoille!

Hubby calls our entrance “lobby”. I prefer the word porch, which describes more what the name of it is in finnish, kuisti. I have always dreamed of large glass porch, as we call them here in Finland. Large enough for making little displays of furniture and miscellaneous seasonal stuff.

Now we have lovely large porch, but the truth is that since we moved in, it has mostly been storage for stuff. There’s been renovation materials, furniture and plain rubbish, which has been waiting to be taken to recycling. Well, the porch still has pile of doors, pile of cardboard, old fridge, some rebellious mice and package of ceiling panelling. But still there is room for pretty stuff, like the Christmas tree in old wooden bucket.

I decorated this tree with more rustic way than the one in our living room. I happened to find bundle of gray baubles which I repainted with rust paint. I made garland by gluing package paper to rustic string and made star of rusty barbwire. I also decorated the tree with dried apple slices and old candelholders. We had such a busy Christmas Eve that I didn’t have time to post this earlier. Now our bellies are full of Christmas food so it’s time to rest and enjoy the Christmas spirit. Merry Christmas to all readers!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.