23/12-21 Peilipiironki / Dressing table

Peilipiironki on vilahtanut blogissa nopsasti talopostausten yhteydessä, mutta en ole vielä tarkemmin esitellyt sitä. Olen pitkään haaveillut tällaisesta isosta peilipiirongista jossa on ovaali peili, mutta aiemmin ei sellaiselle ole ollut oikein tilaa. Kun saimme tietää että talokaupat toteutuvat, myin vanhan 50-luvun peilipöytäni pois ja kuin ihmeen kaupalla löysin tämän kaunottaren melko edullisesti.

Syy edulliseen hintaan lienee se että lakkapinta on hilseillyt tasoilta ja peilin kannatinpuut ovat vääntyneet kieroon. Tällaiset pikkuseikat eivät kuitenkaan haittaa piirongin käyttöä. Seinää vasten tuettuna peilin kannattimet oikenevat itsekseen vähitellen ja hilseilevät pinnat voi peittää vaikka kauniilla pikkuliinoilla. Hiukan isompi ongelma on että alimmaisen vetolaatikon vedin on irronnut. Siihen pitää aikanaan vaihtaa uusi vedin, mutta ei sekään käyttöä estä.

Piirongin kaapit ja laatikot vetävät melkomoisen määrän kaikenlaista tavaraa. Osa siitä etsii vielä lopullista paikkaansa ja osa odottelee jotta saamme joskus makuuhuoneen remontoitua. Piirongin paikkakaan ei ehkä ole lopullinen, mutta sitä ennen se toimii näyttämönä erilaisille vaihtuville asetelmille.

Dressing table has been quickly seen in the blog in other posts, but I haven’t really showcased it yet. I had been dreaming about this kind of big dressing table with oval mirror, but never before I had enough space for one. When we found out that we are actually buying a house, I sold my small 50’s dressing table and miraculously happened to find this for sale, quite affordably aswell.

Reasons for cheap prices are that the varnish has peeled off of the counters and mirror holders are crooked. These tiny details don’t bother me. When dressing table is supported against the wall, the mirror holders are practically straightening themselves and I can always cover peeling varnish with small doilies. A tad bigger problem is that handle on the bottom drawer has come off. It will need replacing eventually, but that doesn’t prevent using it either.

Cabinets and drawers take quite a lot of things in. Some of it is still looking for final place and some is waiting for us to finish the bedroom renovation. Location for the dressing table is probably not final yet, but before that it is perfect setup for all sorts of changing displays.

Piirongissa on upeat loimukoivuviilutukset. /
Dressing table has fantastic warp birch veneers.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.