Kesä tuli, lumi suli / It’s Summer

Hupsistakeikkaa ja hopsansaa. Hei vaan kaikki blogini lukijat, mikäli teitä enää on jäljellä. Mitenkäs se aika nyt näin hupsahti? No minäpä kerron. Koko maaliskuun tein työhuoneen muuttoa. Huhtikuun teimme asunnon muuttoa ja aloittelimme talon remontointia. Toukokuun alusta olemme jo asuneet talossa, mutta muuttolaatikoita on edelleen pitkin poikin ja remontit seisovat. Puuhaa piisaa niin sisällä kuin ulkonakin. Puutarha on melko hoitamaton ja vuohenputkea pukkaa joka nurkalla. Talossa on yksi huone purettu alkutekijöihinsä ja odottelemme hirsifirmaa kengityshommiin. Sen jälkeen pitäisi tehdä putkitöitä ja rakentaa uusi lattia tulevaan kodinhoitohuoneeseen. Kuistin nurkassa on kimalaisten pesä ja keittiön työtasot on tehty 150 cm pitkälle henkilölle (jota me emme ole). Kaappitilaa on minimaalisesti ja yläkerta on toistaiseksi pääosin varastona. Ompelutilan järjestely on kesken, meillä ei ole oikeastaan lainkaan ruokakaappeja ja kuistilla odottaa jättikokoinen vaatekaappi jalkojen liimausta. Heeei Macarena.
Mutta oon täällä taas ja tässä muutamia tunnelmapaloja talosta. Ja käykää seuraamassa Instagramiani. Siellä ahkerammin päivityksiä remontista ja arkisista puuhista.

Oopsie Daisy! Hiya all my lovely readers, if there is any left. Where did the time go? Let me tell you. Whole March went to moving my work studio. Whole April we moved the living quarters and started the house renovation. From first of May we have been living in the house, but there is still moving boxes everywhere and renovation is standing still. There is lots to do both inside and out. Garden is somewhat un-attended and weeds growing everywhere. One room in the house has been taken into pieces and opened all the way to the ground. We are waiting log company to come and replace some rotted logs. After that our new laudry room needs some plumbing work and new floor. There is bumble bee nest inside the lobby wall and kitchen counters are made for 150cm tall person (which we are not). There is hardly any closet space and upstairs is mainly storage for now. My sewing space needs organizing, we don’t really have any food cupboards and there is giant wardrobe on our lobby, waiting for legs to be glued on. Heei Macarena.
But I am back now so here, have these random photos from the house. And go and follow my Instagram. I post there more frequently about the renovation and daily bits and bobs.

4 Comments Add yours

 1. Lamar Mendiola says:

  Hello Rhia! It has been a long time. Wow! Renovations to your new home! Good luck and be safe, I do not envy you. My husband and I recently sold our home and we are looking for another one that already has the renovations completed. Your home looks like a nice one and I know it will look beautiful after you finish. Stay safe and look forward to more pictures. Lamar from Texas, USA

  1. Rhia says:

   Lamar Mendiola – Thank you, good luck we will need. We are hoping this to be rest-of-our-lives home, so there is no rush to fix everything at once. Hope you are well too and stay safe.

 2. Hehkuvainen says:

  Kyllä se siitä. :)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – no kun ei liikaa hötkyile niin kaipa se pikkuhiljaa :D

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.