Talo / The house

Kauan odotettu päivä koitti vihdoin. Mintunvihreä unelma tiluksineen on meidän. Olin ehtinyt jo kirjoittaa pitkän postauksen tähän asti tapahtuneesta, mutta toissapäiväinen blogin katoaminen verkosta joidenkin tiedostojen korruptoiduttua, hävitti tallentamani postaksen taivaan tuuliin. En juuri nyt jaksa kirjoittaa sitä kokonaan uudelleen, joten tyydyn vain toteamaan että ensimmäinen viikko talonomistajana on opettanut meille monia asioita siitä miksi edellinen omistaja on tehnyt asioita kuten on tehnyt. Kerron näistä lisää kunhan olen toipunut blogin kaatumisesta.

Tässä kuitenkin videomuotoinen kiertokäynti taloon (selostus englanniksi) sekä muutamia yksittäisiä tunnelmapaloja talosta. Jos haluat seurata tiiviimmin mitä talossa tapahtuu, kannattaa liittyä Instagram-tilini seuraajaksi sillä sinne tulee ahkerammin videopäivityksiä ja kuvia. Mintunvihreä Unelma oli talokauppojen työnimi, mutta koska talon väri tulee muuttumaan jossain vaiheessa, haluan nimetä talomme uudelleen. En ole vielä keksinyt mitään nasevaa.

Long awaited day finally came. Mint green dream with it’s domain is ours. I already wrote long post about what has happened so far, but day before yesterday my blog vanished from internet due to some corrupted files, and during that my saved draft was vanished to thin air. I don’t really have energy to re-write it completely right now, so I just say that this first week as house owner has taught us a lot about why previous owner has done things the way she did. I will tell you more about these when I have recuperated from the blog crash.

However here is the video tour to the house and couple photos. If you want to follow more closely what happens in the house, you should follow my Instagram account, because there’s going to be more photos and video updates in there. Mint green Dream was the workname for our house project. However the colour of the house will change in the future so I would like to give house a different name. I still haven’t figured out anything good.

Taloon hankkimamme 100-vuotias sohva. Sohvapöydän ostimme talon myyjältä. /
100 years old sofa which we bought for the house. Coffee table was bought from the seller of the house.
Vanhoja sähköjohtoja arviolta 1920-luvulta. /
Old wiring, approximately from 1920’s.
Tältä talo näytti joskus. Kuvanottovuosi ei valitettavasti tiedossa. Etualan navettaa ei enää ole. /
This is what it used to look like at one point. Unfortunately the year when this was taken is not known. Barn in the front does not excist anymore.
Kuvan metsäpläntti kuuluu taloon ja on nyt meidän. /
This little forest land belongs to the house and is now ours.

8 Comments Add yours

 1. Irmeli says:

  Onkohan ollut joskus maatila jos on ollut pihassa navetta.

  1. Rhia says:

   Irmeli – Luulen niin. Virallisissa papereissa sitä kutsutaan tilaksi. Pellot on varmaan myyty vuosikymmeniä sitten.

 2. Nadja says:

  Teillä on sitten kaikkea mielenkiintoista edessä. Naapuritalon remontista viisastuneena neuvon varmistamaan että remppafirman vakuutukset on kunnolliset. Toivotan kaikkea kivaa teille ja toivottovasti siinä metsässä on sitten riittävästi marjoja ja sieniä.

  1. Rhia says:

   Nadja – Kiitos vinkistä! Aiotaan tehdä mahdollisimman paljon itse mutta joihinkin hommiin on pakko ottaa ulkopuolisia tekijöitä. Toivotaan että marjoja ja sieniä riittää. Ei se mikään iso metsä ole, mutta eiköhän sieltä jotain löydy.

 3. Hehkuvainen says:

  Kiitos asuntokierroksesta! Aika hurmaava ja jännittävä kokonaisuus. Ihanat nuo yläkerran alkuperäiset ovet. Ja kyllä, tuo portaikko on komea. :) “A little mold” ei kuulostanut hyvältä, mutta eiköhän tuon ikäisessä talossa nyt hiukan ole fiksattavaa joka tapauksessa. Toivottavasti saatte talon pian myös lämpimäksi!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Eihän home ikinä kuulosta hyvältä eikä kukaan varmasti halua kuulla että sitä omassa talossa on, mutta talossa on käynyt homekoira ja suurin osa homevaurioiden aiheuttajista on tiedossa ja mahdollisia korjata. Yllätyksiä tietysti voi löytyä kun rakenteita aletaan avaamaan, mutta eikös ne tän ikäisessä talossa ole enemmän sääntö kuin poikkeus. Tällä hetkellä itseäni huolestuttaa enemmän nuo sata-vuotiaat sähköt osassa taloa.

 4. Metsäntyttö says:

  Olen kyllä tosi iloinen, että saitte noin kauniin talon! Mainio tuo hankinta tuo sohva sinne, ja kiva kun tuo pöytä on ollut siinä talossa jopa. Siellä on varmaan paljon kaikenlaista kivaa yksityiskohtaa. Vanhoissa taloissa on ns. sitä jotain. Nyt sinä saat siellä varmaan rakenneltua mitä hienoimpia kuvausympäristöjä vaikka vaatekuvauksiinkin.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Niin olen minäkin! Olemme tehneet jo muitakin hankintoja mutta niistä kerron toisella kertaa. Talo ja sen kunnostus täyttää nyt lähes kaiken vapaa-ajan ja instagramin puolella voi nähdä pilkahduksia siitä miltä siellä näyttää ja mitä tapahtuu. Totta, asukuviin varmasti löytyy kivoja paikkoja. Kun vain ehtisi niitä toteuttaa.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.