Takaisin vintageen / Back to vintage

Oho, blogi onkin jäänyt vähän heitteille tässä viimeaikoina. Tekemistä on riittänyt, vaikka koko maailma elää nyt oudossa välitilassa. Tässä on ollut vähän kaikenlaista afääriä. Marjat ja muu sato on vaatinut paneutumista. Sienestyskausi alkoi ja olen tehnyt sitä ihan pitkänkin kaavan mukaan. Sitten kävi niin että auto hajosi (ja tietenkin reisun päällä) ja piti taas etsiä uusi. Kaikki saatavilla oleva energia on siis mennyt lähinnä kotona puuhasteluun ja seuraavaan päivään selviämiseen.

Mutta eipä mitään. Tuntuu että vihdoin nyt reilu puoli vuotta työpaikan vaihdoksen jälkeen alan vihdoin päästä takaisin vintage-tyyliini. Kun osa vaatekaapin suosikkivaatteista ei enää mahdu, on pitänyt kaivella pohjamutia myöten. Olenkin löytänyt kaapista vanhoja suosikkeja jotka ovat jääneet viimevuosina vähälle käytöllä. Pääasiassa siksi että kun työaikana on pitänyt käyttää työvaatteita, ei ole yksinkertaisesti ollut enää aikaa pukeutua vintageen. Viikonloppuisinkin on tullut kiskaistua päälle vain se helpoin vaate, usein sekin on ollut aamutakki.

Yksi suosikeista on tämä 30-40-luvun noveltyprintti-mekko. Se on taidettu blogissa nähdä vain kerran vuosia sitten. Mekko on siitä jännä että malli on mielestäni enemmän 30-lukuinen, mutta kankaan printissä näkyvät kengät ovat ehkä enemmän 40-luvun tyyliä. Mekossa ei ole vetskaria, nepparit löytyvät miehustan etuosasta. Siinä mielessä 30-40-luvun taite on täysin mahdollinen. Kotimaisissa vaatteissa vetoketjuja alkoi näkyä vasta 40-luvun puolivälin tietämissä. Niin tai näin, tämä ohuehko mekko pääsee taas isommalle käytölle siihen asti kunnes ilmat kylmenevät.

Minulla on muutenkin vaatekaapin muutos käynnissä. Makuni on alkanut suuntautua enemmän 1900-luvun alun tyyliin joten 40-luvun tyyliset jutut pikku hiljaa katoavat kaapista. Jotain ehdinkin jo myydä Suvi-vintagessa Tallipihalla aiemmin, mutta vielä löytyy ainakin pari kassillista tavaraa joista pitäisi päästä eroon. Olisiko blogin lukijoilla vielä kiinnostusta blogi-kirppikselle, vai onko aika ajanut sellaisesta jo ohi?

Oops, blog has been a bit neglected recently. There has been lots of things to do, even though the whole world is living in weird limbo right now. Lots of things have been going on too. Berries and other harvest have needed my attention. Mushrooming season has started and I have done that with passion. Then our car broke (of course we were on a trip when it did) and we had to get a new one. All of my energy has gone to all of that, and on surviving to the next day.

But not to worry. Finally I feel, over 6 months after I changed jobs, that I am able to return to my vintage style. When part of my vintage favourites don’t fit me anymore, I had to dig deep. I have been rediscovering some of my vintage treasures, which haven’t been worn much in recent years. Mainly because I just didn’t have enough time to wear them all. Wearing work clothes during the week, just didn’t leave me much time. Even weekends I chose to wear something else, quite often just bathrobe.

One of my favourites is this 30’s-40’s novelty print dress. I think it’s been in the blog only once before, years ago. It is quite exciting, because style is to me quite 1930’s but shoes on the print look more 40’s. It doesn’t have zipper and there is just snap buttons in front. So turn of 30’s-40’s is plausible. Finnish-made garments didn’t really have zipper untill mid 40’s. What ever the case, this dress is now getting more wear untill weather gets colder again.

My wardrobe is going through changes these days anyways. My taste has started to move towards early 1900’s and edwardian style. So my 1940’s style wardrobe I am slowly getting rid of. Some pieces I already sold in Suvi-Vintage a month ago. Would my readers have interest in blog flea market, or is that now totally old fashioned idea?

Pitkään tauolla ollut neuletakkikin on päässyt takaisin käyttöön ilmojen viilettyä. /
My trusted cardigan has been on a long break, but back in business when weather turned cooler.
Mekon printtikuviossa käsilaukkuja, hattuja, käsineitä ja kenkiä. /
Print has handbags, hats, gloves and shoes.
Peiliselfien next level: autonikkuna-selfie. /
Next level of mirror selfie: car window selfie.

4 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Ihana mekko! Mitä tarkoittaa noveltyprintti? Blogikirppis kiinnostaa tällä hetkellä vain katsojana, koska varsinaisesti vaatekaappi ei kaipaa mitään uutta (tai vanhaakaan). Olemme myös sen verran eri kokoa että poistovaatteista ei taida minulle löytyä sopivaa.

  Minulla blogi jäi vallan ikuisuustauolle, eli poistin sen kokonaan. Huiskis vaan, sinne meni!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos! Noveltyprintiksi kutsutaan yleensä painokuviota joka poikkeaa perinteisistä abstrakteista (perinteiset ruutu, raita, pallo, pilkku yms.) tai kukkakuvioista. Toisinsanoen siinä on hauskoja kuvia, esim maisemia, esineitä, autoja, eläimiä, harrasteita jne. Kuten nyt tässä on noita asusteita. En tiedä mitä se voisi olla suomeksi.
   Saattaa olla että etsin jonkun toisen kanavan kirppikselle.

   Ihmettelinkin tässä joku aika sitten kun olisin halunnut käydä lukemassa juttujasi enkä päässytkään blogiin. Sinne meni sitten. Minä vielä sinnittelen.

 2. Johanna says:

  Salve!

  Toivon sinun jatkavan sinnittelyä blogin parissa! Kivikauden nainen on oppinut lukemaan blogeja verkossa, eikä jaksaisi opetella mitään uusia uutuuksia.

  Hyvää syyskautta ja mahtavia sienisaaliita!

  1. Rhia says:

   Johanna – Kyllä tässä vielä sinnitellään, vaikka päivitystahti onkin vähän harventunut. Tietokonetta ei tule avattua enää niin ahkeraan ja puhelimella bloggaaminen vain ei minulta oikein onnistu. Muutamia postauksia on suunnitteilla tässä lähiaikoina, pitäisi vaan saada rutistettua ne eetteriin :D Ehkä otan sen projektiksi joku sunnuntai kun ei ole muuta puuhaa. Hyvää syksyä sinnekin!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.