DIY: Glitterkorvikset / DIY: Glitter earrings

Nyt kun kaikki joutuvat viettämään enemmän aikaa kotona, ehtii tehdä kaikenlaisia askarteluhommia. Satuin surffaamaan netissä ja siellä näkemäni kuva aiheutti yhtäkkisen inspiraatiopuuskan. En muista, että mistä nämä puiset korvikset ovat alunperin minulle tulleet, mutta en ole käyttänyt niitä kovinkaan montaa kertaa vaikka ne ovat olleet minulla jo vuosia. Limenvihreä väri ei oikein ole istunut asuihini vaikka muuten ne ovatkin ihan kivat. Niinpä päätin glitteröidä ne.

Tarvikkeiden etsimiseen ja liiman kuivumiseen meni kauemmin aikaa kuin itse hommaan. Otin tuon siveltimen avuksi kun ajattelin että jos joudun paikkaamaan, mutta täysin tasainen kuvio glitteröityi kerrasta. Ainakin siis tällaisiin puusta leikattuihin kuvioihin tämä on tosi helppo tehdä. Näin se käy:

Now when everyone have to spend more time at home, there is time for all sorts of handcrafting. I happened to browse the interwebs and saw picture that inspired my creative mind. I can’t really remember where I got these wooden earrings, but I’ve had them for years and only worn couple times. The lime green colour does not really suit my wardrobe, even though the design is quite nice. So I decided to glitterize them.

It took longer to find all the materials and allow the glue to dry than what it actually took to make these. I took the brush in case I needed to fix something, but these kind of flat figures seem to work really easy. Here’s how it goes:

Glitteröidyt korvikset

Tarvikkeet: liimaa, glitteriä, suoja-alusta, (sivellin), glitteröitävä koru

1. Aloita suojaamalla pöytä, sillä glitter leviää tosi helposti pitkin pintoja

2. Kaada vähän glitteriä pienee astiaan, esim purkin kanteen

3. Levitä liimaa glitteröitävälle pinnalle, varmista että liimaa on reunasta reunaan (voit levittää liiman sormella tai siveltimellä tai liimapurkin kärjellä)

4. Paina esine liimattu pinta edellä suoraan glitteriin, keinuta kevyesti jotta glitter tarttuu kaikkialle

5. Nosta kuivumaan

6. Kun liima on kuivunut, karista ylimääräinen glitter pois

7. Tadaa! Valmista

Glitterized earrings
You need: glue, glitter, protective cover for table, (brush), jewelry for glittering

1. Start by covering the table, because glitter spreads really easily to everywhere

2. Pour little bit of glitter on small container, for example on a small lid

3. Spread the glue on the surface you want to glitterize, make sure it goes from edge to edge (you can spread by finger or brush or tip of the gluebottle)

4. Press the glued item into the glitter, tilt slightly from side to side, to make sure glitter goes everywhere on the glued area

5. Lift up and place to dry

6. When glue is dry, shake loose glitter off

7. Tadah! It’s finished

Käytin:
Jewel it strassiliima: pysyy joustavana kuivuttuaankin, mutta muutkin askarteluliimat käynevät silloin kun glitteröitävä pinta ei ole taipuisa
Grimas kosmetiikkaglitter: hienonhieno ja raapimaton glitter joka sopii myös meikkien tekoon, tämä oli ainoa punainen glitter jota mulla oli kotona valmiina


I used:
Jewel it rhinestone glue:
stays flexible when dry, I would say any handcraft glues work when surface is not bending in use

Grimas cosmetic glitter: extrafine and non-scratchy glitter for makeup, this was the only red glitter I had at home

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.