Sukkahousupäivitys 1 / Tights update 1

On sukkahousupäivityksen aika. Ne ovat olleet käytössä lähes päivittäin nyt vähän yli kuukauden. Lepopäiviä sukkiksilla on ollut vain muutama viikonlopun päivä kun en ole lähtenyt kotoa minnekään. Olen pessyt sukkahousuja ainoastaan käsin nestemäisellä sappisaippualla, kerran-kaksi viikossa. Yleisilme on melko siisti, tosin neulos on alkanut pesujen myötä veltostua eikä istu enää napakasti nilkan ympäriltä.

Yllätyksekseni ne ovat kestäneet melko hyvin. Reikiäkään ei ole tullut. Paitsi persaukseen. Haaroissa piilee monien sukkismallien heikko kohta. Istuakseen kunnolla niissä täytyy olla haarakiila. Haarakiila (ja takasauma) on yleensä ainoa sukkahousujen kohta jossa on käytetty ompelukonetta. Vahvempi haarakiila täytyy kiinnittää jotenkin neulottuun putkeen ja se tapahtuu saumuriompeleella. Toisinaan haarakiila on täysin väärän mallinen tai liian pieni tai liian suuri. Ja vaikka se olisi täysin oikean kokoinen ja muotoinen, sen kiinnityskohta muodostaa sukkiksiin rasitusta. Niinpä myös näihin sukkiksiin tuli silmäpako. Se alkoi haarakiilan saumasta, jossa ommel ei pitänytkään kaikkia silmukoita tiiviisti aloillaan.

Kantapäissä joissa vahvike ei yllä koko kantapään yli, on ilmennyt hiukan nyppyyntymistä sisäpuolella kun karheampi kantapään iho tarraa kiinni sukkahousuun. Riittävän pitkä vahvike olisi voinut ehkä estää tämän. Ulkopuolella jalkateräosassa on taas ilmennyt hienoista nyppyyntymistä kun nilkkasukista irtoavat kuidut ovat muodostaneet pillinkiä.

Sukkahousutesti: 1. kuukausi

Sukkahousut: House basic matta

Den: 40

Muut ominaisuudet: pieni haarakiila ja jalkaterän vahvike

Otettu käyttöön: 17.2.20

Pesukertoja: 1 käyttöönottopesu sekä noin 5-6 käsinpesua

Kunto: 21.3 hienoista nyppyyntymistä kantapäissä ja jalkaterissä, pieni silmäpako takapuolessa lähtien haarakiilasta kohti vyötäröä

Muuta: neuloksen elastisuus heikentynyt pesujen myötä, sääriosa lörpöttää vähän

It’s time for tights update. I have been wearing these pretty much daily for about a month now. They have rested only couple days on weekends when I haven’t gone out at all. I have washed them by hand with gall soap, once or twice a week. Generally they look quite tidy, allthough the elasticity has gone a bit around ankles and they are not as snug on the leg as they were in the beginning.

To my huge surprise, they have been quite durable. There’s not even any holes. Except on the arse. Crotch is the weak area of all tights. To fit properly, tights need gusset in the crotch area. This is sewn on (with backseam). Sometimes the gusset is wrong shape, too small or too large. Even when it’s perfect shape, it creates strain on the material. So these tights got small laddering at the back, starting from the crotch seam. It didn’t hold all the stitches in place.

On the heel, where the thicker area doesn’t go all the way over the heel, there is little bit of wear inside. Obviously delicate soft material has been caught on rougher skin of my heels. If the supported heel area would have been long enough, this might have not occurred. Outside there is slight pilling where fibers from my ankle socks have been caught on the surface.

Tights user test: 1st month

Tights: House basic matte

Den: 40

Other features: small crotch gusset and reinforced foot

Started using: 17.2.20

Washed: 1 before using and about 5-6 times by hand

Condition: 21.3 slight pilling on heel and foot, small laddering on the back from crotch towards waistband

Other: elasticity of the knit is weakening, quite loose around the ankle and leg

Silmäpako kulkee takasauman myötäisesti. Saatan parsia sen jossain vaiheessa jos jaksan tai se suurenee. /
Laddering at the back along the back seam. I might mend that later if I can be bothered or if it gets bigger.
Jalkaterän nyppyyntymistä. / Little pilling at the foot.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.