20.12.18 Pieni kuriosiittinäyttely / Little curiosity display

on

Joskus minusta tuntuu sille että asumme museossa. Mikä ei ole ollenkaan huono asia. Museossa olisi aivan huippua asua! Puoliso kyllä on aktiivisesti eri mieltä. Viimeaikoina olen bongaillut kirpputoreilta enimmäkseen sisustusjuttuja. Minun ollessa kyseessä se ei tietenkään tarkoita sisustustarroja eikä kalkkimaalilla maalattuja esineitä vaan ihan jotain muuta. Joulusiivoja tehdessä järjestelin tuohon pelkkää romua keräävälle pakastimenpäälliselle pienen kuriosiitti-näyttelyn.

Siinä on nyt esillä mm. viimeaikaisimpia kirppislöytöjä: kaksi pientä arkistolaatikkoa, jättikokoinen hehkulamppu ja enkelikello. Arkistolaatikot vetävät sisäänsä nyt tuikkukynttilöitä ja sekalaista pöydillä pyörivää roinaa jotka etsivät paikkaansa. Enkelikellon alkuperäinen laatikko oli jo hävinnyt ja osat oli tungettu muovipussiin. Siitä puuttuivat kilkuttimet, joten askartelin niiden tilalle ohuesta rautalangasta uudet. Kaapista löytyi kuusenkynttilöitä joista veistelin vähän pois että mahtuivat pidikkeisiin. Joulukuusta emme ole vielä kasanneet, mutta eiköhän tämä joulutunnelma tästä vähitellen pulpahda esiin kun antaa enkelikellon vähän kilkuttaa.

Keksin jokin aika sitten käyttöä kirppiksiltä haalimilleni pieniille käsin virkatuille, neulotuille, nyplätyille ja käpyiltyille pitsiliinoille. Kirppikset ovat niitä täynnä, eivätkä ne maksa juuri mitään.  Aiemmin on ollut tapana että jokaisen kynttilänjalan, maljakon ja muun pikkuesineen alla piti olla pitsiliina. Arvostan pikkuliinoihin käytettyä aikaa ja käsityötaitoa, mutta koska en harrasta maljakoita enkä juuri muutenkaan sellaisia koriste-esineitä joiden alle pitsiliinoja voisi laittaa, niin levittelen niitä limittäin pöydälle niin että melkein koko taso peittyy. Ei haittaa vaikka ne ovat eri sävyisiä tai tyylisiä. Onkohan tämä nyt sitä boho-tyyliä?

Sometimes I feel like we are living in a museum. Which is not a bad thing at all. It would be awesome to live in a museum! Allthough hubby is proactively disagreeing with me. Recently I have been mostly thrifting interior decoration items. If you know me, it doesn’t mean decoration stickers or chalk painted items. It is totally something different. While doing some cleaning for Christmas, I decided to put together a little curiosity display.

There’s now on display some of my recent finds: two little archive boxed, giant light bulb and angel bells. Archive boxes are storing now some tealights and miscellaneous junk which is just lying around, looking for better place to be. Angel chyme/bell had lost original box, parts were just stuffed in a plastic bag. It was missing the little “hammers”, so I made new ones from thin wire. I had some Christmas tree candles which I needed to trim to make them fit the holders. We haven’t put the Christmas tree up yet, but I think our holiday spirit is on it’s way now.

Recently I also figured how to use all those tiny little hand crocheted, knitted, bobbined and tattered lace doilies I have collected. Flea markets and charity shops are full of them, with mere pennies. In earlier decades it was a habit to have doily under every candelabra, vase and decorative object. I value the time and skill put into these, but since I don’t really do vases or other traditional decorative objects, I didn’t really know what to do with them. But then I figured I could cover the whole tabletop with them, overlapping them slightly. It doesn’t matter if they are different shade or style. Is this now the so-called boho style, I wonder?

Vanhat kirjasimet ovat Lontoon matkamuistoja ja Pariisin tuliaisia. /
Old types are souvenirs from London and Paris.
Hampaiden kipsivalu on kopio allekirjoittaneen purukalustosta vuosikymmenten takaa. /
Cast of teeth is copy of my teeth, taken decades ago at dentist.

2 Comments

  1. Metsäntyttö says:

    Näyttää kivalta! Minä olen tuollaisia pieniä pitsiliinoja viime vuosina käyttänyt juuri niitten kukkapurkkien alla. Joulun ajaksi laitoin vaihteeksi pitkän kankaisen liinan. Meillä on joskus puhuttu, että sellainen oma pieni museo olisi kiva…:) Tavaraa olisi, mutta tila kaiken kivan esillä olemiseen on ihan olematon.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Kiitos! Meillä on pöydällä vain yksi kukka ja siinä on semmoset pienet tassut purkin pohjassa, se alkaa keikkaamaan jos sen alle pistää jotain noin epätasaista kuin vaikka virkattu pitsiliina. No se on se ainainen ongelma, mistä lisää tilaa? Ei meilläkään kaikki aina ole yhtäaikaa esillä, mutta suuri osa on. Tosin muuttojen tekeminen auttaa kyllä karsimaan tavaraa jonkin verran. Pyrin kyllä siihen että osalla tavarasta olisi ihan oikea käyttötarkoituskin. Esim tuossa messinkipurkissa on hakaneuloja jne. Tykkään pitää esillä vanhoja käyttöesineitäkin kun ne on paljon nätimpiä kuin uudet. Ja se tietty auttaa kun sitä modernia koriste-esineistöä (posliini- ja lasiesineet yms) ei ole niin mahtuu nämä muut roinat. Ikkunalautoja meillä ei ole niin ei voi niilläkään mitään säilöä.

Comments are closed.