10.12.18 Tohveliongelma / Slipper problem

Käännyn taas kerran lukijoiden puoleen, sillä teiltä yleensä on löytynyt hyviä ideoita. Ostin joitakin vuosia sitten kirppikseltä huovutetut tohvelit. Olen käyttänyt niitä ahkerasti. Sähkölämmitteisessä rivitalossa lattiat ovat vetoiset, joten vilukissa tarvitsee jotakin mukavan lämmintä jalkoihin. Ei villasukissakaan mitään vikaa ole, mutta tohvelit on helpompi tökätä jalkoihin. Nyt ollaan kuitenkin siinä tilanteessa että pohjassa on jo pari reikää. Ne eivät alunperinkään olleet ihan hirveän vahvat, mutta ovat kovassa käytössä hiutuneet puhki.

Olen miettinyt pääni puhki mikä olisi järkevin tapa korjata nämä melko hurmaavat tohvelit joista en vielä raaskisi luopua. Ajattelin ensin että ehkä voisin leikata villahuovasta niihin pohjalliset jotka voisi huovuttaa tai ommella kiinni. Huopikasvahvuinen villahuopa vain on hirveän kallista. Mutta jos osaatte vinkata sille edullisia ostopaikkoja niin mieluusti otan vinkit vastaan. Akryylihuovasta en ole kiinnostunut. Mitä muita vaihtoehtoja kannattaisi miettiä?

I will, once again, turn to you my dear readers. You tend to have good ideas. Some years back I bought these felt slippers from flea market. I have used them a lot. Our apartment has electrical heating so floors tend to be a bit drafty. I get cold feet very easily so I love to wear my slippers all the time. I do like wool socks too, but slippers are just so easy to put on and take off. But now I’m in the situation critical: one slipper already has two holes in it. Soles weren’t particularly thick from the beginning, but I have used them so much the soles are really worn out quite fast.

I have thought about the most reasonable way to repair them. They are quiet charming, so I would like to repair them rather than replacing. First I thought I could cut insoles from felted wool and either needle felt or sew them on. Unfortunately thick wool felt is quite expensive. But if you can tip me a shop that sells wool felt in affordable prices, pleas do. I’m not interested in acrylic felt. Or is there other options I could use to repair these?

7 Comments

 1. strilla says:

  Ite virkkasin juuri tossut töihin, ja niihin laitoin nahkapohjat. Nuo on ihan valmiina ostettu, mutta helppohan olisi leikellä nahasta vastaavat.

  Jos huopaa ei halua ostaa, niin onnistuisiko huovuttaa vanhasta villapaidasta tms. tarpeeksi vahvaa..?

  1. Rhia says:

   strilla – Luulen että pelkkä nahka on liian kalsea kun pohjassa saisi olla myös jotain lämmittävää nahan ja jalan välissä. Tohvelit on tehty 5 mm vahvasta huovasta mutta pohja on kulunut jo niin ohueksi että jos nyt pistän tuohon pelkän nahan ulkopuolelle, voi käydä niin että parin vuoden päästä sisäpuolella ei ole juuri nimeksikään villaa.
   Tuo villapaidan huovuttaminen oli hyvä idea! Se ei tullut mieleeni ollenkaan. Kirppiksillä näkee joskus pesussa huopuneita paitoja jotka ovat melkein kuin peltiä. Se voisi toimia jos vielä pistää lisäksi sen nahan ulkopohjaan.

 2. Metsäntyttö says:

  Olisiko sellaiset kaupan valmiit huopapohjalliset sopivat tähän tarkoitukseen; sellainen vaikka Kuoma-villapohjallinen?

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Katselin jo kaupassa pohjallisia ja ne huopaiset joita löysin oli mielestäni sellaisia joissa oli huovan välissä joku pahvi. Eivät siis olleet kokonaan huopaa. Jos löytyisi sellaiset mitkä on pelkkää huopaa, niin nehän olisi ihan täydelliset kun ne olisi jo valmiiksi muotoillut.

  2. Rhia says:

   Metsäntyttö – Nyt kun tutkin asiaa niin ainakin Lahtisen huopatehtaan verkkokaupassa näyttäisi olevan huopapohjallisia joissa on vain villahuopaa, ei mitään pahvia. Taidan tilata sellaiset!

 3. Juliane says:

  Dear Rhia,
  as a German I can´t read what the other commentators suggested, so maybe it ist already said: You could sew a leather sole to the outside of your nice felt slippers instead or in addition to a felt sole inside. Another idea that I know from a workshop here that makes felt slippers: They cover the soles in latex. (They heat the latex so that it becomes liquid and drip the slipper sole in it, then it hardens out and the sole has more “grip” on blank surfaces. But surely it gets dirty with time.)
  Good luck with your slippers and a nice and happy Christmastime! (I still like the book that you sent me some years ago and I still like to read your blog…)
  Juliane from Wuppertal

  1. Rhia says:

   Juliane – Both leather and felt insoles were suggested. Felt insole actually is the best option but at first I was not able to find any which only had felt. All I found had cardboard inside the felt. Leather on the outside is also handy for preventing wearing, but because we have cold and drafty floors I fear it’s not warm enough on its own. Felt has gone very thin on the soles.
   But, I investigated further and I managed to find 100% felt insoles which I will order and use to repair the soles and then I might also add leather on outside to make it longlasting.
   Latex option is also interesting.
   I’m glad you are still enjoying the book and my blog. Happy Christmastime to you too!

Comments are closed.