Neuleen pidennys / Jumper extension

on

Jos oli kansallispuvun hameen vekkien harsiminen ärsyttävää niin teinpä sitten vielä astetta idioottimaisemman homman tässä kesäpuhteiksi. Muistanette neuleasun jonka tein parisen vuotta sitten. Pesujen jälkeen pusero osoittautui käytössä ihan himppasen verran liian lyhyeksi, joten sain neronleimauksen. Minäpä vähän pidennän sitä, kun en jaksa neuloa kokonaan uutta puseroa. Virhe!

Ei siinä neulomisessa mitään, mutta se pitsineulepalojen yhdistäminen silmukoimalla. En suosittele. Jatkopalan neulomiseen meni joku parisen iltaa, tein sen pyöröneuleena alkuperäisestä poiketen. Sitten kun tuli se yhdistämisen hetki niin voi ny sanonko mikä! Pitsineuleessa yhteen neulotut silmukat meinasivat tuottaa vähän ongelmia enkä meinannut saada silmukoita täsmäämään kunnolla. Pari iltaa siinä yhdistämisessä sitten meni, ja hermokin meinasi yhdessä vaiheessa. Olen pessyt puseroa ehkä pari kolme kertaa ja väri on jo huomattavasti haalistunut pesussa. Toivon että jatkopalan sävyero tasaantuu pesujen myötä. Langan värinkesto ei ole modernien värien luokkaa, sillä kyseessä on vanha lanka, ehkä 60- tai 70-luvulta.

Pro tip vastaavaa hommaa suunnitteleville: älä!

If the national costume baste stitching was annoying, I made even more stupid job recently. You might remember the two piece knit dress I made couple years back. After washes the blouse turned out just a tad too short. I got brilliant idea. I knit extension, because it’s too much of a bother to knit completely new blouse. Mistake!

Knitting wasn’t bad, but connecting the lace knit pieces to lace knit blouse. I can’t recommend. Knitting the extension took couple evenings, I made it circular, unlike the original knit. But when it came the moment of connecting hem piece to the blouse… Bloody hell! I imitated stockinette stitches with needle to connect two pieces. Some of the lace stitches were quite tricky to work with. It took me couple evenings to finish it. I almost lost my nerve. I have previously washed the blouse couple times and colour is quite faded. I hope the extension colour will even out in wash. Colours of vintage yarns isn’t as durable as in modern yarns. This yarn is possibly from 60’s or 70’s.

Pro tip for those of you who plan to do something similar: don’t!

Purin paidan helmasta vanhan resorin kokonaan pois, jätin pari kerrosta
odottamaan kunnes saan jatkopalan kiinnitysvaiheeseen. /
I unravelled the old hem off, except couple layers. I left them
waiting untill I managed to finish the extension piece.

Jatkopalan kiinnitys silmukka silmukalta. Purin viimeiset resorikerrokset silmukka
kerrallaan samalla kun silmukoin jatkopalaa kiinni. Tämä esti valmiin neuleen
purkautumisen alareunasta. /
I attached the extension stitch by stitch, and at the same time unraveled the
last layers of the edge, stitch by stitch. It must be done like this, because
you don’t want to allow the bottom edge unravel too much while 
connecting the pieces. 

Valmiissa vaatteessa jatkopala erottuu väriltään. Kuvassa neule on
kastelematon joten pientä epätasaisuutta vielä näkyy. Toivon mukaan

väri tasaantuu pesuissa. /
Finished extension is visible due darker colour. Here I haven’t yet
soaked the knit, so new extension is still a bit uneven. Hopefully
the colour will even out too in washes.

4 Comments

 1. Iiik, mikä homma! Mutta taatusti kannattava. Varmasti väri tasaantuu pesuissa ja saat olla tyytyväinen, että tuli tehtyä:)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Ehdottomasti kannatti, vaikka tehdessä idea tuntui idioottimaiselta. Uskon että ero tasaantuu aikaa myöden.

 2. Manni says:

  Ison työn olet tehnyt, ja hyvältä näyttää. Kyllä ero varmasti tasaantuu pesuissa. Manni

  1. Rhia says:

   Manni – Kiitos! Ainakin puserolle tulee nyt enemmän käyttöä. Uskon myös että väri tasottuu.

Comments are closed.