22/12 Riittävä määrä? / How much is enough?

Olen jouluihminen. Se on selvä. Moniko arvaa paljonko tämmöisellä jouluihmisellä on joulukoristeita?

Tykkään hankkia lisää koristeita lähes joka vuosi. Ostan toki useinmiten nekin käytettynä. Koristeiden tekeminen on myös kivaa. Kaikki koristeet eivät ole käytössä joka vuosi. Esim. kuusen tykkään koristella eri teemoilla, joten koristeita tulee vaihdeltua vuosittain. Joko uskallatte arvata?

Kas niin, jouluihmisen koristeet vievät varastossa tilaa neljän laatikollisen verran. Viides laatikko on aluillaan. Tosin tiedän yhden jolla on vielä enemmän. Minulla on tietty systeemi ja pakkaan joka vuosi koristeet huolella takaisin alkuperäisiin rasioihinsa, jos niissä sellainen on hankittaessa ollut. Tällä tavoin isokin määrä koristeita vie mahdollisimman vähän tilaa. Käytän varastointiin mieluiten tukevia muovilaatikoita koska pidän paljon lasikoristeista jotka särkyvät helposti. Ketuttaa vieläkin se päivä kun löysin täydellisen setin ohuita vintage-lasipalloja ja vain pari tuntia myöhemmin rikoin niistä yhden auton avaimella.

I am very much a Christmas person. That’s a fact. But how many of you can guess how much Christmas decorations Christmas person has?

I like to get more decorations almost every year. Mostly I buy my decorations second hand these days. I also love making my own. Not all decorations are in use every year. For example I like to decorate the tree according to a theme so I swap decorations every year. Do you dare to guess?

So, in the storage of Christmas crazy person there is fiur boxes of decoration. I just launched fifth box. Allthough I know a person who has even more. I have a system and I carefully pack everything in organized manner into their original boxes, if there is one. That way even large amount takes as little space as possible. I prefer to use sturdy plastic boxes because I love glass baubles which break easily. I’m still crossed with myself for finding complete set of thin vintage glass baubles and then just couple hours later bashing one of them with my car keys.

Pahvilaatikko pitäisi päivittää muoviseen kannelliseen. /
I should update the cardboard box into plastic box with lid.

Koristelu alussa. Tänä vuonna ostin uutena paketillisen pieniä lasipalloja
(ne menevät luultavasti lahjapakettien koristeiksi), käytettynä
kuparin ja kullan värisiä punoksia sekä pieniä vintagemuovipalloja
ja pieniä saumapalloja. Sekä kierrätettyä askartelumateriaalia. /
Starting the decoration. This season I bought one package of new
small glass baubles (I probably use them for decorating gifts),
second hand some copper and gold coloured tinsel, small
plastic vintage baubles and small seam baubles. And some
second hand decoration handcrafting materials. 

2 Comments

  1. MariaS says:

    Olisi tosi hauska nähdä eri koristeita joita olet käytettynä hankkinut. Kenties ensi vuoden joulukalenteri-idea ;)

    1. Rhia says:

      MariaS – Itseasiassa mietin juuri eilen tätä kirjoittaessani ihan samaa. Jos en jaksa odottaa ensi jouluun niin saatan tehdä vielä ennen loppiaista jonkun postauksen niistä. Jotain on niistä kyllä blogissa jo nähtykin aiempina jouluina, mutta ei mitään varsinaista koristepostausta.

Comments are closed.