Pyöräkuva #7 / Bike photo #7

Ihan tähän alkuun haluan erikseen kiittää kaikkia edelliseen postaukseen kommentoineita lukijoitani! Kiitos! Olen aivan ällikällä lyöty. Olen todellakin kärsinyt koko kevään inspiraatiokadosta. Se on vain pahentunut kun olen tyhmyyttäni kuvitellut ettei ketään enää kiinnosta nämä mun postaukset. Ihanista kommenteista sain uutta virtaa jatkaa tätä hommaa! Ymmärrän että kommentointi on hankalaa ja jopa mahdotonta kun blogia lukee mobiililaitteilla tai appsien kautta.  Jos voin jotenkin parantaa blogin luettavuutta ja kommentointimahdollisuuksia niin vinkatkaa toki.

Ja olkaa huoletta, en minä mihinkään ole menossa enkä myöskään lopettamassa blogia. Postausideota on kasapäin ja postausluonnoksiakin on parikymmentä odottamassa valmistumista. Inspiraatio niiden valmiiksi kirjoittamiseen vain on ollut kadoksissa. Kuten edellisessä postauksessa totesin, en halua lopettaa blogia enkä sellaista ole vakavasti harkinnutkaan ikinä. Lähinnä pelkään sitä, että lukijat lakkaavat viihtymästä ja sitten bloggailen täällä keskenäni (alkuaikoina se ei niin haitannut, mutta nyt tilanne on toinen). Statistiikka kun ei kerro että lukiko kävijä oikeasti postauksen ja pitikö hän siitä vai oliko se hänestä täyttä tuubaa. Tiedän että te olette siellä, mutta joskus on kiva saada myös ihan oikeaa palautetta, olipa se sitten tykkäyksiä tai kahden sanan viesti. Vaikka yritänkin pitää sisällön monipuolisena kuten tähänkin asti, niin postausten suosio saattaa vaikuttaa siihen mitä tulevaisuudessa julkaisen. Siksi kannattaa ainakin joskus reagoida omiin suosikkipostauksiin jollakin tavalla.

Sitten itse asiaan. Huhtikuun pyöräkuva on ehkä yksi hauskimmista omistamistani. Kuva on aivan minikokoinen. Printtialan koko on vain 3 x 3,5 cm. Sitä saa tutkia ihan suurennuslasin kanssa. Skannattuna kuitenkin sain sen suurennettua blogia varten. Kuvan reunat on koristeleikattu. Kuvassa oikealla oleva mies ehkä asentaa rengasta polkupyörään kivikkoisella pihalla. Vasemmalla oleva mies taas soittaa viulua. Ilman paitaa! Kokoelmistani löytyy kyllä outoja kuvia, mutta tämä on ehkä sieltä omituisimmasta päästä ja herättää joukon kysymyksiä. Miksi viulunsoittaja poseeraa samassa kuvassa polkupyöräfiksaajan kanssa? Miksi hän on ilman paitaa? Miksi? Kuvassa ei ole merkintöjä ja sen ottoajankohtaakin voimme vain arvailla. Housujen lahkeenleveydestä päätellen puhutaan kuitenkin mahdollisesti 30- tai 40-luvuista.

First of all, I want to especially thank all readers who commented my previous post! Thank you! I am gobsmacked! I have been suffering lack of inspiration whole Spring. It got worse when I stupidly thought no-one is interested in my ramblings anymore. Now your lovely comments gave me more energy and inspiration to continue. I do understand that it’s difficult, or impossible even, to comment with mobile devices and via apps. If there is any way I can improve the blog interface or ability to comment, please let me know!

And don’t worry, I’m not going anywhere or quitting the blog. I have loads of ideas for posts and about 20 drafts waiting to be finished. I just haven’t had the inspiration to finish them. Like I said before, I don’t want to quit my blog and I have never seriously contemplated on that. My fear is that readers stop finding interesting stuff to read here and after that I’m blogging just to myself  (it didn’t bother me in the beginning, now situation is different). Statistics doesn’t tell me if visitor actually read my post or did they like it or if it was utter shite . I know you are there, but sometimes it is inspiring to get actual feedback, even if it’s just a like, or two-word-message. Even though I try to keep posting various issues, the popularity of posts might affect on what I post about. That’s why it is worth reacting on atleast every now and then, to your favourite posts.

And then to the actual issue. My April bike photo is probably one of the silliest I have. It is, first of all, miniature size. Printed area is only 3 x 3,5 centimeters. So basically you need magnifying glass to look at it. Thankfully scanning made it possible to enlarge it for the blog. Photo edges are decoratively cut. Man on the right side is possibly putting tire on his bike, on very rocky yard. Man on the left, on the other hand, is playing violin. Topless! I have some quite odd photos in my collection, but this must be one of the oddest of them all. It raises all sort of questions. Why is the violin player posing with bike fixer? Why is he topless? Why? There is no markings on the photo and we can only make educated guesses when it was taken. If we can trust on the trouser leg width, it could be from 30’s or 40’s.

4 Comments

 1. Jaa-a, tuostapa voisi kehitellä mielikuvituksessaan vaihtoehtoja syyksi:) Vaikkapa niin, että on kesäkuuma ja miekkoset on lähdössä piakkoin vaikka tansseihin, mutta pyörä on ennen sitä saatava kuntoon. Paidan musikantti pistää päällensä vasta lähtöhetkellä. Onkohan toisella parempikin paita saatavilla, kun hällä on paita päällä… Tai toinen vaihtoehto voisi olla, että ovat metsätyömiehiä ja siinä luppoaikaansa viettävät, kumpikin tavallaan. Nuo entisaikaiset pikkuruiset kuvat on mainioita. Olisi kiva jos nykyäänkin saisi jostain halutessaan sellaisia.

 2. Tinde says:

  Lienisikö kyse proosallisesti vain siitä, että kameroita kun ei menneinä vuosikymmeninä kulkenut jokaisessa taskussa puhelimen mukana. Mutta sitten kun paikalle osui joku valokuvaustaitoinen kameroineen, kuva saatettiin ottaa juuri siitä hetkestä. Ja siten saattoi filmille tallentua hyvinkin arkisia hetkiä ilman sen kummempia stailauksia. Vaikka arkiaskareissa ja puolipukeissa.

  Perhealbumistani löytyy kuva isoisästäni heittämässä tikkaa aluspaidassa ja mummo katselee touhua essu päällä ämpäri kädessä. Otaksuisin, että siihen vain on sattumalta joku osunut kameroineen paikalle. Ei tarkoituksena ole ollut taltioida mitään erityisen dramaattista tai erityistä hetkeä jälkipolville.

 3. Hehkuvainen says:

  Ehkä kuva oli otettu salaa?! Kaukaa puskasta? Ja kun eivät tienneet olevansa kuvattavina, eivät miehet osanneet poseerata ja vetää ykkösiä ylle. Olivat vaan kesäpäivää viettämässä ja salakuvaaja osui paikalle. Samaahan nykyään tapahtuu mutta hiukan eri näköisesti: joku poika virittää mopoaan ja vieressä on kaveri huudattamassa jotain soittopeliä :D. No ehkä ei ollut kyseessä salakuvaus, mutta ajatus on mielestäni hauska. :) Metsäntyttö ja Tinde heittivät ehkä järkevämpiä ehdotuksia.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Pikkukuvat ovat tosiaan hauskoja, minulla on muitakin kuin tämä yksi. Hauska ajatus tuo tansseihin lähtö. Ehkäpä viulisti siinä virittää soittopeliään ja harjoittelee illan ohjelmistoa. Pyöränvirittäjällä näyttäisi olevan jalassa jonkinlaiset verryttelyhousut. Ehkä hän pistää parempaa päälle sitten kun pyörä on kunnossa.

   Tinde
   – Aivan totta, kuvia otettiin varmasti ihan siitä hetkestä ilman sen ihmeempää poseerausta. Kirpputorilta löydetyissä kuvissa kumminkin yleisempiä ovat ne juhlatilaisuuksissa, parhaassa tällingissä kukkapuskien ympäröimänä otetut, tai muut poseerauskuvat ja harvemmin tulee vastaan näitä rennompia otoksia. Kotialbumeissa toki on kokoelmina kaikenlaisia kuvia. Arkiset tilannekuvat ovat itselleni erityisen kiinnostavia. Itsellänikin on kuva tädistäni noin kolmevuotiaana pikkutyttönä huivi päässä leipomispuuhissa ja veljestäni pissit housussa, Hankkijan lippis päässä. Kerran törmäsin eräällä kotikirppiksellä mustavalkokuvaan jossa oli miehiä täysin nakuna kalliolla. Sillä kertaa kuva jäi ostamatta.

   Hehkuvainen – Salakuvauskin on varmasti mahdollista. Arvuuttelu on hauskaa koska mikä tahansa vastaus voi olla juuri se oikea.

Comments are closed.