Introducing: Kuukauden pyöräkuva / Bike photo of the month

on

Olen nyt keräillyt vanhoja mustavalkoisia polkupyöräkuvia aika monta vuotta. Vaikka niitä on yllättävän vaikea löytää (kuulemma muutkin keräilevät näitä) kokoelmaan on löytänyt tiensä jo parisenkymmentä kuvaa. Niinpä ajattelin että aloitan blogissa uuden postaussarjan jossa esittelen kerran kuussa yhden fillarikuvan. Pahoittelen jo etukäteen kuvien hienoista vääristymistä ja mahdollisia heijastuksia. Suurin osa kuvista on kehyksissä seinällä, enkä halunnut alkaa poistamaan niitä kehyksistä kuvaamista varten.

Aloitetaan sarja tällä kuvalla minulle tuntemattomasta nuoresta miehestä valokuvaamossa. Tapana oli että kuvaamossa oli rekvisiittaa joiden kanssa kuvia otettiin, joten pyörä ei välttämättä ole herran oma. Taustakankaassa näkyy puiden reunustama tie. Hauskaa on että rekvisiitasta ja taustakankaasta huolimatta kuvista silti selvästi näkee että kuva on otettu kuvaamossa eikä aidossa tilanteessa.

Tämä blogiversio kuvasta on hiukan tuhnuinen mutta suurennuslasilla alkuperäistä tutkittuani voin kertoa että nuorukaisella on sormus kuvan perusteella oletettavasti oikeassa kädessä joka pitelee pyörää. Takin taskussa hänellä on jotakin joka näyttää joko kulmasta solmitulta nenäliinalta tai muovipussilta, ensimmäisen ollessa todennäköisempi. Liinan edessä taskusta pilkottaa mustekynä. Valkoiset pilkahdukset kauluksessa ovat oletettavasti napit joista kaulus on napitettu paidan miehustaan. Pilkullista solmiota pitää paikallaan solmioneula.

inenglish

I have now been collecting black and white bike photos several years. Even though they are not very easy to find (apparently other people collect them too) I have already about 20 photos. So I decided to start new series of posts about these photos. One photo per month. I apologize  the slight distortion and possible reflections on the photos. Most of them are framed on my wall and I didn’t want to open the frames for photographying.

Let’s start the series with this photo of this unknown young man in photo studio. The habbit was that studios had some props that could be used for photos, so this bike isn’t necessary his own bike. On the backdrop you can see road, in the middle of threes. Funny thing is that you can always tell that these photos were taken in the studio, not in the real situation.

This blog version of the photo is a bit blurry, but I studied the original with magnifying glass and found out that the guy has a ring on his assumably right hand, which is holding the bike.  In the coat pocket he has something that looks like either tied hankerchief or plastic bag, the first being the most likely option. In front of the hankerchief you can see a pen. White dots on the collar are assumably buttons, which button the collar tips to the shirt bodice. Tie pin holds the dotted tie in place.

bikephoto1

2 Comments

  1. Kiva kun aloitit tämmöisen sarjan. Vanhoissa valokuvissa on sitä jotain.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Vanhoista kuvista on kiva tehdä postauksia ja onhan niitä aiemminkin blogissa nähty, tosin aika harvakseltaan.

Comments are closed.