Erikoisuus

Oon liekeissä joten postausta pukkaa. Mutta asiaan. En tiedä vaatteissa juuri mitään sen ärsyttävämpää asiaa kuin piilovetoketju. Siinä vasta viheliäinen keksintö, jonka keksijä saisi mun puolesta tukehtua aamupalaansa. Niiden ompelu on yhtä helvettiä, etenkin jos et satu omistamaan konetta johon on saatavana piilovetoketjupaininjalka ja sittenkin ompelu on vähintäänkin ärsyttävää. Ne eivät näytä järin hyvälle (varsinkaan jos ne on ommeltu ilman piilovetoketjupaininjalkaa). Ja kaiken lisäksi ne rikkoutuvat todella helposti. Voitte tehdä tupatarkastuksen, mun vaatteista ei piilovetskoja löydy. Wait… wait… nythän mä valehtelin. Sillä… (wait for it) … siinä ihanassa purppuraisessa unelmamekossa jonka eilen löysin kirppikseltä on, aivan niin, piilovetoketju. Mutta nyt onkin kyseessä semmonen yksilö että meikäläinen ei ole ennen nähnyt. Se on nimittäin metallinen piilovetoketju ja luultavasti ihan alkuperäinen. Nyt haluaisinkin tietää että mistä näitä saa ja paljonko ne maksaa?

Ohessa eilisen Pukeudu pinkkiin-päivän panostus.

IN ENGLISH
I’m on fire so posts coming up like mad. But to the bisnes. There isn’t anything much more annoying in clothing than invisible zippers. It is invention from hell and the inventor should choke on his breakfast in my opinion. Sewing them is pure hell, especially if you don’t happen to have special invisible zipper foot for your sewing machine. And even with the special foot it is annoying. Zippers don’t look very good (especially if you’ve done it without the special foot for your sewing machine). And they also break very easily. You can check my stuff, I don’t have any invisible zippers on my clothing. Wait… wait… I lied to you. Because… (wait for it) … on that lovely purple dress I found yesterday, there is one. But this time it is special one that I have never seen before. It is metallic invisible zipper and probably original one. Now I would love to know where can I get these and how much do they cost?

Enclosed also my effort for yesterday’s Wear Pink- day.

Hämmentävä metallinen piilovetska
Kuten näette haparoivista harakanvarpaista,
testaan tässä samalla myös uutta leluani, piirtopöytää jonka isäntä osti synttärilahjaksi
(vaikka oman domainin lisäksi ei pitäny mitään muuta enää ostaa. On se höpsö, mutta ihana!)

Confusing metallic invisible zipper
As you can see from my sloppy scrible,
I’m also testing my new toy here, sketch tablet, that boyfriend bought me for birthday
(even though he wasn’t supposed to get anything else in addition to the domain-name. He’s silly, but lovely!)

4 Comments

  1. Billie says:

    Noi on juhlamekoissa kivoja..mut onneks mun ei tarvi miettiä niiden ompelua..tai ompelua ylipäätään! :D Mä haluisin myös piirtopöydän, mutten ole saanut aikaseksi ostaa. Tuunasin vielä muuten tasseleita kotona ja pistän niitsä kuvaa joko tänään tai huomenna blogiin!

    1. Rhia says:

      Billie – mä en kyllä tykkää niistä moderneista muovisista edes juhlamekoissa, etenkin jos on kovin napakka mekko niin siinä on vaarana että vetska rätsähtää rikki, noi kun on vähän heppoisempia kuin tavan vetskat :) mutta makuja tietysti on monia ja monet näistä tykkääkin. Itellä vaan on liikaa huonoja kokemuksia =) tosin tuo metallinen nyt alkoi kiinnostaa jos semmosia jostain on mahdollista saada niin voisi testata. Tää piirtopöytä tuli mulle ihan yllätyksenä mutta aion kyllä sitä pian testata mihin kaikkeen se pystyy. Musta kun ois hauska oppia piirtämään tietokoneella mutta toi hiiri on niin kökkö siinä. Jee, en malta odottaa tasselikuvia =) oli tosi hauska parituntinen.

  2. tints says:

    Mä olen myös törmännyt satunnaisesti tuollaisiin vetoketjuihin, lähinnä siis kirppareilla ja secondhand-vaatteissa. Mä en ole vaan ajatellut tuota piiloketjuna – se kun näyttää siltä kuin vedin olisi laitettu väärinpäin siihen ts. “nurjalle” puolelle. Ompelutarvikeliikkeissä en ole törmännyt noihin, mutta voin kysellä mun luottokauppiaalta :)

    1. Rhia says:

      tints – olen ehkä minäkin saattanut bongata samanlaisen joskus jossain, mutta muistikuvaa mulla ei semmosesta ole. En oikein usko että noita enää valmistetaan kun muovisia piilovetskoja on kuitenkin niin hyvin saatavilla eikä toi metallinen koskaan ole ihan niin huomaamaton. Sitä kun ei pääse ompelemaan ihan yhtä läheltä kuin sen muovisen. Ja vaikka tuo piilovetska onkin niin se on kuitenkin tässä vaatteessa ommeltu samanlaisen läpän taakse kuin vetskarit yleensä on, mut ei ainakaan noi metalliset vetskanhampaat vilku sieltä alta. Itse en niistä muovisista piilovetskoista pidä sen vuoksi kun ne hajoilee niin helposti ja näin ompelijana sen ompeleminen kauniisti on todella työlästä. Pitäis olla se tietynlainen paininjalka että pystyis ompelemaan sen todella hyvin eikä mulla ole. Kotikoneeseeni ei semmosta saa ja teollisuuskoneeseen en oo vielä kerinnyt kysymään kun ne tarvikkeet pitää ostaa ihan tietystä paikasta. Mutta etenkin tiukkoihin vaatteisiin (kuten juhlapuvut häpuvut jne) suosittelen ihan tavallista vetoketjua kestävyyden vuoksi. Ja korsettimaisiin yläosiin voi laittaa kaksi vetskaa päällekkäin, vuoriin oma vetska ja päällikankaaseen oma vetska.

Comments are closed.