Erilaisia inspiraatioita

Taas alkaa olla käsillä se vuodenaika kun on kutakuinkin mahdotonta ottaa asukuvia kotona. Aamulla on hämärää kun lähtee ja illalla pimenevää kun tulee. Sepä sitten meinaakin kameran jokapäiväistä rahtausta töihin jossa voi kuvata valoisassa. Tänään vielä ehdin kiiruhtaa kotiin juuri ennen viimeisten valonsäteiden katoamista horisonttiin ja nytpä saattekin ihailla tämänpäiväistä vaatetusta.

En juurikaan välitä analysoida pukeutumistani tai sen motiiveja, mutta nyt on sen asian tiimoilta pari sanaa sanottavana. Blogia pidempään seuranneet tietävätkin jo että pidän kovasti vintagesta. En silti omista kovin paljoa vintage-vaatteita enkä haluaisi joka päivä pukeutua vintageen. Minulle tuntuu sopivan parhaiten modernin romantiikan ja vanhan tyylin lomittaminen yhteen. Otan ideoita molemmilta laidoilta ja yhdistelen mieleisiksi kokonaisuuksiksi.  Ehkä hieman samantyylinen pukeutuja on myös Ranna. Hänkin rakastaa vintagea ja helmiä mutta viihtyy yhtä hyvin niiden modernisoiduissa versioissa. Vaikka emme ulkonäöllisesti tai muuten pukeutujina oikeastaan  muistutakaan toisiamme, ihailen Rannan vaivatonta tapaa pukeutua ja asustaa. Helmet, rusetit ja pappahousut näyttävät hänen päällään aina yhtä raikkailta ja nuorekkailta kuin eivät koskaan olisi pois muodista menneetkään. Alkuviikon asuni (kyllä, tapanani on sitten asua samoissa vaatteissa kertaheitolla vähän pidempään) onkin saanut vaikutteita Rannan pappahousuista.  Omani tosin ovat mallia gangsteri ja aidot 30-lukulaiset miesten housut, aiemminkin täällä nähdyt.

Modernimpaa vaikutetta olen sitten napannut ihan toisaalta. Salkan vanhan blogin postaus hameen tuunauksesta innoitti minutkin viimeistelemään vihdoin valmiiksi Arolan villaneule-hameen joka on ollut keskeneräisten pinossa viimetalvesta asti. Hame oli melkein nilkkapituinen, äärimmäisen epäpukeva joten päätin lyhentää sitä jonkun verran. Ja mitäpä siitä sitten tulikaan, no midi tietenkin. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä hitusen liian lyhyt makuuni mutta varmasti silti käyttökelpoinen. Neuleen pinnassa kulkevat hauskat pliseeraukset, jotka vaihtavat välillä suuntaa.

Gangsterihousut ja röyhelöpusero /
Gangster pants and ruffled top

Ja gangsteri-kengät… /
And gangster shoes

Tuunattu neulehame /
Revamped knitted skirt

Pleats if you please

IN ENGLISH
It is again that time of the year when it is already almost impossible to take outfit photos at home. It is a bit dark when you leave and getting dark when you come home. It means I have to drag the camera to work every day again to get proper photos. Today I rushed back home to take advantage of the last rays of light and now you get to see the result.

Usually I don’t care much about explaning my style or motives to dress, but now  I’d like to say something. Those of you who have been reading my blog longer time, know already that I like vintage. Despite of that I don’t own much vintage clothes nor want to dress like that every day. It seems to work best for me to combine the best things of both worlds. Little bit similar dresser is Ranna. She loves vintage and beads but still enjoys the modern versions aswell. Even though we don’t much look alike or otherwise dress alike, I admire her effortless way of wearing clothes and accessories. Beads, bows and grandpa-pants look always as fresh and youngish on her like they never went out of fashion. This weeks outfit (yes, I have a habbit of living in same clothing a bit longer) got some influence from Ranna’s grandpa-pants. Mine are more gangster-style though and originally from the 30’s, seen here before.

More of a modern influence I have taken elsewhere. In Salka’s old blog, a post about diy-skirt inspired me to finally finish one woolknit skirt that I have had in my unfinished pile since last winter. It was originally almost to my ankles so it needed to be shortened to midi-length. Now when I see it on me it might look just a tad too short, but I’m sure it will be wearable. There are some fun pleats on the garment.

6 Comments

  1. salka says:

    Gansterihousut <3! Mulla on hakusessa täydelliset gansterihousut, löysin itseasiassa H&M:ltä yhden aika täydellisen parin. Tosin, palautin ne takaisin kauppaan kun tajusin, että mulla ei oikein ole niiden kanssa sopivia kenkiä. Mälsää. Mutta ehkä joku päivä! Ja hamekin on ihana, kelpaisi mullekin, ehdottomasti!

    Ja mun mielestä vanhahtavan ja modernin yhdisteleminen on ihanaa, kaunista! Olen huomannut, että yllättävän usein uusistakin vaatteisat saa vanhahtavia asukokonaisuuksia, toisaalta siihen myös vaikuttaa myös se asun kantajan "asenne". Mun on pitänyt postata yhdestä mekosta, joka ihan pukeutujasta riippuen on joko sellainen vanhahtava tai äärimmäisen moderni. Ehkä joku päivä muistan siitä höpötellä :)

    1. Rhia says:

      salka – no höh, oisit pitäny vaan ne housut! Mun mielestä esim maiharit ois käyny hienosti gangsterihousujen pariksi tai jotkut ökykorkeat mustat korkkarit, sullahan on semmosia kaapit täynnä :D Mulla kun ei oo maihareita (vielä) niin joudun pitään muunlaisia kenkiä gangsterihousujen kanssa, niinkuin nyt vaikka noita 50 sentin kirppiskenkiä jotka on kangasväreillä maalattu ;)
      Mut joo oot oikeessa, vanhantyylisen ja modernin yhdistäminen on ihanaa, erilaisten asukokonaisuuksien mahdollisuudet heti tuplaantuu. Asusteethan vaikuttaa paljon. Isäntä aina valittaa että pukeudun liian vanhahtavasti ja mä sitten yritän puolustella että onhan mulla ihan uusiakin, moderneja vaatteita. No isäntä sitten toteaa että “niin, mutta kun sä asustat ne aina vanhantyylisiksi”. Eipä tuohon voi paljon enää vastaan sanoa :D

  2. Matroskin says:

    En ollut vähään aikaan käynyt, täällähän on niin paljon kiinnostavaa juttua, että meinaa mennä työpäivä plörinäksi :)

    1. Rhia says:

      Matroskin – joo, mullakin on työpäivät menny tällä viikolla vähän plörinäksi kun on kiinnostanu tehdä kaikkea muuta kuin töitä, mutta sitten toisena päivänä taas uudella innolla tehokkaammin töitä, vai mitä :)

  3. Carys says:

    I love your blouse and gangster shoes!
    From Carys of La Ville Inconnue

    1. Rhia says:

      Carys – Thank you! Those shoes are actually a true bargain. I found hem from flea market for 0,50 €. I replaced brown lace with cream and painted them with mix of white, beige and gold fabric paint. In sunshine they have a barely noticable sparkle in them =) I just love it.

Comments are closed.