Kangaspettymys / Fabric disappointment

Vuosi sitten joulukuussa kirjoittelin suunnitelmistani tehdä Padme Amidalan hovineidon taisteluasu cosplay-juttuihin. Mietin pitkään kangasasiaa koska sametti on hintavaa. Lopulta tilasin puuvillasamettia Kangastukun nettikaupasta. Kuvan perusteella kankaan piti olla luumuun taittavaa viininpunaista. Ei nyt ihan täsmälleen oikeaa sävyä, mutta lähelle. Noh, pettymys oli karvas kun kangas saapui. Todellisuudessa se on aika helakan punaista, joskin viininpunaiseen taittuvaa. Ei kuitenkaan lähelläkään alkuperäistä, saati edes netin tuotekuvaa.

Että jotta mitä sitä sitten tässä tekisi? Olisin toki voinut palauttaa kankaan, mutta en saanut sitä aikaiseksi tehdä. Väri on kuitenkin sen verran kaukana siitä mitä sen pitäisi olla että asun tekeminen tuntui hiukan pöljältä tuollaisenaan. Tiedän olevani perfektionisti, mutta omalle päälleen on joskus vaikea tehdä mitään. Kangas on onneksi puuvillaa (en olisi pystynyt käyttämään kokonaista tekokuitusamettista asua) joten mahdollisuuksia ehkä olisi vielä värjäämiseen. Olen värjäysasioissa aika noviisi joten hiukan arveluttaa tuo homma. Onko arvon lukijoilla kokemusta sametin värjäämisestä? Tai tiedättekö hyvän nettisivun josta löytyisi ohjeita sametin värjäämiseen? Ja nyt kun katson kangasta taas uudelleen niin onko tuo nyt sitten niin kamalasti väärän värinen lopulta?

inenglish

Year ago in December I wrote about my plans to make Padme Amidala handmaid battle costume for cosplay. I thought about the fabric for long time because velvet is not cheap. Finally I ordered some cotton velvet online. Based on the photo on the webshop it was supposed to be dark burgundy red shifting towards plum. Not exactly correct, but close. Well, it was huge disappointment when it arrived. In reality it was more cherry red than plum or burgundy. Not even close to the original colour, nor even close the online photo.

So what to do then? I could have returned the fabric, but somehow I didn’t manage to do that in time. Colour is so much off that making the outfit as it is seems a bit stupid. I know I’m perfectionist, but sometimes turning your own head is impossible. Thankfully fabric is cotton (I couldn’t wear whole costume of polyester velvet) so it might be possible to dye it. I am quite a novice when it comes to dyeing, so I’m a bit iffy. Does any of you have experience dyeing velvet? Or do you know a good website with helpfull tips for dying cotton velvet? And now, looking at the fabric again, is it really that much wrong colour in the end?

 sametti2

Punaisia sävyjä on vaikea saada kuvattua oikein. Tässä väri niin lähinnä luonnollista
kuin nyt puhelimen kameralla pystyy saamaan. Päällä tilkku kirkkaanpunaista samettia.
Pukuun haluamani väri olisi vielä tummempi rusehtavan violettiin taittava
luumunpunainen. /

Red shades are tricky to photograph. Here it is as close to reality as possible to
achieve with phone camera. On top there is a scrap of bright red velvet for
comparison. The accurate colour I was looking for the costume would be darker
plum shade, shifting towards brownish lilac. 

sametti1

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.