Pakastettua talvitakkia, olkaa hyvä

on

Käväisin syyskuussa kirppiskierroksella hurmaavan Riikan kanssa juuri ennen hänen muuttoaan Lontooseen. Muistatte varmaan että mainitsin tehneeni löydön, joka oli niin järkyttävän kallis että olenkin ollut hieman PA siitä lähtien.  Takki on siitä asti ollut pakastimessa hankkiutumassa eroon mahdollisista salamatkustajista. Rakkaat ystävät, kun hankitte kirppikseltä villa- tai turkisvaatteita ne kannattaa tuupata pariksi viikoksi pakastimeen ihan vain varmuuden vuoksi. Vaatekoit, turkiskuoriaiset ja muut tuhohyönteiset ovat sen verran ikävä vaiva että jos niitä ei kodissa ennestään ole niin uskokaa kun sanon, ette halua niitä sinne jatkossakaan. Eilen kaivoin vaatteen vihdoin esiin fiksausta varten joten nyt voin esitellä teille talvitakin joka maksoi 1,75€. Tumma ruskea ei ehkä ole ihan niitä suosikkivärejäni, mutta aion saada näin ihanan vaatteen toimimaan, vaikka väkisin.

IN ENGLISH
In september I did a little thrift tour with charming Riikka, right before she moved all the way to London. You might remember that I mentioned doing a find, which was so terribly expensive that I have been a bit broke ever since. Coat has been de-bugging in the freezer since then, to get rid of tiny hitchikers. Dear friends, when you get wool or fur clothes from thrift shops, car boot sales or flea market, it is worth while putting them into the freezer for couple weeks just to be sure. Moths, fur beetles and other little pest insects are pretty  nasty problem. If you don’t have them already in your home, trust me when I say, you don’t want them there in the future either. So yesterday I finally got the coat out of the freezer and now I’m able to show you winter coat that cost me only 1,75 €. Dark brown might not be my favourite colour, but I’m going to make this lovely item work, by force if I have to.

Pientä laittoo vaatii se vaan, sitten baanalle brassailemaan.
Yksi nappi puuttuu joten kaikki menee vaihtoon. /

Requires bit of fixing.
One button missing, so need to replace all.


Kalanruoto on in. /
Herringbone is so in.

6 Comments

  1. Nina says:

    Hieno löytö! Tuon takia todella kannatti syödä loppukuukausi puuroa ja männynkäpyjä. Ja jee, tästä muistuikin mieleen viime talven oma kirppislöytöni, duffeli, jota kohta varmaan pääsee käyttämään. Kivaa!

  2. Nina says:

    Paitsi muistin juuri että duffeli on ihan sairaan lämmin (=kuuma), joten toivottavasti ei tarvitse ottaa sitä sittenkään käyttöön ihan piakkoin…

    1. Rhia says:

      Nina – joo se sun duffelilöytökin oli tosi huippu! Käytiin äsken vähän ulkoilemassa ja huomasin että ainakin täällä Tampereella ilma on kehkeytymässä todella kalseaksi ja tuuliseksi. Ainakaan ruudullinen kevyt kevät-syystakkini ei ollut enää riittävän lämmin pihalla hillumiseen. Tuo ruskea takki saattaa päästä käyttöön luultua aikaisemmin siis.

  3. salka says:

    Wow, todella upea löytö! Joskus kannattaa otta riski ja todellakin kituutella sillä kaurapuurolla koko loppukuu :D

    1. Rhia says:

      salka – joo, kävi kyllä budjetti aika tiukalle tuon ostamisen jälkeen ;) mutta joo, vielä kun saan siihen uudet napit niin avot!

  4. Riikka says:

    Mahtavaa, että sait takin vihdoin käyttöön! Se on niin nätti ja ihan täydellinen sun päälläsi. :)

Comments are closed.