13/12 Työhommia / Work stuff

Aiemmin postasin siitä mitä ompelijan työpäivä sisältää. Nyt vilautan teille vähän, että mitä kaikkea sitä on tullut töissä tehtyä. Olen erikoistunut naisten vaatetukseen, erityisesti juhlapukuihin ja vintageen. Teen kyllä kaikkea muutakin johon ammattitaitoni ja työvälineeni riittävät, myös miesten asuja. Eniten pidän erikoisista, hieman tavallisesta poikkeavista tilauksista, mutta teen toki ihan arkivaatetustakin. Kivointa on ollut se että osasta lukijoitanikin on tullut asiakkaitani. Tilaustyöt ovat yleensä uniikkeja, eikä toista samanlaista koskaan tehdä, ellei sama asiakas nimenomaisesti tahdo toista identtistä vaatetta. En siis koskaan tarkoituksella tee toiselle asiakkalle aivan samanlaista kuin aiemmalle asiakkaalleni olen tehnyt. Tosin eipä sellaista tilannetta ole vielä eteen tullutkaan.

Tänä vuonna olen lisäksi alkanut valmistaa tangoharrastajille tangoasuja koska niiden saatavuus Suomessa on kuulemma huono. Valikoimista löytyy siis valmis tangomallisto, joka on suunniteltu yhteistyössä tango-opettaja Maria Elisabeth Laurénin kanssa,  mutta teen niitäkin toivomuksesta ja asiakkaiden omista kankaista. Ja sitten on toki oma perusmallistoni joka on ollut hiukan heitteillä tässä viimeaikoina. Korjausompeluhommista en yleensä tapaa ottaa kuvia koska niissä ei varsinaisesti ole mitään näkemistä, vetoketjun vaihtoja kun yleensä ovat ja lahkeen lyhennyksiä yms. Erikoisemmista korjaus- tai muutostöistä on kyllä tullut napattua kuvia.

inenglish

Earlier I posted about what seamstress work day is like. Now I will show you what kind of things I have been making. I am specialized on womens clothing, especially on party gowns and vintage. I do make other stuff too, like men’s clothing, anything my skills and equipment allow me to. I like the most unusual orders, but of coursse I also make everyday clothes. I think the loveliest thing is that some of my readers have become also my customers. Usually garments I make are one-of-the-kind, and there never will be another quite like it, unless the same customer especially wants identical piece. So I will never make identical item to another customer what I have already made for someone else before. All though there hasn’t ever been such case someone would have wanted something identical than someone else.

This year I have also started my own tango garment collection, because they are not that available here in Finland. So I have ready-made tango collection, designed in collaboration with tango teacher Maria Elisabeth Laurén, but I also do them custom-made if needed.  And then there is my own basic collection, which have been a bit neglected recently. I don’t have any photos of repair jobs, they are usually so basic stuff there’s not really much to see in them. However I do have photos of more unusual alterations.

Hääpuvut / Wedding gowns

weddinggowns1

Pellavainen kaksiosainen Titanic-henkinen hääpuku /
Two-piece Titanic-inspired wedding gown from linen.

weddinggowns2

Kolmiosainen unkarilais-henkinen hääpuku (liivi tilattu suoraan Unkarista,
muut osat minun tekemiäni) /
Three-piece wedding gown, inspired by Hungarian folk costumes (vest ordered
directly from Hungary, other pieces by me)

weddinggowns3

Grease-teemainen hääpuku kierrätyshenkiselle morsiamelle.
Kukkakoristeet morsiamen videonauhasta virkkaamia. /
Grease-themed wedding gown for bride who loves to recycle. 
Flower decorations crocheted by the bride from vhs-tape.

wddinggowns4

Silkkinen hääpuku, inspiraationa Grace Kelly Takaikkuna-elokuvassa. /
Silk wedding gown inspired by  Grace Kelly in Rear window-movie

Arkivaatetus / Everyday cloths

everydayclothes1

Jakku ja erillinen hame. /
Jacket and skirt.

everydayclothes2

Trikoo-tunika / Jersey tunic

customcoat

Juhla-asuja / Party outfits

custommade_silk1

Silkkinen juhlamekko / Silk party dress

silksuit

Silkkinen jakkupuku irtokauluksella juhlakäyttöön /
Silk two-piece suit with separable collar for parties. 

partyoutfits1

Strassein koristeltu juhlahame. / Rhinestone-decorated party skirt.

Tangoasut / Tango clothes

tangocollection2

Lucila-mekko / Lucila dress

tangocollection3

Nukella Ginger-toppi ja Dora-hame /
Dressform wearing Ginger top and Dora skirt
.

tangocollection1

Mariela-mekko / Mariela dress

Muut / Others

otherstuff1

Barokki-ajan asu historian elävöittäjälle /
Baroque outfit for re-enactor.

Muutostyöt / Alterations

alterations1

Helmien lisäys hääpukuun / Adding beads to wedding gown

alterations2

Silkkiaplikaatiota ja helmikirjontaa hääpukuun. /
Silk applique and beading on wedding gown.

revampsuit

Tämä puku saattaa näyttää tutulta. Se on aiemmassa kuvassa nähty silkkinen
jakkupuku. Asiakas palasi paria vuotta myöhemmin ja halusi siihen muodistusta.
Ja tällainen siitä tuli. /
This might look familiar to you. It’s silk suit seen on earlier photo. Customer
came back couple years later and wanted it modified. This is what
it turned out to be.  

4 Comments

 1. Tykkäsin erityisesti kahdesta ensimmäisestä, jotka olivat vähän erilaisia hääpukuja. Jos pitäisi valita näistä yksi, se oli tuo unkarilaishenkinen asu.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Ei nuo kaksi muutakaan hääpukua ole ihan sieltä perinteisemmästä päästä, vaikka ovat toki lähempänä perinteistä juhlapukeutumista kuin nuo kaksi ensimmäistä. Pellavaiset hääpuvut ovat kyllä olleet Suomessa jonkin aikaa jo muodissa hääpukeutumisessa. Tykkään eniten just näistä erilaisista, perinteisestä poikkeavista hääpuvuista ja niitä mulle onkin tullut ihan mukavasti tehtäväksi. Ihan perinteisiä hääpukuja en ole oikeastaan mittojen mukaan tehnytkään kuin yhden joskus ihan alkuaikoina kun olin hiljattain valmistunut ompelijaksi. Tuohon unkarilaishenkiseen asuun kuului vielä lisäksi kirjottu esiliina ja villapompulapäähine (essu tuli Unkarista ja päähineen teki modisti) joita ei tässä kuvassa näy (vinkkiä voi katsoa tuolta.) Näyttävä ja kantajansa näköinen asu oli se. Kuten toki nuo kaikki puvut.

 2. Hehkuvainen says:

  Tyytyväinen asiakas kiittää ja kumartaa :).

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Rouva on hyvä vain :D

Comments are closed.