Joulukauden avaus / Opening the Christmas season

Nörttikuoro oli tänään avaamassa Kivijalkaputiikkien joulukautta avointen kuorotreenien muodossa Keräsaaressa. Mikäpä sen paremmin sopisi joulukauden avajaisiin kuin havunvihreä vintagemekko ja karpalonpunaiset huulet. Glitteriäkin oli mutta se ei kuvissa oikein näy. Rappukäytävästämme on yksi valo palanut joten kuvista tuli aika retrosävyisiä. Mikä kyllä sopii teemaan.

Olen yrittänyt saada vaatevarastoon kerättyä jotain muutakin kuin mustia vintagemekkoja. Siksi olinkin enemmän kuin iloinen kun sain ystävältä tämän vihreän 40-luvun mekon lahjaksi. Mekko vaatii vielä pikkuisen suurentamista, mutta muuten se on lähes täydellisessä kunnossa. Rintakoru on äidin tekemä ja sopii mekkoon kuin nenä päähän.

inenglish

Geek choir was launching the Boutiques Christmas season today with open choir practice in Kehräsaari. What would suit the holiday season opening better than pine green vintage dress and cranberry red lips. There was also glitter, but for some reason that doesn’t really show on photos. One light has burned in our hallway so these photos turned out rather retro colour. But it suits the theme.

I have tried to collect also other colours than black to my vintage wardrobe. That’s why I was more than happy to receive this pine green 40’s vintage dress as a gift from a friend. It requires little bit more letting out, but besides that, it’s in perfect condition. Brooch is made by mum and it suits with the dress perfectly.

pikkujoulukausi1

pikkujoulukausi2

3 Comments

 1. Kaunis, juuri joulunalusaikaan sopiva mekko ja niin hyvin sopii asuun korun lisäksi myös sukkahousut ja kengät:) Olisin kiinnostunut tietämään, millaista materiaalia mekko on? Ja tuo äitisi tekemä koru, kuvasta ei selvinnyt mistä ja kuinka hän on sen tehnyt? Se todellakin sopii tuohon asuun erittäin hyvin. Noista sukkahousuista vielä, eipä ole aina helppo löytää sopivanvärisiä, mutta sinä olet kyllä löytänyt. Itse olen kaipaillut tummanruskeita, mutta ei ole vielä silmään sattunut kuin sellaisia vaaleampia.

 2. Noora says:

  Tosi kaunis mekko ja koko nainen! :)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kiitos! Mekko on ohutta villakreppiä, aika tyypillistä 40-luvun materiaalia. Kreppisidoksen ansiosta kangas on kevyesti joustavaa ja siksi erittäin miellyttävää päällä. Koru on tehty huovuttamalla metallivetoketjuun, nuo reunoilla näkyvät kirkkaammat osat ovat vetoketjun hampaat. Sukkahousut ovat parisen vuotta vanhat, muistaakseni Norlynin sesonkikuosia jostakin alelaarista löydetty ja alkavat olla jo aika nukkaiset. Kuvassa näyttävät hyvälle, mutta lähitarkastelussa eivät niinkään. Ruskea on vähän hankala väri. Ihan niitä perus “ihon” ja rusketuksen värisiä lukuunottamatta se on harvoin muodissa joten on vaikea löytää.

   Noora – Kiitos paljon! Ehdit siis reissailun lomassa lukea blogejakin :D kiva kun pistäydyit täällä.

Comments are closed.