1/12 Tapahtumakalenteri / Christmas Events

Olen tänäkin vuonna päättänyt hemmotella (kiusata) teitä blogin joulukalenterilla. Eli tuttuun tapaan jokaisena joulukuun päivänä aattoon saakka blogi täyttyy kaikenlaisesta blogin teemoihin sopivista, tai sopimattomista postauksista. Luvassa on ainakin vintagelöytöjä, joitakin herkkureseptejä, askartelua, ompelua ja muuta sen sellaista. Varmaan Taku-kissakin siellä vilahtaa.

Polkaistaan The Joulukalenteri 2015 käyntiin tapahtumakalenterilla. Joulukuu on aina täynnä kaikenlaisia ihania joulutapahtumia joten tänäkin vuonna ajattelin jakaa muutaman vinkin omiin paikallisiin suosikkeihin. Kas tässä, minutkin voi ainakin joistakin niistä bongata pyörimästä (tai ehkä jopa laulamasta!). Jos tiedät vielä muita hyviä, vinkkaa toki!

inenglish

This year I have decided to spoil (torture) you again with the blog Christmas Calendar. So as before, there will be a post in every single day untill the Christmas Eve. Post themes will be according to the blog themes, or not. There will be atleast some vintage finds, recipes for treats, hand crafts, some sewing and that sort of things. Taku the cat probably will pop up and so on.

So lets launch The Christmas Calendar with the events. December is always full of all sort of great Christmas events, so as usual, I wanted to give some tips of some of my local favourites. You might meet me in some of them too (perhaps even hear me sing!). If you know of other interesting events, feel free to tip.

TAPAHTUMAKALENTERI / EVENTS IN DECEMBER

28.11 – 13.12 Vehoniemen Joulupuuropäivät & -puoti / Vehoniemi Christmas porridge
Klo 10-16
Vehoniemen automuseo virittäytyy joulutunnelmaan riisipuuron kera.
Vehoniemi car museum tunes into Christmas mood with traditional rice porridge. 

5.12 Teerenpeli Tease – Giddy Gingerbread
klo 18 – 22
Tampereen Teerenpelin suosittu burleski-klubi. Kotimaisten esiintyjien lisäksi tällä kertaa ulkomaanvahvistuksena Aurora Galore Briteistä. Liput ennakkoon Teerenpelistä. Nämä myydään usein loppuun eikä ovelta välttämättä enää saa. Liput tulivat myyntiin eilen ja illalla niistä oli jo puolet myyty, joten pidä kiirettä että saat omasi.
The popular burlesque club in Teerenpeli, Tampere. In addition to finnish performers, this time there will be also Aurora Galore from UK. These events are often fully booked and you might not be able to buy the ticket at the door. Tickets came available yesterday and by the evening half of them were already sold, so hurry to get yours!

8.12 Telakan joulubasaari / Telakka Christmas bazaar
Klo 12-21
Telakan perinteinen joulubasaari tarjoaa käsitöitä ja herkkuja koko yläkerran täydeltä. Nörttikuoro Pixel Sisters esiintyy (minäkin siis siellä hoilotan).
Traditional Christmas fair of Telakka restaurant with handcraft products and treats. Geek choir Pixel Sisters performing (so I will be there singing too).

12.12 Aamulehden joulumyyjäiset /Aamulehti Christmas market
Klo 11-15
Aamulehden joulumyyjäiset Tampere-talossa tarjoavat monenmoista jouluista lahjatavaraa ja pieniä herkkuja joulun viettoon. Pixel Sistereilläkin on siellä oma myyntipöytä jonka tuotto menee kuorotoiminnan ylläpitämiseen. Tule ostamaan kuoron rintamerkkejä, sytykeruusuja tai joulukoristeita.
Aamulehti Newspaper arranges traditional Christmas market in Tampere-talo. All sorts of christmassy gifts and goodies. Pixel Sisters also have their own stall, profit goes to support the choir. 

12.12 Annikin joulumarkkinat / Annikki’s Christmas market
Klo 11-16
Annikin legendaarisen puutalokorttelin perinteiset joulumarkkinat täynnä herkkuja ja lahjaideoita.
Annikki woodhouse block arranges traditional Christmas market for the eleventh time. Treats and gifts.

17 – 20.12 Kolme possua panto / 3 Pigs panto
Lisätiedot FB-sivulta.
Finn-Brit-yhdistyksen perinteinen joulu-panto. Komediallinen laulunäytelmä johon myös yleisö saa osallistua. Esitysajat ja lippujen hinnat toivon mukaan ilmestyvät Fb-sivulle pian.
Finn-Brit association’s traditional Christmas panto. Comical stage production with music. Performance times and ticket info hopefully show up on their FB-page soon. 

 

12188249_530071567157019_5603034635840073669_o

Kuva / Pic by Tuuli Juntunen
Tuulin upeita piirroksia saa muuten myös kalenterina *vinkvink* /
Btw, you can also get Tuuli’s awesome drawings in a wall calender *hinthint*

12278704_1093714673996533_8695158980908528284_n

3 Possua, pantomiimi tulossa pian. /
3 pigs panto coming soon.