Mies joka itki / Man who cried

Harrastukset voivat viedä ihmisen paikkoihin ja saattaa tilanteisiin joista ei ole aiemmin saattanut edes haaveilla. Tampereella koettiin lauantaina aikamoinen fanityttöhetki kun maailmankuulu (vaikka hän itse väittääkin että Amerikoissa kukaan ei tunne häntä) ankka-piirtäjä Don Rosa saapui (taas) vierailulle signeeraamaan teoksiaan. Armoitettu nörttikuoromme päätti järjestää herra Rosalle yllätyksen. Buukkasimme itsemme avaamaan signeeraustilaisuuden Last sled-kappaleella jonka Nightwishin Tuomas Holopainen on säveltänyt Don Rosan Roope-tarinoiden “sountrackille”. Olemme treenanneet biisiä nyt puolisen vuotta eikä edes itse herra Holopainen ole vielä kuullut tuotostamme, vaikka onkin henkilökohtaisesti antanut luvan sen kuorosovitukseen.

Don Rosa liikuttui aivan kyyneliin saakka, ja täytyy myöntää että itselläkin oli laulaminen hiukan vaikeaa pala kurkussa kun näin siitä lähes aitiopaikalta Rosan pyyhkivän kyyneliään. Go Pixel Sisters! Harva voi sanoa itkettäneensä Don Rosaa (hyvällä tavalla), minä voin. Kiitokseksi saimme signeeraukset nuotteihimme, paitsi ne meistä jotka olivat nohevana jättäneet nuotit kotiin asenteella “kyllä nyt yksi biisi pitää pystyä vetämään ilman nuotteja”. Oli siis pakko hankkia kirja sitä varten. (Note to self: ensikerrall nuotit mukaan vaikka laulaisitkin ilman, just in case!)

PS. Lisätty virallinen video. Video löytyy myös Pikselien FB-sivulta, jonne linkki ylempänä tekstissä.

inenglish

Hobbies can take people to places and into situations that you have never even dreamed before. We had a quite a fan girl moment on Saturday in Tampere when world famous (even though according to him, in America no-one knows who he is) duck cartoonist Don Rosa came to sign his artwork (again). Our geek choir decided to arrange little surprise to Mr Rosa. We managed to get ourselves to open the book signing with Last sled, which is composed by Tuomas Holopainen from Nightwish. He made a hole album of music inspired by Don Rosa’s Uncle Scrooge stories. We have been practicing this song now about six months and even Mr Holopainen himself haven’t heard it yet. We did ask a permission to arrange it for our choir in advance though.

Don Rosa was moved to tears, and I have to admit, it was a bit difficult to sing when I saw Rosa right opposite to me, wiping his tears. Go Pixel Sisters! Not very many can say they made Don Rosa cry (in a good way), I can. As a thank you, he signed our music scores, except for those who came to the gig with the attitude “I can sing one song without scores”. So I had to buy a book for the signature. (Note to self: next time bring the scores no matter what, just in case!)

PS. Added the official video. Video can be found also on Pixels FB-page, link to page above.

drosa

drosa2

Kuva kaverilta / Photo from friend

9 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Go, girls, go! Wow, varmasti hieno hetki kaikille osapuolille :).

 2. Taika says:

  Wau! Don Rosan itkettäminen on jo sellainen meriitti jota voi ylpeydellä muistella kiikkustuolissa aikanaan.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Olihan se aikamoinen kokemus! Ja kun aloimme tätä biisiä treenata puoli vuotta sitten niin ei meillä ollut aikomuksena tätä laulaa Rosalle, tää tilaisuus tuli ihan puskista kun kuulimme viikko sitten että hän on taas tulossa Tampereelle joten tartuimme heti tilaisuuteen. Kyllä kannatti!

   Taika – No juu, onneksi oli sentään positiivista liikutuksen itkua. Ehkä se tilanteen yllätyksellisyyskin, kun Rosa ei tiennyt tästä käsittääkseni etukäteen ollenkaan, sai hänet liikuttumaan.

 3. Aika kiva mahdollisuus teille aukenikin:) Ja kun vielä olitte kyseistä laulua harjoitelleet tietämättä, että tälläinen tilaisuus tulee. Taitaa tuo Rosa ollakin suosituin ankkapiirtäjistä nykyään. Itse tosin tykkään eniten Vicarin piirtämistä sarjoista ja ylipäänsä niistä vanhemmista jutuista.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Don Rosa varmaan on Barksin lisäksi tunnetuin ainakin Suomessa. Sitä tietty auttaa että se on vieraillut täällä niin usein faneja tapaamassa. Ite kyllä tykkään paljon just Rosan tarinoista.

 4. What a heartwarming, absolutely awesome experience and way to honour this talented man’s work. This is a feel good post, if there was. Love it!

  ♥ Jessica

  1. Rhia says:

   Jessica – It was pretty awesome. We only heard about this opportunity week before and started arranging it as soon as we heard. It was fantastic that we were able to do this and it was a total surprise to Don Rosa. We all were floating on a cloud the rest of the day, atleast us fans. Hopefully Mr Rosa was too :D

 5. Vau! Olipahan mahtava kokemus kaikin puolin!

  Itselläni jäi tällä kertaa Rosan vierailu väliin. Aikana ennen lapsia olin kyllä tuossa jonossa aina ja useampi tunti etukäteen, jotta nimmarin varmasti kirjaan sain. :)

  1. Rhia says:

   Luomulaakson Maria – Oli todella jännä! Ehdottomasti kuukauden kohokohta.

Comments are closed.