Instagram: Lokakuu / October

Vuoden paras kuukausi on ohi. Snif! Mutta ei se mitään, onneksi ihan pian on jo joulukuu, vuoden kutakuinkin toiseksi paras kuukausi. Olen niin nauttinut tästä syksystä kun lokakuukin on vielä ollut aurinkoinen ja kuiva. Ihan parasta!

No mitäs kaikkea sitä on sitten tehty? Olin pellemallina kuvauksissa Särkänniemessä, josta näittekin jo esimakua. Korjailin vintagevaatteita käyttökuntoon. Ostin saksofonin synttärilahjakseni ja juhlin synttäreitä. Isännältä sain lahjaksi Dr Who:n ääniruuvimeisselin ja äidiltäni laatikollisen vintage-tilpehööriä. Käytin rikkinäisen teollisuussilitysraudan korjattavana (meni takuuseen, jee!). Yhden viikonlopun vietin migreenissä ja yhden iltapäivän Keravalla pukuvuokraamon poistomyynnissä jossa oli järjetön jono ja löydöt jäivät aika laihoiksi. Ja loppukuusta vielä joku vandaali katkoi lukitussa parkkihallissa automme lämmittimen virtajohdon.

Marraskuussa alkaakin sitten pikkujoulukausi. Kiirettä siis luvassa sekä kuorolle että burleskihommiin. Ja hyvä niin.

inenglish

The best month of the year is over. Snif! But not to worry, thankfully soon will be December, the almost second best month of the year. I have enjoyed this Autumn so much when even the October has been so sunny and warm. Absolutely best time!

Well, what have we done then? I was clown modelling at Särkänniemi Amusement park, which you already saw some preview photos of. I fixed some vintage garments for use. I bought a saxophone for myself as a gift and celebrated my birthday. Hubby gave me Dr Who sonic screwdriver for present and mum gave me box of vintage stuff. I used my broken industrial iron at repairs (free of charge, yay!). I spent one weekend having a migrain and one afternoon at costume rental company clearance sale. They had horrid queue and I didn’t really make any good finds. At the end of the month some vandal cut our car heater electric lead in locked car park.

In November it will be start of the Christmas party season. So it will be busy for both, the choir and the burlesque duo. And that’s good.

october_insta

LOKAKUU / OCTOBER
1. Täydellinen juustokakku / 2. Uusi saksofoni
3. 20-luvun aluspaita / 4. Synttärilahja
5. Syksykin on kaunis / 6. Turussa

1. Perfect cheesecake / 2. New saxophone
3. 20’s chemise / 4. Birthday gift
5. Autumn is pretty / 6. In Turku

6 Comments

 1. Tykkäätkö siis lokakuusta eniten ihan muutenkin vai onko se paras juuri siksi, kun se on synttärikuukautesi:)? Minusta lokakuu on syksyn hankalin kuukausi. Alkaa pimeä ja on märkää, lumi ei vielä valaise ja joulukin on kaukana… Jotenkin marraskuu tuntuu jo vähän (vain vähän) paremmalta. No, se on mun synttärikuukausi, mutta siltikään ei mikään suosikki.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kyllä mä tykkään lokakuusta muutenkin, tykkään syksyn väreistä, siitä himmenevästä valosta ja siitä että luonto alkaa huurtua. Lokakuussa on myös halloween josta pidän kovasti. Pimeys sinänsä ei mua ahdista niin paljon koska pidän myös paljon kynttilöistä ja jouluvaloista joita ihmiset ripustaa. Tänä vuonna lokakuu on ollut tosiaan erityisen kiva koska on lisäksi ollut niin lämpimiä ja aurinkoisia päiviä. Sateesta en hirveästi pidä ja se on yleensä se mikä pilaa syksyn multa. Haluaisin että kaikki syksyt ois sellaisia kuivia, kuulaita, pikkupakkasen rapsakoita ja värikkäitä. Mulle kaikkein ankein kuukausi on ehkä maaliskuu, lumi sulaa liukkaiksi jäälampareiksi ja maa on ankean harmaa kun mikään ei vielä kasva ja kaikkialla on kuraa ja räntää. Yök :D

 2. Mullekin syksy olisi mieluisampi jos säät useammin olis sellaisia aurinkoisia ja kuivia (kuten tänään täällä) mutta usein se on juuri sitä vesisadetta ja harmautta. Ja kun korvessa asutaan niin ei ole kuin pimeää ympärillä. Itse emme ole vielä saaneet aikaiseksi niitä ulkovalaistuksiakaan viritellä. Maaliskuusta tosiaan on pitkä aika vielä kesään. Aurinkoa silloin sentään jo näkee vähän enemmän ja hiihtoloman jälkeen ei tarvitse aamuisin taskulampua:) Sen tarve alkaa syysloman aikaan:( Monet tykkää keväästä, mutta minä tykkään siitä vuodenajasta vähiten juuri sen takia, että se lumien sulaminen ja lämpimän kesän saapuminen vie niin kauan aikaa. Huhtikuu on täällä aika pitkälle samaa maaliskuun kanssa.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Maalta kun olen minäkin kotoisin niin tiedän kyllä tuon pimeys-asian. Kaupungissa kun ei ole koskaan täysin pilkkopimeää. Muutoin mulla ei ole syksyn pimeyttä vastaan mitään, mutta pelkään pilkkopimeää :D joten jos asuisin maalla niin sähkölaskut olisivat varmaan massiiviset kun polttaisin valoja yötäpäivää. Ja joo, huhtikuu tosiaan menee aika samaan maaliskuun kanssa.

 3. Hehkuvainen says:

  Damn, nyt alkoi tehdä mieli juustokakkua. Ei tosin tuollaista mitä sinä olet syönyt, vaikka kaunis onkin, vaan miehen tekemää mangokuorrutteista juustokakkua. Pitäisiköhän ehdottaa viikonlopulle pientä leivontahetkeä…?

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Se oli myös älyttömän hyvää, oikein raikasta. Tosin mangokuorrutteinen juustokakkukin kuulostaa niin hyvältä että tuli vesi kielelle. Ehdota ihmeessä!

Comments are closed.