FALL PHOTO CONTEST: Puna-mustaa kimallusta / Red & black & shiny

on

Päätin osallistua tuollaiseen asu-valokuvakisaan jossa inspiraationa on kaksi 1940-luvun lehtiartikkelia, joissa kuvaillaan ajan muotiasuja. Kilpailun järjestää Emily Vintage Visions-blogista. Hirmuisen hauska ajatus ottaa pukeutumisinspiraatiota vanhoista lehtiartikkelista. Lukiessani ensimmäistä artikkelia, inspiraatio muodostui kuin itsestään ja niinpä teemana on musta, punainen ja kimallus. Inspiroiduin erityisesti turkiksia, värejä ja strassikoruja kuvailevista kohdista. Valitettavasti tähän asuun ei kuitenkaan vintage-turkiksia tullut, koska olin juuri ehtinyt lainata ne kaverille pukunäytöstä varten. Huomioikaa myöskin sota-aikaan vihjaavat värien nimet.

Asusteet muotinäytöksen teemana, Alma Cunningham
Dallas Morning News, Syyskuu 18, 1940

… Enemmän teeaikaan sopivana asuna mallilla oli päällään yksi uusista tunikapuvuista yhdistettynä kapeaan, kyyhkynruskeaan kreppihameeseen ja pitkään gobeliinikankaiseen jakkuun. Hän kantoi ruskeaa tynnyrin muotoista näätämuhvia, johon oli pistetty keskelle kimalteleva kämmenen kokoinen koru….

… Toinen musta puku esiteltiin hypnoottisen täyspitkän, punaisen, mustalla samettikauluksella koristellun ajurintakin alla. Kaksi strassiklipsiä, toinen kysymysmerkin muotoinen ja toinen huutomerkin muotoinen, oli kiinnitetty puvun miehustan taskuihin…

… Punainen laukku ja käsineet oli puettu laivastonharmaan villapuvun kanssa ja punaiset kilinnahkakäsineet loivat yllätävän kontrastin sotilaansinisen jakkupuvun kanssa, muutoin yhdistettynä ruskeisiin asusteisiin…

Uudet syyshatut varastavat shown viikon muotiesittelyssä, Alma Cunningham
Dallas Morning News, Heinäkuu 25, 1940

… Pois kasvoilta työnnetyssä kirkkaan vihreässä huopabaskerissa oli kapea nauha mustaa pitsiä joka kulki silmien yli. Mallilla oli tämän hatun kera päällään musta räätälöity puku ja hän kantoi hopeakettumuhvia. Toisessa Peru-vaikutteisessa puna-mustassa huopaisessa pillerihatussa oli sivuille kiinnitettynä kirkkaat punaiset silkkihuivit jotka kulkivat ristiin leuan alle ja siitä molemmin puolin olkapäille…

inenglish

I decided to take part on this charming outfit photo competition by Emily at Vintage Visions. Inspirations for the outfits have to come from two newspaper articles, which describe fashion of the time. It was delightfully funny idea to draw inspiration from an old fashion articles.While reading the first article, my vision appeared just like that, so my theme is red, black and sparkle. I mostly got inspired about the descriptions of fur, bright colours and rhinestones. Unfortunately there’s no vintage fur in this outfit, because I just recently borrowed all my vintage fur stoles to a friend for a fashion show. Also notice the war time related names for colours.

Accessories Are Fashion Show Theme by Alma Cunningham
Dallas Morning News, September 18, 1940 

… More on the teacup side of the clock, a model wore one of the new tunic dresses with a slim shirt of dove brown crepe topped with a long blouse made of tapestry. She carried a brown skunk muff, barreled shaped, stabbed in the middle with a sparkling pin about the size of the palm of your hand…

… Another was shown under a hypnotic red full-length coachman’s coat with black velvet collar. Two rhinestone clips, one a question mark, the other an exclamation point, were pinned on the bodice pockets of the dress…

… A red bag and gloves were worn with a fleet gray wool suit, and red kid gloves provided a startling accent for a soldier blue jacket suit, otherwise ensembled with brown accessories…

New Fall Hats Steal Show at Weekly Fashion Display by Alma Cunningham
Dallas Morning News,
July 25, 1940 

… An off-the-face beret in bright green felt had a narrow band of black lace veiling across the eyes. The model wore this hat with a tailored black suit and carried a silver fox muff. Another hat that showed a Peruvian influence was a black and red felt pillbox type with a bright red silk scarf which extended from the sides of the hat, was brought together under the chin, thus framing the face, and draped across both shoulders…

articleoutfit1

articleoutfit3

articleoutfit2

40-luvun jakkupuku – ystävältä
Käsineet & laukku – kirppis
strassikorut – kirppis
Turbaani silkkihuivista – kirppis
Kengät – Clarks, Englanti

40’s suit – from a friend
Gloves & handbag – thrifted
Rhinestone brooches – thrifted
Turban made of silk scarf – thifted
Shoes – Clarks, England

2 Comments

  1. Sinun asusi on hyvin onnistunut. Jos entisajan kuvat olisivat värillisiä, voisi kuvitella tuon kuvasi vaikkapa joksikin lehtikuvaksi. Tuollainen lähtökohta asuun onkin hauska. Oli kiva lukea nuo tekstit ja mielessään nähdä kyseiset asut.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Kiitos! Jotkut lehtikuvat olivatkin värillisiä, Suomessa tosin harvemmin. Neliväripainatuksia korvattiin edullisemmilla kaksivärisillä painatuksilla jotka jäljittelivät neliväriä. Vintage- ja keräilyharrastajille suunnatussa Golden Vintage-lehdessä on ollut useita artikkeleita vanhoista lehdistä, niiden kansikuvista ja muista lehtiin liittyvistä kuriositeeteista. Modernit muotilehdet ja lehdet ylipäätään painottavat nykyään visuaalisuuteen koska se myy, mutta ennen kun painotekniikka ja kuvien painamisen kalleus rajoittivat kuvamäärää piti korvata muotiartikkeleissakin kuvat tekstein. Siinä jäi enemmän varaa mielikuvitukselle, joka toisaalta oli hauskakin asia, näin jälkikäteen ajateltuna.

Comments are closed.