Päivän asu: pitsiä & höyheniä / OOTD: lace and feathers

on

Kävin eilen pitämässä polttariporukalle 20-luvun teemaisen hiuskoriste-työpajan. Ja koska olen pedantti ja muutenkin vähän päästäni vialla niin tietenkin sonnustauduin päästä varpaisiin 20-luvun tyyliin. Autenttista olivat vain kenkäni, mutta muukin meni täydestä kuin väärä raha. Polttariporukalla tuntui olevan oikein mukavaa, niin oli minullakin. Tuollaisia työpäiviä kernaasti ottaisi useamminkin.

Mekko on vuosien takainen kirppislöytö. 90-luvun mummomekot muistuttavat erehdyttävästi flappertyyliä. Ihan pienellä fiksailulla siitä sukeutui oikein passeli 20-luvun tyylinen asu (ehkä kerron teille joskus miten se tapahtuu). Tätä pukua tulee käytettyä harvoin koska se tuntuu pitsikankaan vuoksi jotenkin kovin juhlavalta. Pitäisi varmaan käyttää useamminkin. Otsapanta on yksinkertaisesti pala pitsiä johon on kiinnitetty sulkia, paljetteja, helmiä ja iso nappi.

inenglish

Yesterday I arranged 20’s themed hair fascinator workshop for hen night group. And because I’m very much into details and otherwise quite a nutcase, I just had to wear 20’s style from head to toe. Only authentic item were my shoes, but even despite of that my outfit worked like a charm. Hen night people seemed to have very good time, and so did I. I’d gladly have more work days like that.

Dress was my thrift find years ago. 90’s granny dresses resemble very well flapper style. With just very small alterations this turned out to be just perfectly 20’s style dress (perhaps one day I will tell you how to do it). I don’t wear it very often though, because it feels somehow too fancy. Perhaps it’s the lace which causes that feeling. But I should definitely use it more. Headband is just a lace motif with feathers, sequins, beads and large button.

workshop1

En amputoinut kättäni tätä kuvaa varten. Taivutin sen selän taa, oli vissiin
virheliike kun näyttää niin oudolle. 
Bonus: bongaa asukuvasta kissa. /
I didn’t amputate my arm for this photo. I bent it behind my back, but looks like
that was a mistake. Bonus: find a cat in the outfit photo.

workshop2

Aamulla mulla oli nätit 20-luvun tyyliset laineet. Ehkä noin viisi minuuttia,
kunnes kostea ilma suoristi ne tähän kuntoon. Tämä kesä on ollut aivan 
toivoton kampausten suhteen, kaikki suoristuu viimeistään puolessa tunnissa. /
In the morning I had pretty 20’s waves. For about five minutes, untill damp
weather straightened them into this. This summer has been pretty useless when
it comes to hairdo’s. Everything goes straight in about half an hour at the latest.

2 Comments

  1. Tuota mekkoa luulisi ensinäkemältä ihan puseroksi ja hameeksi:)

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Kieltämättä helma ja yläosa ovat vähän eriparia. Ovat kuitenkin kiinni toisissaan. Saumakohta oli alunperin vähän alempana mutta nostin sitä lähemmäs lantiota 20-luvun tyylin mukaan.

Comments are closed.