S-I-S: Keikkamatkalla / S-I-S: Gig travelling

Aaaah! Mua sattuu jokapaikkaan. Olen sanonut ennen ja sanon vastakin, ei ole kuulkaa vanhaksi tulemista. Kahden illan keikkareisu Helsinki Burlesque Festareille ja olen ihan raato. Lihaksiin sattuu, niveliin sattuu ja kävelen kuin cowboy (katsokaapa vain John Waynea miten se kävelee!). Perjantaisen keikan jälkeen sain yöllä ehkä elämäni karmeimmat lihaskrampit. Molempiin jalkoihin. Polvesta alaspäin varmaan kaikki lihakset kramppasivat, pohkeet, etusääret ja varpaat (mä tiedän, ne magnesiumit, ei oo vielä auttanu). Sen jälkeen onkin sitten jalkalihakset olleet mukavasti hellänä.

Mutta oli kuulkaa taas semmoinen tasseliparaati että ei paremmasta väliä. Kuvia itse tapahtumasta mulla ei tällä kertaa ole teille tarjota, koska olin niin kiireinen etten ehtinyt niitä ottaa ja toisena iltana puhelimesta loppuikin sitten akku sopivasti ennen esitysten alkua. Mutta käykääpä tykkäilemässä FB:ssä Helsinki Burlesque Festivalin sivuja ja The Valentino Sistersien sivuja, sitä kautta varmasti pääsee (paljon laadukkaampiin, ammattilaisten ottamiin) kuviinkin käsiksi.

Ja sitten mennään ihan itse asiaan, nimittäin tällä kertaa minulla on ilo ja kunnia olla mukana Share-in-style haasteessa Sewingadictan Rosyn kaverina. Rosy on taitava ja nopea ompelija ja hänen blogistaan löytyykin jatkuvasti uusia valmistuneita vaatteita. Hän on myös taitava neuloja ja blogissa on mm. nähty hiljattain upea 40-luvun ohjeella neulottu pusero. Olisipa jo kesä niin voisi itsekin pukeutua noin ihanan kevyesti.

Tämän kertaisessa S-I-S:ssä ei ole teemaa, mutta ajattelin silti pistää itselleni vähän haastetta ja postata asukokonaisuuden jota eiole blogissa nähty. Keikkamatkalle puin siis päälle 40-luvun lopun hameen (joka kuuluu mustaan jakkupukuun) ja laitoin sen kaveriksi yhden suosikkipaidoistani sekä uuden leijonankeltaisen neuleen. Koko jakkupuku olisi ollut reisuun vähän turhan virallinen, mutta tulipa nyt napattua kuva siitäkin niin näette mille koko puku näyttää. Ensimmäisen ja ainoan kerran käytin jakkupukua isännän siskon hautajaisissa Englannissa, mutta silloin siitä ei tullut napattua kuvaa ollenkaan.

PS. Lisätkää ihmeessä omat asunne mukaan haasteeseen. Sen voi tehdä tuolta kuvien alta. 

inenglish

Aaaah! I hurt all over. I have said before and will say in the future, it’s hard to grow older. After two day’s gig trip to Helsinki Burlesque Festival, I am complete wreck. My muscles hurt, my joints hurt and I walk like a cowboy (you just look how John Wayne walks!). After the gig on Friday I got perhaps the worst muscle cramps ever. On both legs. It seemed like all muscles below the knee were cramping, calfs, toes and all (I know, magnesium should help, but it hasn’t yet). After that my leg muscles have been quite sore.

But it was such a tassel parade I don’t care. I don’t have any photos of the performances, I was so busy concentrating on my own performance on Friday and ran out of power on the phone on Saturday. However you might find some photos if you go and like Helsinki Burlesque Festival and The Valentino Sisters FB pages.

And then onwards to the actual issue of the day. Today I have the joyfull honour to participate the Share-in-style challenge as a partner for Rosy from Sewingadicta. She is skillfull and fast seamstress and her blog is full of garments she made herself. She also knits and recently made very nice Victory Jumper with 40’s pattern. I wish it would be Summer already so that I could wear something so summery what she got in these photos.

This time S-I-S doesn’t have a theme, but I still wanted to challenge myself a bit and chose outfit which hasn’t seen before. For the trip to Helsinki I wore late 40’s wool skirt (which is a part of a suit) and combined it with one of my favourite blouses and my new lion yellow cardi. I also took photos of the whole suit, even though it was way too formal to be worn on the trip. The first and the only time wore that suit in England on hubby’s sisters funeral, but I didn’t take any photos then.

PS. Feel free to add your own photos to the challenge, you can do it under the photos. 

11039768_855086904534814_1061534563_n

11040130_855087074534797_1669642748_n

Rosy, Sewingadicta

traveloutfit

Sifonkipusero, rintakoru & kengät – Englannista
Neule – kirppikseltä
Jakkupuku – kaverilta

Chiffon blouse, brooch & shoes – From England
Cardi – thrifted
Suit – from a friend

suit1

suit2


10 Comments

 1. Tiina L says:

  Upeaa vintagea! Ensimmäinen asukokonaisuus varmaankin toimii arkielämässä paremmin, ja keltainen villatakki tuo sopivasti kevään tuntua ja väriä. Koko jakkupuku on aika upea sekin, mutta kieltämättä tuo vähän hautajaistunnelmaa, onhan se todella arvokkaan ja juhlavan näköinen.

 2. Eipä ole krampit kivoja, todellakaan. Vaikka tuumit tuon koko puvun olevan niin virallinen, niin tyylikäs se kyllä on. Siinä on minusta juuri semmoista menneitten vuosikymmenten tyylikkyyttä, jota soisi enemmänkin näkevänsä. Arkeen on tietty hyvä tuon keltaisen neuleen kanssa. Olipa kiva kun tässä on nyt mahdollisuus osallistua tuohon haasteeseen. Täytyypä kokeilla onnistunko laittamaan muutaman päivän takaisen juttuni siihen:)

 3. Debbie says:

  Love how the pockets are in the jacket and I like the boots with the outfit! I’m visiting from Share-in-Style. Debbie @ ilovemylemonadelife.com

 4. Rosy says:

  My dear Rhia, it has been a pleasure to share this SIS with you. I declare myself an absolute fan of your style and your sewing … and it’s always a pleasure for my eye enjoy your little stories that you share in your posts. Lot of kisses, dear Lady.

 5. Tinde says:

  Mukaan kuvaan olivat päässeet näköjään myös uudet tyylikkäät silmälasisi. Loistava valinta.

 6. Melanie says:

  I love the vibe you have with this suit. So many images come to mind. Great to meet you!

 7. Ana María says:

  I like your yellow cardigan, today I’m wearing one similar.

  1. Rhia says:

   Tiina L – Kiitos, tykkään hirveästi tuon jakun mallista, kun tuo kaulus ei ole niin virallisen tuntuinen kuin perinteinen herrainkaulus. Silti jotenkin en osaa sitä käyttää, mutta hametta toki voi yhdistellä mihin vain.

   Metsäntyttö – Mä en oikein koskaan ole osannut käyttää jakkupukuja, ne tuntuu päällä jotenkin niin virallisilta ja jäykiltä. Oon varmaan sitä ikäluokkaa joille jakkupuku on 80- ja 90-luvun powerdressing-tyylin myötä liian “bisnes”. Ennemmin tykkään jostain vähän rennommasta, varsinkin kun piti istua autossa pari tuntia niin jakkupuku tuntui liian ahdistavalta ajatukselta. Mutta onhan se erittäin tyylikäs puku. PS. Piti skipata maanantainen balettituntikin kun jalat olivat vielä niin aristavat :D

   Debbie – I love the pockets too! The pocket mouths are bit pointing outwards, like it was common in some late 40’s and 50’s women’s suits. It makes the waist look smaller ;) In Finland the weather is rather manky in the Winter, so proper boots are required, no tiny high heeled prettiness for this weather (I think these boots sort of suit the vintage style pretty well). Thanks for dropping by.

   Rosy – It was an honour to join you on this, thank you for asking me! I can’t stop admiring your speedy skills on sewing! Kisses back!

   Tinde – Juu, näillä laseilla nyt mennään. Aion tosiaan noihin vanhoihin vielä vaihdattaa tuon toisen linssin johon tuli muutoksia jossain vaiheessa niin että on valinnanvaraa. Joidenkin asujen kanssa nuo ruskeat tuntuvat sopivan paremmin ja joidenkin kanssa taas nämä vaaleat. Tykkään kyllä molemmista, eikä mulla ole koskaan ennen ollut kaksia käyttölaseja joten kerta se ensimmäinenkin.

   Melanie – Nice that you dropped by in my blog! There is many ways to wear this suit, hopefully you will see it soon again in the blog too.

   Ana Maria – Thank you. Years back I didn’t like yellow at all, but now I have sort of grown fond of this particular shade of yellow. It seems to suit me too. Thanks for visiting my blog.

 8. Sanski says:

  Pistin sut yhteen haasteeseen beibe! :)
  http://sannavonsteam.blogspot.fi/2015/03/liebster-award.html

  1. Rhia says:

   Sanski – Oho, wau, kiitos! Mä olen hirveän huono vastaamaan näihin haasteisiin (edellisiäkin on tuolla julkaisujonossa vuodelta miekka ja maatuska), mutta lupaan ainakin yrittää!

Comments are closed.