Kesäkassin viraltapano

Joillakin on tapana vaihdella laukkua asun mukaan, viikoittain tai melkein päivittäinkin. Multa sellainen laukunvaihtelu ei ole koskaan oikein kunnolla luonnistunut. Haluan että kaikki tarpeellinen tavara on aina mukana eikä se onnistu jos jatkuvasti vaihtelisin laukkua. Kuitenkin jotain aina unohtuu johonkin toiseen laukkuun. Juhliin saatan yhdeksi illaksi ottaan siromman käsilaukun mutta muutoin kuljetan mukana yhtä ja samaa laukkua kuukaudesta toiseen. On kuitenkin kaksi hetkeä kun laukku vaihtuu yhtä varmasti kuin yö vaihtuu aamuksi. Nimittäin kun kevät vaihtuu kesäksi asuu remmiin kesäkassi. Kesällä kuljettelen mukana normaalia enemmän tavaraa. Kassiin pitää mahtua aurinkolasit, juomapullo, aurinkorasva, hyttyskarkote, viuhka jne. Siispä normaali käsveska vaihtuu suurempaan kesäkassiin. Ja yhtä varmasti taas syksyllä vaihtuu kesäkassi tavalliseen käsilaukkuun kun lisävarusteet jäävät pois käytöstä viilenevien ilmojen myötä. Tämänkesäinen kesäkassi on viimetalven kirppislöytö, fuksian punaisella vuorilla varustettu kalalangasta virkattu kassi. Vielä huomenna kesäkassi täyttää velvollisuutensa, mutta sitten valta vaihtuu.

IN ENGLISH
Some people have the habbit of changing their handbag to match their ouftit, weekly or even daily. That has never been very easy or practical for me. I want to keep all my stuff with me and it is difficult to do that if I change bags frequently. I always tend to forget something vital in the wrong bag. I might take smaller evening bag for one evening to match my party outfit , but otherwise I always carry  the same bag. There is, however, two moments when I change my bag as surely as the day turns into the night. When spring turns to summer, I take my summer bag in use. During summer time I need to carry more stuff with me. Bag has to be large enough to carry sunglasses, waterbottle, sunlotion, mosquito repellent, fan etc. And vice versa in the autumn, I replace my summerbag with smaller bag when extra items are no longer needed. This summer bag I found from flea market last winter: crocheted from thick cotton yarn, with fuchsia red lining. Tomorrow summer bag is on duty the last time this year, then reign changes again.


Kesäkassi ja sen viraltapanija /
Summer bag and the replacement

7 Comments

 1. prefecta says:

  Siirrettävä sisuslokerikko on kyllä kätevä…

 2. Nina says:

  Mulla on kans aina eri laukku kesällä ja talvella. Kesällä musta nahkalaukku vaan ei tunnu kivalta. Vielä en ole ehtinyt laukkua vaihtaa mutta viimeistään kun sateet alkaa niin on vaihdettava vaalea mokkalaukku mustaan nahkaiseen joka kestää sadetta paremmin.

  1. Rhia says:

   prefecta – joo, katselin sitä sun postauksessa. Mulla vaan on ongelmana se että monet mun laukut on sen verran pieniä ettei sinne mahdu sisään semmosta lokerikkosysteemiä kun jokainen tavara pitää erikseen asetella että mahtuvat :D Mä koen sen vaan niin hankalaksi vaihdella laukkua jatkuvasti. Joten tyydyn vain kitisemään ja käyttämään sitä yhtä.

   Nina – jotkut laukut vaan eivät sovi kesään :D ja onhan se tottakin että arkikäytössä sade pilaa helposti kivan laukun. Jotenkin tuo kesä- ja talvilaukun vaihtaminen on aina sujunut silleen luonnostaan, toisin kuin laukun vaihtelu asun mukaan.

 3. Minullakin on käytössä “vuodenaika” laukut. Päivittäinen laukkujen olisi tällä järjestelmällisyystasolla aika mahdotonta… Kuitenkin jäisi jotain välttämätöntä edellisen laukun pohjalle kummittelemaan. Kuten avaimet tai kukkaro… (Todistusainestona kerrottakoon että kaivoin eilen talvitakin varastoista ja löysin sen taskusta koko kesän kadoksissa olleen avaimen…)

  Kesälaukun pitää olla vähän rajumpaa elämää kestävä yksilö, joka selviää rannalla ja nurmikolla lojumisesta. Sinne pitää mahtua vakuutuksena pitkähihainen jota onneksi ei hyvänä kesänä tarvitse koskaan käyttää, koska on niin lämmin. Ja koska pahimmassa tapauksessa kesälaukku voi kohdata pakkauksista karanneita piknik-eväitä, se ei saa olla liian korvaamaton aarre. Tai ainakin pestävissä :)

  1. Rhia says:

   Mielikuvittelija – “vuodenaikalaukku”, kas siinäpä kelpo termi. Samanlaista epä-järjestelmällisyyttä havaittavissa täällä. Kaivoin tuossa jokin aika sitte erään laukun komerosta yhden illan käyttöä varten. Ja mitäpä löytyi sisältä? Pitkään etsimäni huulipuna ja 20 € ;D Juu, kesälaukun tulee kestää riepotusta ja painavia taakkoja. Ruokaostoksetkin on useamman kerran tungettu kesäkassiin. Yleensä nuo kalalangasta virkatut yksilöt on hyvinkin kestäviä, ja kun on vuori niin ei tavarat pääse pakoon rei’istä.

 4. Roxie says:

  Apua, joko se kesä meni? Mulla on edelleen korilaukku käytössä, pitäisköhän korjata erhe. Mä en muuten vaan pysty käyttämään kesällä nahkaista/tekonahkaista laukkua kesällä, kevyttä materiaalia sen olla pitää…

  1. Rhia says:

   Roxie – kyllä se vähän pahasti näyttää sille että kesä tosiaan meni. Toisaalta on kyllä helpostus että ilmat on siedettävän viileät. Mulla tuo laukun vaihto on lähinnä käytännön sanelemaa, ei noihin talvilaukkuihin mahdu kaikki kesällä tarvittavat jutut mukaan enkä jaksais aina kuljettaa kahta kassia mukana. Ja talvella taas kankainen on epäkäytännöllinen kun se kastuu niin helposti ja joutuu jatkuvasti pesemään. Mutta onhan se totta että nahkainen laukku on aika painava ja hiostaa ikävästi kesäkuumalla jos se on ihoa vaten.

Comments are closed.