Magic-sukkia / Magic-socks

Joskus vajaa vuosi sitten kun sain viimein valmiiksi Iisakinkirkkoa muistuttavan sukkaprojektini, vannoin että seuraavaksi opettelen neulomaan sukat Magic Loop-tekniikalla niin ei tarvitse kärvistellä ja miettiä että miten ihmeessä ne levennykset tuossa ensimmäisessä sukassa nyt menikään (jostain syystä ne muistiinpanot ei koskaan ole riittävän täydelliset, joku kotitonttu varmaan käy niitä kummailemassa välillä…). Netistä sitten löysinkin ohjeita Magic Loopiin, mutta jotenkin homma tuntui kamalan vaikealta.

Kerrankin kun minulla olisi ollut ihan vapaa viikonloppu, kaveri vinkkasi että Lankamaailmassa olisi Magic Loop-työpaja. No en voinut jättää tätä tilaisuutta käyttämättä, varsinkin kun työpaja oli ilmainen. Joten ei muuta kuin nokka kohti Lankamaailmaa. Kurssimme vetäjä Santra oli laatinut niin hyvät ohjeet ja kun hän vielä näytti jokaiselle erikseen kädestä pitäen niin tekniikan oppiminen tuntui kyllä varsin helpolta. Ilokseni kuulin että sama tekniikka sopii minkä hyvänsä pyöreän neuleen tekemiseen, olenkin haaveillut tässä jo pidemmän aikaa ranteenlämmittimistä ja rengashuivista ja tuolla odottaa käyttöä Metsänkylän Navetan Alpakoiden ihanaa tummanruskeaa alpakkalankaa… Ihan kuin tässä joku suunnitelma olisi kehkeytymässä!

inenglish

Somewhat year ago when I finally finished my forever lasting Lace sock project, I swore that next I will learn to knit socks with Magic Loop technique. That way I don’t have to try to remember how did the adding off the stitches go on the first sock (for some reason my notes never seem to be good enough, I’m sure some sort of home elf goes and erases stuff when I can’t see…). I was able to find instructions for Magic Loop on the interwebs, but somehow it seemed rather difficult and tricky.

For once when I actually had a free weekend, my friend hinted that there would be Magic Loop workshop in local yarn shop. So I could not leave this opportunity behind, especially when the workshop was free of charge. I signed in and off I went. Our workshop host Santra had such a good instructions for us, and she helped each personally with any problems, so it actually seemed pretty easy to learn the technique. And to my pleasure I also heard that this technique works for any round knits. I have been dreaming about wrist warmers and circular scarf recently. I also have some lovely dark brown alpaca yarn from local alpaca farm, Metsänkylän Navetta… I can see an idea forming here!

neulekurssi1

Lankamaailma on tosiaan ihan oma maailmansa.
Siellä voisi mennä ihan vähän sekaisin jos ei pidä varaansa. /
Yarnshop is called Lankamaailma, Yarn World in english. 
It truly is world of it’s own. One could go slightly mad in there.

neulekurssi2

neulekurssi3

Vaaleanvihreät sukat hyvällä alulla. Laittaisko vähän vaikka palmikkoa…? /
My light green socks in the beginning. Should I add some cables maybe..?

6 Comments

 1. Minna says:

  Mun pitäis kans opetella vihdoin viimein neulomaan kahta sukkaa samanaikaisesti. Mutta lykkään ja lykkään sitä, vaikka luultavasti se ei edes olisi erityisen hankala homma. Miksi ihmeessä :/

  1. Rhia says:

   Minna – No sitten kun pääsi siihen sisään niin ei se tosiaan ole erityisen hankalaa. Mutta kestää hetken että aivot pääsee mukaan siihen vääntämiseen ja kääntämiseen ;) Mulla ainakin monesti just se aloittaminen on se hankalin osuus, sitten kun se on suoritettu niin homma sujuu jo. Ja olen kyllä huomannut itsessäni ns. vanhuuden oireita, eli kaiken uuden opetteleminen tuntuu aika vastenmieliselle. Luin joskus jostain että mitä vanhemmaksi tulee, sitä hankalampaa uuden oppiminen on ja siksi oppimista tavallaan myös alkaa vastustaa jonkin verran. Ja näin todella on käynyt viimeaikoina :D yritän potkia vastaan ja opetella uusia juttua että aivot pysyy vetreinä.

 2. Hehkuvainen says:

  Minä olen yhdet sukat tehnyt tuolla tekniikalla, enkä ihastunut siihen. Vaikka onhan se toisaalta näppärää, eli ymmärrän kyllä ajatuksen ja innostuksen. Jotenkin ei vain tuntunut omalta. Tai sitten vaivaa vastusteleva vanhuus, ja jos koittaisin uudestaan niin saattaisin antautua asialle helpommin ;).

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Ei kaikki varmaan tykkää kaikista tekniikoista ja tavoista, eikä tarvitsekaan. Itse vain olen niin pedantti että kyrsii jos en saa sukista samanlaisia, helpompi neuloa ne samalla kertaa niin ei unohdu mitä teki ja missä kohtaa ;) Tai no, se jää nyt nähtäväksi että miten tässä käy.

 3. I tried to make socks once. Took a week, I put the sock on my foot, it fit! Them I realized I had to make one for the other foot! That was years ago………I buy socks

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Oh dear … :D Last time, when I made those lace socks, it took over two years to finish them both. And after one year it was pretty hard trying to remember how I made the first one :D I still would love to make my own knit socks, that’s why I now try the Magic Loop.

Comments are closed.