Burlesque with Hollywood glamour


Viikonloppu oli täynnä ohjelmaa. Isäntä oli vieläkin hiema
n flunssainen joten hänen viikonlopussaan ei ollut hirveästi hurraamista. Perjantai-iltana meillä oli normaali ilta radio-ohjelman parissa. Isännälle kahden tunnin yhtäjaksoinen puhuminen tuotti hieman vaikeuksia, joten soitimme ehkä vähän normaalia enemmän musiikkia. Yleensä kahteen tuntiin mahtuu noin 40 minuuttia musiikkia mutta tällä kertaa sitä oli ehkä noin 50 minuuttia.

Lauantaina lähdimme aamusta kohti Turkua sillä olimme ilmoittautuneet isännän vuokranantajan järjestämään asukkaiden virkistystapahtumaan. VVO tarjosi asukkailleen ilmaisen sisäänpääsyn tiettyihin kohteisiin joista me olimme valinneet Turunlinnan. Koska olemme hyvin itseriittoisia ihmisiä, olimme varmoja että yksi linna nyt löytyy ihan helposti. Emme vaivautuneet katsomaan mitään ajo-ohjeita tai karttoja kotona ennen lähtöä. Turkuun asti pääsimme helposti. Sen sijaan itse Turunlinnan löytäminen oli aika vaikeaa sillä missään ei ollut minkäänlaisia kylttejä. “No kaikkihan nyt yhden linnan löytää, mitä sitä suotta kyltein neuvomaan”. Ajoimme Turun läpi näkemättä yhtä ainoaa kylttiä linnalle, saatika itse linnaa ja löysimme itsemme Kaarinasta. Pysähdyimme Kaarinan Prismaan kysymään ajo-ohjeita. Ystävällinen info-neiti neuvoi kartasta miten pääsemme linnaan. Vieressä oli paikallinen alkuasukas joka myös antoi ajo-ohjeita vahvasti turkulaisittain murtaen. Jälkeenpäin kysyin isännältä oliko hän ymmärtänyt mitään naisen ohjeista. Vastaus oli naurava ” Not much!” Saamiemme ohjeiden avulla vihdoin pääsimme suoraan linnaan johtavalle Linnankadulle. Ja nyt näimme sitten ne Turunlinna-kyltitkin. Niitä oli peräti neljä! Täytyy sanoa että eivät turkulaiset kovasti sitä linnaansa ainakaan turisteille mainosta. Ilman ohjeita olisimme todennäköisesti ajelleet ympäri Turkua iloisesti koko päivän näkemättä linnasta vilaustakaan.


Illaksi oli tiedossa biletystä. Tutut saivat houkuteltua minut lähtemään mukaan Circus meets Burlesque-tapahtumaan Tullikamarin Klubille. Se merkitsi hirvittävää panikointia asun suhteen. Paikanpäälle kun ei sopinut ilmestyä ihan missä hyvänsä rytkyissä vaan aiheeseen sopivissa vetimissä. Turusta palatessa viimein päätin asukokonaisuuteni mutta sitä oli pakko “hieman” fiksata sillä kyseinen puku oli jo käynyt minulle pieneksi. Ei muutakuin suurennus-hommiin. Juttu ei ollutkaan ihan niin yksinkertainen kuin ensin luulin. Lopulta jouduin hieman tinkimään helmikoristeluiden ompelusta, mutta sitä ei onneksi kukaan huomannut koska vajavainen kohta jäi sopivasti käden alle kainaloon.


Tapahtuman oli määrä alkaa klo 21.00, pukuni sain kuntoon noin 20.15. Hiuksille en ehtinyt tehdä mitään joten kampaus oli sama kuin päivällä Turun reisussa. Lisäsin vain pari näyttävämpää pinniä sekaan. Meikin vedin päivällisen meikin päälle reilussa vartissa. Asusteet olin onneksi miettinyt jo valmiiksi automatkalla, joten niiden kanssa ei enää tarvinnut säätää. Yhdeksän aikaan soitin kaverilleni jonka piti tulla kyydissäni, että nyt olisin valmis. Meinasin revetä nauruun kun hän sanoi että itseasiassa hänellä on vielä vähän ommeltavaa. No eihän siinä sitten muuta kuin odotellaan. Pääsimme juhlapaikalle oikeastaan erittäin sopivaan aikaan sillä ystäväni ystävät olivat saapuneet juuri ennen meitä. Illan ohjelma ei ollut vielä alkanut joten emme olleet myöhästymisestä huolimatta missanneet mitään. Oli hienoa katsella ihmisten upeita pukuja. Ikäväkseni olin jättänyt kamerani autoon joten puhelimeni onnettomalla salamalla en saanut montaakaan kuvaa.

Illan esityksestä vastasi Circus Ruska sekä burlesque-taiteilijat Olivia Rouge ja The Harbour Pearls. Tapasin myös monta Tyylitaivaasta tuttua. Viehätyin
kovasti saksalaisen The Harbour Pearls-ryhmän esityksistä. Lady Hopscotch ja Golden Treasure viihdyttivät juhlavieraita upeilla asuillaan ja useilla erilaisilla esityksillään. Näimme hahmoja seiloreista, kissoihin ja klassiseen ilmapallotyttöön. (Huom! Videolla esiintyvä burlesque-taiteilija ei ole sama kuin Klubin tapahtumassa).

Esittelen illan Hollywood Star-asuni: valkoinen kapealinjainen hääpuku (Morsiusgalleriasta), musta marabou-stola (Morsiusgalleriasta), sudenkorento-sandaletit (Citymarketin tarjouskorista), hiuspinnit (Morsiusgallerian tarjouskorista), kaksirivi-helmet (kirpputorilta), helmikorvikset (itse tehty), helmilaukku (H&M:n tarjouskorista), rannekoru (en muista mistä). Yhteensä kokonaisuus on maksanut alle 100€. Ja kuka vielä väittää että glamouria ei saa edullisesti!?

Illan meikkinä Lumenen meikkipuuteri, Grimas-poskipuna, liikkuvalla luomella & luomivaossa sekä alarajauksena tummanharmaa Biotherm-luomiväri, kulmaluulla ja silmien sisänurkissa Revlonin vaalea helmiäis-luomiväri, Kanebon 38-eyeliner ja ripsari, kulmissa Makeup Storen puuterimainen kulmaväri, huulissa Guerlainin huultenpohjusteen kera Kryolanin huultenrajauskynä ja Chanelin tummanpunainen helmiäis-huulikiilto, varjostuksena poskikuopassa, nenänpielissä ja ohimoilla LÓrealin aurinkopuuteri. PS. Ylläolevaa kuvaa on käsitelty *virn*

Päivän kysymyksenä: Mitä mieltä olet burlesque-taiteesta?