Iloisia ihmisiä Tampereen yössä

Kerrankin Evil Dressmakerilla kävi tuuri. Voitin nimittäin Fiona Timantin arvonnasta ilmaisen lipun perjantaiseen Burlesque Coctailiin josta jo jokunen päivä sitten vihjailin.  Vaatekriisi yllätti edellisenä iltana ja onnenkantamoisen johdosta sain kaverin kaverilta illaksi lainaan upean punaisen korsetti-yläosan. Yhdistettynä kaapista löytyneisiin vanhoihin juttuihin sukeutui siitä kelpo-asu burleski-pippaloihin.

Olen käynyt useammassa burleski-tapahtumassa mutta tämä löi laudalta lähes jokaisen niistä. Coctail-teeman mukaisesti ilta oli yhdistelty monentyylisestä burleskista. Perinteisestä hieman poikkeavaa tarjoili Burlesque Polaire jonka laaja repertuaari kattaa niin avaruusmeininkiä kuin verta ja suolenpätkiäkin. Illan aikana nähtiin monilta esiintyjiltä niin sitä perinteistä glamour-burleskia kuin huumoripitoisia ja kantaaottavampiakin numeroita. En olisi uskonut että kaalimato ja burleski voisivat jotenkin liittyä toisiinsa, mutta näemmä voivat.

Ilta kului hauskoissa merkeissä kun eräs lukijakseni ilmoittautunut neitokainen tuli jutulle. Pyysimme häntä isännän kanssa liittymään seuraan ja nauttimaan illasta meidän kanssa yksinolon sijaan. Yhteiskuvaan pääsi myös Fintage-foorumin edustajisto: minä ja tyrmäävät leidit Harlean’s Haydayn Riikka ja Fiona Timantti joka myös soitti illan aikana mukaansatempaavaa musiikkia dj’n ominaisuudessa. (Kadehdin tuota Riikan upeaa vintage-laukkua, mutta ei kerrota kellekään, jookos!)

Onko lukijoissa vielä joku joka ei ole nähnyt yhtään burleski-esitystä?

IN ENGLISH
For once Evil Dressmaker got lucky. I won a free ticket to Burlesque Coctail from Fiona Timantti’s give away. Outfit crisis surprised me day before and because of  a lucky streak I was able to borrow lovely red corset-top. I combined that with the old stuff from my wardrobe.

I have been in several burlesque events but this was the most amazing one. According to the Coctail-theme, program was gathered from all sorts of burlesque styles. Group called Burlesque Polaire is doing a bit different burlesque, from space age to guts and blood. During the evening we saw many different styles from several performers: traditional glamour burles, loads of humouristic acts and more society critical numbers. I never would have thought that cabbage worm and burlesque can relate, but apparently they can.

Evening was fun, especially when one young lady came along and presented herself as one of my readers. Me and my boyfriend asked her to join us at our table. I also got a group photo of  the Fintage-forum people of the evening: me and gorgeous ladies Riikka from Harlean’s Hayday and Fiona Timantti, who also played swinging music during the evening as a dj. (I envy Riikka for that lovely vintage handbag she’s got, but let’s not tell to anyone, ok!)

Are there any readers of mine that still haven’t seen any burlesque shows?


Perinteistä burleskia / Traditional burlesque


Ei niin perinteistä burleskia / Not so traditional burlesque


Kaalimato eli Lafayette LaStrange
/ Cabbage worm
aka Lafayette LaStrange


Valium-vetoiset kotiäidit / When Valium was housewifes’s best kitchen tool

Burlesque Polaire in space.


Fintagen leidit: minä, Riikka & Fiona /
Ladies from Fintage-forum: me, Riikka & Fiona


Kotiinlähteissä kuvistakin tulee aina tärähtäneitä: nauravainen lukijani Lumira /
After midnight when leaving home, photos always turn out unsharp: my smily reader Lumira

17 Comments

 1. piparminttu says:

  On meitä! Tai ainakaan minä en ole nähnyt yhtään burleski-showta. Laji ei ole vielä rantautunut syrjäiseen kainuuseen tai sitten esitykset on pidetty ilman markkinointia yms. joten en ole kuullutkaan niistä.

  Tuo hattukoriste on ihana! Hipelöin samantyyppistä Köpiksen lentokentällä, mutta suolainen hinta jätti kauppaan. Ja toisaalta en löytänyt arjestani&juhlastani paikkaa koristeelle. Mutta oli se kyllä hieno.

 2. Rhia says:

  piparminttu – No höh! Ehkä sun pitää tehdä viikonloppureisu jonnekin jossa on burleskia tiedossa.

  Kiitos hattukommentista. Ei mullakaan ennen ollut sijaa moiselle härpäkkeelle, mutta ajat muuttuu ja mielipiteet muuttuu =) tein siis silinterille tilaa. Multa saa myös ostaa noita silintereitä, tosin hieman pienempikokoisia. En tiedä Köpiksen lentokentän hintatasosta mutta omani ei liene hirveän paljon halvempi sillä valmistan silinterit käsityönä. Laitapa sähköpostia jos tuntuu sille että jossain vaiheessa silinterille löytyisi paikka :D

 3. Wempula says:

  Minäkin olin paikalla. Epäilin sinua sinuksi :) mutta en ollut varma, niin en tullut esittäytymään. Ensi kerralla sitten.
  Lafayette LaStrangen kaalimatoesitys oli loistava.

 4. Rhia says:

  Wempula – No ensikerralla tulet sitten :D Lafayette on jotain niin ihmeellistä että en voi käsittää. Miten kukaan voi edes keksiä esittää kaalimatoa burleskissa? xD

 5. Ina says:

  Sulla on aivan mahtava asu!

 6. Rhia says:

  Ina – Kiitos :D mutta kuten sanottu, tuo korsetti on vain lainassa. Pian joudun sen palauttamaan oikealle omistajalle.

 7. nuvonova says:

  You look great!! This new site of yours is beautiful! What a wonderful present!

  1. Rhia says:

   nuvonova – Thank you :D I think it was a wonderful present aswell! He is so sweet…

 8. Onneksi voitit Fionalta liput, oli kuulemma hieno ilta :)

  1. Rhia says:

   Ulrika – Juu, oli aivan mahtava ilta. Ehkä parhaimpia burleski-esityksiä mitä oon tähän mennessä nähny. Vaikka ei ne edellisetkään tietenkään mitään huonoja ole olleet. Mut ny oli niin paljon erilaisia ja uusia hauskoja juttuja mitä en oo ennen nähny, että oli aivan huikeeta :D Ja oli kiva nähdä tuttujakin.

 9. prefecta says:

  Mä en ole vieläkään käynyt katsomassa yhtään burleskia. Ois varmaan aika, pitää kytätä jotain alkusyksyn häppeninkejä.
  Onnea muuten tänne uuteen “kotiin”!

 10. Sanu says:

  Sillä korsetin palauttamisella ei oo mikään kiire :) Parempi sen on olla käytössä kun mun kaapissa piilossa :)

 11. Rhia says:

  prefecta – Kannattaa mennä, jos haluat enempi semmosta teatterimaista kuin sitä itse riisumisosuutta niin kyttää noita Burlesque Polairen esityksiä. Ja kiitos :)

  Sanu – Hehe, ei noita korsetti-tilaisuuksia mulle nyt kuitenkaan niin usein siunaannu että se hirveän usein käyttöön pääsisi täälläkään… Sitäpaitsi jos pidän sitä pidemmän aikaa niin siinä voi käydä niin etten muista ollenkaan palauttaa. Niinkin on nimittäin joskus käynyt, ihan vahingossa siis :P

 12. Stella Polaire says:

  Hei!

  Hauskaa että viihdyit kesteissämme! Tervetuloa uudestaan elokuussa, 20.8. on seuraavat riennot! <3

  xoxo

  1. Rhia says:

   Stella Polaire – Juu, erittäin hyvin viihdyimme, sekä minä että isäntä. Pistetään päivämäärä kalenteriin :)

 13. Nyt vasta löysin sun uuden blogisijainnin. Olin tuolla itsekkin ja ihan viereisessä pöydässä, mutten kuollaksenikaan silloin saanut mieleen mistä olit tuttu! :D Noh..eilen näin sut taas Ship Ahoy bileissä. Eikös ollut hienoja uusia numeroita? Ihania kyllä, lisään niistä juttua myös omaan blogiini jahka ehdin sitä päivittämään. Tervetuloa tutustumaan siihenkin. http://billiesbite.blogspot.com/
  Myös omaa päiväkirjaa ja hääblogia pidän, mutta burleskiblogi lienee sinua kiinnostavampi aihe! :)

  1. Rhia says:

   Billie Simone – Heipä hei, kiva että löysit uuteen osoitteeseen :D Tosi upeita esityksiä oli Ship Ahoy!:ssa! Ihan mielikseen niitä katseli, onneksi älysin tällätä itseni ihan siihen lavan reunalle niin pääsin aitiopaikalle. Noissa kahdessa muussa blogissasi olenkin vieraillut aiemmin mutta tuo burleski-blogisi on jäänyt huomaamatta. Pistän suosikkeihin :D

Comments are closed.