LOLKAYK = Loughing out loud knickers at your knees

Mikä ihme siinä on että hyvin usein samalle päivälle osuu monenlaista tapahtumaa. Eilen piti vähän kiirettä kun päivällä piti osallistua Tampereen Hattukävelyyn ja alkuillasta sitten jo kiirehtiä Teerenpeliin katsomaan burleskia. Hädin tuskin ehdin käydä kotona kääntymässä ja vaatteita vaihtamassa. Onneksi keli oli koko päivän mitä ihanin ja aurinkoisin.

Helsingissä on järjestetty Hurmaavia Hattukävelyitä jo pidempään. Tampereen ensimmäisen hattukävelyn organisoi av Anniina. Osallistujiakin oli mukana varsin kiitettävästi arviolta noin kolmisenkymmentä. Tavoitteena on että hattukävely järjestettäisiin ainakin pari-kolme kertaa vuodessa. Osallistuakseen ei tarvitse pukeutua vintageen eikä se ole pukukilpailu. Riittää että päässä on hattu.  Hattukävelystä voi katsoa kuvia Aamulehden verkkosivuilta. Hattukävelyn jälkeen kurkkasin nopeasti mitä TunneTampere-tapahtuman herkkutori tarjoili ja maistoin ihania suklaakuorrutteisia mansikoita joita Cherisekin jo kehui.

Iltasella sitten kiiruhdimme isännän kanssa Teerenpeli Teasea katsomaan. Teerenpelin alakerta oli varsin intiimi ja miellyttävä paikka burleskille. Nautimme illasta kovasti, mutta esitysten päätyttyä pitikin kiiruhtaa kotiin katsomaan Euroviisujen finaalia. Matkalla bussiin meinasin tikahtua nauruun. Jouduimme juoksemaan bussiin ja kesken loppukirin alushousuni alkoivat valua kohti polvia. Mahdoin olla näky juostessani kameralaukku olalla, toisella kädellä pidän kiinni hartiahuivistani ja toinen käsi yrittää kellohelman läpi pitää kiinni kalsareista ja samalla nauran ääneen. Joskus mun elämä vaan tuntuu olevan suoraan jostakin komediasta.

IN ENGLISH
Why on earth is it that quite often all the interesting events happen on the same day. Yesterday I was in a bit rush. I wanted to take part in the Tampere Hatwalk and later in the evening I went to watch some burlesque again. I barely had the time to come back home for changing clothes for the evening. Thankfully weather was gorgeous whole day.

People have been organizing Charming Hatwalk regularly in Helsinki for some time now. The first hatwalk in Tampere was organized by av Anniina. And there were pretty nice amount of people aswell, around thirty with their gorgeous hats. The goal is to organize at least couple hatwalks during a year. You don’t have to wear vintage to take part, nor you have to wear a costume. Wearing a hat is enough. The idea is to encourage people to wear more hats. You can see some photos from the hatwalk on the Aamulehti webpage. After the hatwalk I checked what the delicacy market of TunneTampere-event had on offer and tasted some delicious chocolate covered strawberries. Cherise already complimented those earlier.

Late afternoon, early evening was serving us some nice burlesque in Teerenpeli-restaurant. Venue was intimate and pleasant place for burlesque. Evening was a success and we enjoyed our time there, but after the shows we had to hurry home for Eurovision final. I almost choked on my laughter on our way to the bus. We had to run to catch the bus, but while running my knickers started falling towards my knees. I must have been a sight! Running with camera bag on my shoulder, holding my pashmina scarf around my shoulders with one hand and trying to keep my knickers up with my other hand through the skirt layers and laughing out loud at the same time. Sometimes it seems like my life is directly from a comedy movie.


Hattukävelyllä kukkahatussa, kukkapaidassa ja kukkalaukku käsivarrella. /
In hatwalk with flower hat, flower blouse and flower handbag.


Illalla burleskia mustassa, sinapinkeltaisessa ja pinkissä.
Enkä olisi uskonut että pinkki sopii yhteen sinapinkeltaisen kanssa./

In the evening wearing black, mustard yellow and hotpink.
I never would have thought that hotpink goes so well with mustard yellow.


Never mind the awfull hairdye-lines.

Teerenpeli Tease with Holy Curves


Cherrie sheikkaa / Cherrie shaking


Olivian korjaamolla-molla-molla-molla / Garage Rouge

11 Comments

 1. Lumira says:

  Kukkahattusi on aivan ihana! Miksi hattuja ei enää käytetä? Se on niin surullista!
  On muuten myös surullista, miten vähän burleskia Turku tarjoaa.

  1. Rhia says:

   Lumira – Kiitos :D hattu on luultavasti 50-luvulta ja ostin sen ystävältä alkukeväästä. Ai, minä luulin että Turussa on paljon burleskia koska siellä on kuitenkin aika aktiivisen tuntuinen burleskiporukka. Sun pitää ottaa yhteyttä Kiki Hawaijiin joka siellä suunnalla on TurkuBurleskin promoottori.

 2. Hehkuvainen says:

  Olet jälleen kauniina molemmissa asuissa. (Ja varmasti mahtava näky myös nauraen juostessasi :D.) Olen hattukävelystä samaa mieltä kuin moni muu: onpa kivaa kun joku jaksaa järjestää tällaisia hyvänmielen tapahtumia, ja on mukavaa nähdä kauniisti pukeutuneita ihmisiä. Ei minua ainakaan haittaisi, jos vanha hattukulttuuri palaisi takaisin. Nuoriso voi olla eri mieltä, sillä löysien collegehousujen kanssa on niin vaikea pitää muuta kuin pipoa tai lippistä… :P No minä en ole mikään sanomaan, kun eipä minultakaan löydy kuin lippis, huivi ja lierihattu kesäksi.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos jälleen kerran. Mehän ei nuorisolta kysytä mitään, nuoriso nyt muutenkin kapinoi kaikkea ja kaikkia vastaan. Mä luulen että hattukulttuuri kyllä on vähitellen palaamassa. Ei se varmasti enää samanlaisena palaa koska ennen hatun käyttäminen kuului pukeutumisetikettiin ja siitä tinkiminen oli anteeksiantamatonta. Mutta nyt kun on mahdollisuus valita ja erilaisia myös nuorekkaita hattuja on saatavilla niin ihmiset varmasti rohkaistuvat helpommin niitä kokeilemaan. Monet tuntuvat kuvittelevan että hattu ei heille sovi, mutta kyse on vain siitä että pitää löytää se itselle oikea hattu.

 3. Riite says:

  Ihania hattuja!

 4. E says:

  Oi, tahdon tuollaiselle hattukävelylle, nuorennan ainakin keskimääräistä ikää tällaisena teini-ikäisenä neitokaisena. Hattuja on vintagena kertynyt riittämiin ja pitäisi päästä ulkoiluttamaan!

  1. Rhia says:

   E – Sinun pitää nyt ahkeraan pitää silmällä tuota Hattukävelyn fb-sivua :) Järjestäjä Anniina sanoi että toinen kävely on varmaankin tulossa Tammerfesteihin. Ehdotin myös kesäkuun Suvi-Vintagea sopivaksi kävelypäiväksi. Ja ehdottomasti tarvitaan lisää nuorempia hattu-ihmisiä mukaan.

   Riite
   – Eikö vain olekin :D

 5. E says:

  Tuo kävelyn sivu oli vain tosi sekava, ja Helsinkiin ainoastaan pääsisin. Harmi kun Tampereellakin vaikuttaa olevan hyvin toimintaa! Vielä parempi olisi tietysti, jos Etelä-Karjalassa olisi myös, mutta saattaa olla hieman harvalukuista.

  1. Rhia says:

   E – Kumman hattukävelyn sivua katsoit, Hurmaava hattukävely (Helsinki) vai Tampereen Hattukävely? Se on tuo fb:n timeline mikä on sekava. Se pomppii oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle ja kestää hetken selvittää mikä olikaan viimeisin päivitys. Me not like! Mutta sen kanssa on elettävä. Ja se Etelä-Karjalan hattukävelyhän on vain järjestelykysymys. Ei niitä muuallakaan ole ollut ennenkuin joku rohkea paikallinen on alkanut organisoimaan :D joten siitä vain hattukävelyliike pystyyn!

 6. Sheila says:

  Rhia, I bet your hat was the best of all!

  I’m passing on the Blogger Appreciation Award to you. Congratulations!

  1. Rhia says:

   Sheila – Well, my hat was one of the few vintage hats :D most people were wearing modern hats that weren’t as elaborate as mine. But I secretly thought that mine was the best ;) And thank you, I have a list of awards I should put forward really..

Comments are closed.