Hairdo: 3 in 1

Olen taas treenannut erilaisia tapoja laittaa hiuksia. Ainainen rättien kietominen päähän alkoi hieman kyllästyttää. Hiukset ovat ehtineet vähän kasvaa joten kokeilin nyt helppoa ja nopeaa pidemmille hiuksille sopivaa tapaa. Tutoriaalin löydät täältä. Tarvitset kamman (ja/tai harjan), joustavan hiuspannan ja pari pinniä. Hiuskoristeet vapaavalintaisia. Omista kaapeista löytyi vain tällainen koristepanta mutta sekin toimii jos koriste ei ole liian leveä tai muuten liian suuri eikä haittaa nukkumista.

inenglish

I have been practicing new ways to do my hair again. Curling with rags every day is rather tiring. My hair has grown a bit so this time I tried something quick and easy and suitable for a bit longer hair. You can find tutorial from here. You will need comb (and/or brush), elastic hairband and couple bobby pins. Hair decoration optional. I only had one of these decorated elastic bands so I used that. They will work if the decoration isn’t too large or too wide so that it bothers while you sleep.

Kampaus n# 1
Kieputa hiukset joustopannan ympärille ohjeen mukaan. Jätä hiukset pannan ympäri,
vedä pantaa hieman alemmas  otsalle ja korvien päälle, kiinnitä parilla pinnillä niskaan,
ja voilá! Boho 70’s goes 20’s-tyylinen kampaus on valmis.

Hairdo n# 1
Twist your hair around the band as instructed. Leave it like that, pull the hairband
a little downwards and just secure it with couple bobby pins at the back.
Voilá, boho 70’s goes 20’s style hairdo is ready.


Kampaus n# 2
Kieputa hiukset joustopannalle. Jätä hiukset pannalle yön yli. Poista panta aamulla.
Kampaa päälaki sileäksi. Kieputa latvat kevyesti takaisin ja kiinnitä pinnein niskaan ja sivuille.
Viimeistele hiuslakalla ja lisää kukka tms. koristeeksi.

Hairdo n# 2
Twist your hair around the band. Leave them for the night. Remove the band in the morning.
Smooth the crown of your head with the comb. Twist the ends of your hair back to the shape
on the sides and back. Use bobby pins to secure in place. Finish with hair spray and
add some decoration, perhaps a flower.

Kampaus n# 3
Kieputa ja jätä hiukset yön yli pannalle. Poista panta aamulla. Harjaa hiukset auki suortuva
kerrallaan kämmentä vasten. Silota päälaki muotoilutuotteella ja järjestele
latvakiharat kauniiksi suortuviksi. Lisää kukka tai muu koriste viimeistelemään tyylin.

Hairdo n# 3
Twist and leave for the night. Remove the band in the morning. Brush hair open, lock by lock,
against the palm of your hand. Smooth the crown with hair product of your liking and arrange
the ends as you prefer. Add a flower or other decoration for feminine style.

8 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Tuo keskimmäinen on ihana! Pitäisi ehkä koittaa kaverin synttäreille… Arkena minulla on pipon muotoilema kampaus. Jahka kevät tästä etenee, saan pian siirtyä pyöräilykypärän muotoilemaan kampaukseen :D.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Olen käyttänyt samantapaista kampausta jo viimekesänä, tosin silloin hiukset olivat lyhyemmät ja ilman permanenttia sen verran liukkaat että eivät kunnolla pysyneet pannan ympärillä. Mutta periaatteessahan kysymys on Eternal Roll-tyyppisestä kampauksesta jossa apuna vaan on käytetty tuota pantaa pitämään hiukset paikoillaan yön yli ettei tarvita niin hirveän montaa pinniä. Rättikiharoihin verrattuna tämä on nopea ja helppo tehdä, ja nukkuminenkin on mukavempaa kun pää ei ole täynnä solmuja.
   Et kai sinä nyt enää käytä pipoa? Siellähän paistaa jo aurinkokin ;) Siirry nyt ainakin baskeriin, se ei litistä kampausta ja jos on riittävän suuri niin saa vedettyä silti korville yhtä hyvin. Näiden kampausten päälakihan on ihan sileä ja pyöräilykypärä on melkein pelkästään päälaella niin että nuo kieputetut osat luultavasti jää aika kivasti kypärän alareunojen kohdille.

 2. Kiva tutoriaali! Tuo ensimmäinen näyttää tosi kätevältä tavalta saada nopeasti retrokampaus. Täytyypä kokeilla!

  1. Rhia says:

   Magdalena Hai – Mä tykkään että aamuisin kampausten kanssa ei saa tuhlaantua aikaa ylenmäärin ja siksi oonkin nyt tykästynyt tämmöisiin nopeisiin ja helppoihin juttuihin joissa kampaus syntyy melkein itsestään yön aikana. Ainainen ponnari on niin älyttömän tylsä mutta nämä joustopannat on kyllä aika käteviä. Pitäisi hommata lisää erilaisilla koristeilla. Käsistään kätevä tietysti tekisi näitä itsekin jostain nätistä kuminauhasta ja parista kukkasesta ;) Mulla on toinenkin joustopanta mutta siinä on aika muhkeat strassit niin sitä ei viitsi käyttää öisin.

 3. Sara says:

  Aivan ihania kampauksia! Itselläni ei ehkä toimisi huonon hiuslaadun ja pituuden takia mutta ehkä joskus voisi samantyylistä koklata :)

  1. Rhia says:

   Sara – Miten niin ei toimi sulla hiusten pituuden takia? Nää nimenomaan sopii pidempään tukkaan, mun hiukset on lyhyemmät kuin sun :D Rohkeasti kokeilemaan vaan. Itse jouduin vielä puolisen vuotta sitten pistämään jumalattomat määrät pinnejä että nämä pysyi yhtään missään asennossa, nyt alkaa vähitellen pysymään paremmin. Ja mikä on huono hiuslaatu? Oon aiemminkin maininnut että mulla on piikkisuora, raskas ja liukas hius ja kiharat oikenee alle aikayksikön. Nyt joulukuussa otettu permanentti on auttanut siihen ongelmaan ja nämä pysyy paremmin kuin ennen. Ja oikeat aineet auttaa myös kampausten pysymisessä. Kannattaa kokeilla erilaisia muotoilutuotteita, jos yksi ei toimi niin joku toinen voi toimia paremmin ;)

 4. Hehkuvainen says:

  Tietenkin pidän pipoa, muuten korvat palelevat. Viima käy ja jäytää. Sitä paitsi siellä on taas talvi, ääääääääääh…. Ei ole hyvä tämä, tykkäisin jo keväisemmästä säästä :(. Tahdon kevään!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Hups, taisin unohtaa että kaikki eivät liiku lämpimällä autolla kuten minä ;) mutta tosiasia on että en käytä lainkaan pipoa. Talvisin käytän baskereita tai karvahattuja. Tänään näyttää vähän paremmalta vaikka eilen satoikin taas rakeita ja lunta. Aurinko paistaa!

Comments are closed.