Mummokengät ja kiilapohjat / Granny shoes and wedges

Oikeastaan minun piti esitellä teille pukumuotia vuodelta -44 mutta unohdin lehden töihin joten saattekin sen sijaan nähdä kenkätyyliä. Kenkämalleja esittelee Hopeapeili-lehti toukokuulta 1955. Kuten asianharrastajat tietävät, perusavokkaat, kiilakorkoiset sandaalit, ns. mummomaiset terveyssandaalin näköiset kengät, tukevat kävelykengät ja remmisandaalit olivat muotia 50-luvulla. Kiilakorot olivat lähes poikkeuksetta matalia, järkevissä arkikengissä kun taas avokkaat ja remmisandaalit olivat korkea- ja kapeakorkoisia. -55 kesäsesongin muotivärejä olivat musta, espanjanpunainen, sherry, benediktiininkeltainen, vihreä ja savunharmaa.

IN ENGLISH
Actually I was going to show you fashions from -44 but I forgot that magazine to work so you get to see some shoes instead. Displayed by Hopeapeili magazine (engl. Silvermirror) issue May 1955. As enthusiasts know, basic high heels, wedges sandals, so called granny shoes, sturdy walking shoes and strap sandals were in fashion in the 50’s. Wedges were almost every time rather moderate, seen in sensible everyday shoes and basic heels and strap sandals were high and narrow-heeled. Fashion colours in the summer -55 were black, spanish red, cherry, benedict yellow, green and smoke gray.


Suurin osa kotimaisista lehdistä oli 50-luvulla mustavalkoisia. Värikuvia
löytyy yleensä vain kannesta ja ehkä 1-4 sisäsivulta. /
Most of finnish magazines at the time were b/w. Colour pictures
can be found only on the cover and perhaps 1-4 other pages.


Huomatkaa camel-bootsien tyyliset kävelykengät etualalla. /
Notice camel-boots styled shoes in front.


Kengät stailattu asuihin. /
Shoes styled with outfits.


Jostain syystä huomattava määrä kenkätehtaista oli sijoittunut Tampereelle,
nykyiseen kotikaupunkiini. Yksikään ei ole säilynyt. /
For some reason noticable amount of shoe factories were
located in my current home town, Tampere. All of them now gone.


Kalevan Elite-mallistosta löytyvät suosikkini.
Mallit 3 & 4 ottaisin käyttöön heti! /
My favourites are definetly in this Elite collection by Kaleva.
I would gladly take models 3 & 4 for regular use.

3 Comments

 1. Ai että nuo Hopeapeilin punaiset korkkarit hivelevät silmää. Jos nykyään näkee korkokengät kirkkaanpunaisina, niissä on 10 cm piikkikorko eikä tukea jalalle nimeksikään. :( Nuo näyttävät paheellisilta JA mukavilta. :)

 2. Elina says:

  Mun Hopeapeilillä on tuo sama lehti! http://hopeapeili.blogspot.com/2010/10/kolme-varia-punainen.html Nuo kannen punaiset ja vaaleansiniset kengät kiitos heti mulle tänne, jos saa toivoa…

  1. Rhia says:

   Magdalena Hai – Joo, tukeva mutta silti siro korko eikä liian korkea että jaksaa kävellä pidempään. Itse oon etsinyt punaisia kenkiä jo pidempään mutta en vaan pidä monienkaan nykykenkien muotoilusta kamalasti. Ehkä mä vielä joskus raaskin tilata Miss L Firet, Lola Ramonat tai Irregular Choiset joista löytyy paremmin silmää miellyttäviä malleja…

   Elina – No kappas niinpä onkin :D Sandaalit ovat kyllä hienot myös. Omaan jalkaa vaan tommoset remmisandaalit sopii tosi harvoin kun mun lyhyt pikkuvarvas menee aina remmien väärälle puolelle :D

Comments are closed.