Knalli ja sateenvarjo / Men from the Ministry

on

Tänään on ollut yksi-miljoonasta-päivä. Tänään on maanantai ja kaikkien todennäköisyyksien ja Murphyn lakien mukaan tänään olisi pitänyt olla paska päivä. Mutta mitä vielä. Hiukset toimivat tänään täydellisesti. Auto ei pakkasesta huolimatta hyytynyt työpaikan pihaan. Ja kaiken lisäksi tein kirppislöydön jota olen etsinyt vuosia. Kirjaimellisesti. Vuosia. Joku saattaa muistaa vuosien takaisen radiokuunnelman Knalli ja sateenvarjo jossa tumpelot lontoolaiset pikkuvirkamiehet seikkailivat byrokratian pyörteissä. Nyt minäkin voin leikkiä pikkuvirkamiestä.

Ja sitten sitä normihuttua eli päivän pukineita. Ja tässä kirjoittaessa tuntuu vähän sille että maanantai strikes back sillä ohimossa jyskyttää minimigreeni. Pitäkää peukkuja että se menee pian ohi.

IN ENGLISH
Today has been one-in-a-million day. Today is monday and according to all probabilities and Murphy laws, today should have been shitty day. But no. My hair works today like magic. My car didn’t leave me standing infront of my workplace despite of the freezing cold weather. And best of all, I made thrift find I have been searching for years. Literally. For years. Somebody might remember BBC radio comedy called Men from the Ministry, where lazy civil servants were adventuring on the crosswaves of the bureaucracy. Finnish national broadcaster YLE made finnish version of it with the name Knalli & sateenvarjo (engl. Bowler and Brolly). Now I can play civil servant too.

And then the basic stuff aka outfit of the day. And while writing this it seems a bit that monday strikes back, mini migrain seems to be throbbin inside my temples. Keep your thumbs up it will pass quickly.


Made by Battersby & Co, London

11 Comments

  1. Ulrika says:

    Huippu! Kelpais mullekkin ihan oikea knalli :)

    1. Rhia says:

      Ulrika – Mä olen oikeesti metsästänyt knallia varmaankin jo 20 vuotta, eli oli jo aikakin löytää semmonen :D

  2. Hehkuvainen says:

    Iih, Knalli ja sateenvarjo on/oli ihan huippukuunnelma! Eikä löytösikään ole yhtään hullumpi :). Toivottavasti migreeni jäi ihan miniksi.

    1. Rhia says:

      Kati – Nimenomaan sitä :D

      Hehkuvainen – sitä ei ehkä heti uskoisi mutta nuorena Knalli ja sateenvarjo oli suosikkiohjelmiani radiossa, sitä kuunneltiin meillä kotona koko perheen voimin. Enhän minä siitä tietenkään kaikkea ymmärtänyt kun oli aikuisille tehty ohjelma, mutta hauska se oli silti. Toinen ikisuosikkini radiokuunnelmista on Linnunradan käsikirja liftareille. Pekka Autiovuori on niin loistava sekä Arthur Dentinä että Knallissa ja Sateenvarjossa. Ylen kuunnelmat ovat aivan huippuluokkaa käsikirjoituksiltaan ja näyttelijöiltään. Luulen että tuo himoni knalleihin on peräisin jo siltä ajalta ;) Migreeni tosiaan taisi jäädä lyhytikäiseksi…

  3. minna says:

    Knalli ja sateenvarjo löytyy muuten ainakin Youtubesta. :D Minua hiukan häiritsee, kun sillä naisella on Niiskuneidin ääni – liikaa katsellut Muumeja aikoinaan.

    1. Rhia says:

      minna – hehe, minä kun en ole pilannut itseäni Muumeilla (en voi sietää koko poppoota ;) ) niin ei häiritse tuommoiset. Hyvä tietää, käännynpä juutuubin puoleen. Nyt kun tarkemmin mietin niin mulla saattaa jopa olla niitä poltettuna cd:lle…

  4. Rva Melli says:

    Oi wau, itsekin kuuntelin lapsena äidin ja ukin nauhoittamia knalli ja sateenvarjo-kuunnelmia, ja ne on edelleenkin ihan suosikkeja :) Joskus 13-vuotiaana (eli sata vuotta sitten…) osallistuin Ylen K&S-kisaan, josta voitin K&S-sateenvarjon ja silkkihuivin.. Tosin huivin olen onnistunut hävittämään ja veli onnistui katkomaan sateenvarjosta yhen ruoteen..

    Knalli on ollut itsellänikin haussa noista muinaisista ajoista asti, ei viel äole tullut vaan vastaan. Mutta tuo löytämäsi knalli on kyllä mahtava!

    1. Rhia says:

      Rva Melli – Wau, oon ihan kade :D Ehdithän sinä sentään nauttia palkinnoista ennenkuin niille kävi köpelösti ja hauska muisto kuitenkin jäi. Ja knalli tosiaan on hieno, olen monta iltaa istunut kotona se päässä :D

  5. Claire says:

    HHei, voisko toivoa että lisäilisit sekä tän että paskat kirppislöydöt blogin myös blogloviniin? Mulla aina unohtuu seurata tätä, kun se ei sieltä löydy :)

    1. Rhia says:

      Claire – Evil Dressmaker kyllä löytyy Bloglovinista, sinne on linkki blogini oikeassa reunassa kun skrollaat hieman tuonne alaspäin :D Paskoissa Kirppislöydöissä olen vain kirjoittajana, blogia hallinnoi Oi mutsi mutsi, mutta välitin toiveen bloglovinista eteenpäin hänelle :D

Comments are closed.