Partsilla vihertää / Shrubberies on the balcony


En ole
mikään viherpeukalo, mutta keväisin iskee aina hirveä hinku iskeä sormet multaan. Kasvu on kiehtovaa. No, tänä keväänä sen mahdollisti uusi iso parveke (Sitä ei voi ylistää tarpeeksi. Tulette kuulemaan siitä kyllästymiseen asti). Viljelmämme ovat varsin vaatimattomia eivätkä odotukset ole suuria muutenkaan. Opetellaan ja katsotaan tuleeko näistä mitään lautaselle sopivaa. Kuvat on otettu jo reilu viikko sitten joten kasvua on tapahtunut. Kokeilen tässä samalla neliön muotoisia kuvia. Mielipiteitä otetaan vastaan.
IN ENGLISH
I’m not much of a green finger, but every spring I get the urge to dig my fingers deep into the soil. Growth fascinates me. This spring it was made possible by our new large balcony (I can’t praise it enough. You will hear about it till you puke). Our little garden is pretty modest and our expectations are not very high either. We are learning and we will see if there will be anything worth eating. Photos have been taken over a week ago so plants are already bigger. I’m also experimenting with different kind of photo shape. Opinions are beeing excepted.

Löytyykö lukijoista viherpeukaloita? /
Is there any green fingers in my readers?

4 Comments

 1. Sanna says:

  Ihanalta näyttää. Mitä kaikkea istutit? Omalla parvekkeella kaikki kasvit tuppaavat vain kuivumaan vaikka kuinka kastelisi. Lasitettu parveke auringonpaahteessa on niin kuuma paikka. Ajattelin testata niksiä, jossa kukkaruukkuun upotetaan väärinpäin pullo jossa on vettä ja korkissa reikiä. Näin vesi pitäisi imeytyä kasveihin tasaisesti.

  Tänä vuonna nikkaroin kukkapenkinkorvikkeeksi melko suuren kukkalaatikon. Laatikkoon mahtui koko säkki multaa, ja istuttaessa se tuntui jo ihan oikealta kasvimaalta. :) Nyt kynnenaluset mullassa.

 2. Rhia says:

  Sanna: basilikaa, sitruunamelissaa, ruohosipulia, amppelitomaattia, herneitä, lehtisalaattia ja retiisiä. Osa tuli kylvettyä vähän myöhään joten saa nähdä ehtiikö ne kunnolla kasvaa. Mutta kuten sanottu, opetellaan ja katsotaan.

  Pienet ruukut varmasti kuivuukin helposti, mutta jos on suurempia ruukkuja niin eikös multa pysy silloin paremmin kosteana kun sitä on paljon. Ja altakasteluruukut varmasti auttaa myös ellei vesi sitten ehdi kokonaan haihtua sieltä säiliöstä auringon vaikutuksesta. Meilläkin on lasitettu parveke mutta aurinko onneksi paistaa vain aikaisin aamulla ja myöhään illalla sinne.

 3. Sanna says:

  Mulla oli tomaateissa juuri tuollainen altakasteluruukku viime vuonna, ja silti tomaatit oli illalla kuivina vaikka aamulla kasteli. Meidän parvekkeella on ainainen tropiikki :D Isona plussana pyykit kuivuu muutamassa tunnissa, heh! Itse olin niin laiska että ostin basilikat ja oreganon valmiina torista. Eli satoa saa keräillä vaikka välittömästi. Tomaatteja saa vielä vähän odottaa.

 4. Rhia says:

  Sanna: aijaa, no ehkä se ruukku sitten vaan oli turhan pieni ja vesi haihtui liian nopsaan sieltä säiliöstä. Me ostettiin pelkkiä siemeniä, iski näes nuukuus kaupassa =) Kukkia ajattelin vielä ostaa kun ei noi pienet taimet niin hirveen nättejä ole katsella =)

Comments are closed.