Gaga pukkaa menemään


En ole
tainnut aiemmin mainita ihastuksestani Lady Gagaan. Olen viehättynyt Gagan vähintäänkin omituisista videoista joissa yhdistetään seksiä ja väkivaltaa huippumuotiin ja fetissi-sävytteisiin (eikä edes aina vain “sävytteisiin”) asuihin, unohtamatta tietenkään hypnotisoivaa koreografiaa. Tänään ilmestyi Gagan uusin video Alejandro jonka stailauksesta vastaa tuttuun tyyliin Nicola Formichetti.  Is it just me, vai näkevätkö muutkin useita varsin selviä viittauksia Madonnan videoihin. Itse pystyin bongaamaan ainakin viittaukset Like a prayeriin, Eroticaan, Human natureen ja Express yourselfiin. Olisi hauska tietää että onko Gaga tekemässä kunnianosoitusta Madonnalle vai onko tämä kieli poskessa suollettua pientä piruilua.Tosin Madonnaan nyt on helppo luoda viittauksia millä hyvänsä tanssikohtauksella jossa on puolialastomia miehiä tanssimassa naisen ympärillä. Oli miten oli, ainakin rintaliiveihin kiinnitetyt konekiväärinpiiput saivat erään hörähtelemään kuuluvasti. Katsokaa itse. Ja kertokaa mielipiteenne!
IN ENGLISH
I don’t suppose I have mentioned how excited I am about Lady Gaga. I have infatuation for her obscure videos that combine sex and violance with high fashion and fetish clothing, not to forget hypnotising choreocraphy. Today came out Gaga’s new video Alejandro, styling by Nicola Formichetti, as in previous videos aswell. Is it just me, or are you seeing also very clear references to Madonna’s videos. I can see clear resemblance atleast to Like a prayer, Erotica, Human nature and Express yourself. It would be fun to know is this done to honour Madonna or is it just taking little bit of mickey out of Madonna. Though it is pretty easy to create references to Madonna-videos with any dance scene with half naked men dancing around a woman. One way or another, atleast machine guns attached to bra made someone laugh out loud. See for yourselves. And tell me your opinions!


Ps. Click the video and you can see it in full width at Youtube.

8 Comments

  1. Sanski says:

    Lady Gaga on yksi mun suuria suosikkeja tällä hetkellä. Tää video taas osoitti mun mielestä sen, miksi Gaga myös on niin suosittu.

    Kieltämättä videosta löytyi melkoisen vahvoja Madonna-vaikutteita. Kaikki kyllä oli tehty mun mielestä tosi hyvässä hengessä, etten usko tässä olevan mitään piruilua yms taustalla.

    Lempikohtani oli ehkä se kun Gaga seisoi valkoisessa kumikaavussa (hihoissa punaisia ristejä) keskellä jorailevia puolialastomia ukkoja :D Tämmöset videot osoittaa, että voi niitä musavideoita tehä ilman himmeitä efektejä. Taustatanssijoita vaan paljon ja hyvä rallatus niin sillä pääsee jo pitkälle.

    Nää Gagan videot on muuten siitä hauskoja, ettei ne useinkaan liity millään lailla laulettuihin sanoituksiin. Siitä syntyy melkoisen mielenkiintoinen kontrasti.

  2. Salka says:

    Lady Gaga on mahtava, ihailen hänen vahvaa tyyliään ja oman tiensä kulkemista-ja toki myös itse musiikkikin on mainiota :)

    Ja hih, mun täytyisi katsoa Madonnan videoita muistin virkistykseksi, mutta kyllä olin huomaavinani aika moniakin Madonna-vaikutteita :) Mä luulisin, että kyseessä on varmaan hatunnosto, tai sitten molempia :D

    ps. Konekivääri-rintsikat, hihhii :D

  3. Sanna says:

    Mulle tuli kanssa olo et tää on 2000-luvun Like a prayer. Etenkin nuo ase-rintaliivit olivat minusta ihan suora vertaus Madonnaan.

    Olen myös ihaillut Lady Gagaa jo pidemmän aikaa. En vain pidä tästä Alejandro-biisistä yhtä paljon kuin edellisistä. Ehkä siksi en pitänyt musiikkivideostakaan ihan niin paljoa kuin aikaisemmista. Bad Romanse on edelleen vahva suosikki. Lädy Gaga on kehittänyt minusta oman persoonallisen tanssityylinkin. Jotenkin tuollaisen vähän sairaan näköisen ketkutuksen joka toimii.

    Kavereiden kanssa on jo monta kertaa ollut suunnitelmassa pitää Lady Gaga bileet, minne tietenkin voisi pukeutua mitä mielikuvituksellisimpiin asuihin. (Halvin versio olisi kääriytyä ilmastointiteippiin :D)

  4. Sanna says:

    Ja unohdin vielä kysyä, että olettekos nähneet tuon Christina Aguileran uuden videon Not myself tonight? Luulin ensin että Lady Gaga on mukana videolla tai vähintäänkin ohjannut sen. Sehän on aivan suora kopio. En vieläkään ymmärrä mitä Christina hakee videollaan. Mielestäni hänkin on niin menestynyt ja taitava laulaja, ettei tarvitse muiden kopiointia. Epäilen vieläkin että video on jonkinlainen yhteistyö Gagan kanssa. Tai joku salaliitto siinä on pakko olla :D

  5. Ence says:

    Minulta ei nyt irtoa mitään syväluotaavaa analyysiä, koska olen niin hurmoissani videosta. Rakastan biisiä, rakastan Gagaa. Ihailen hänen rohkeuttaan, itsevarmuuttaan, kunnianhimoaan ja päämäärätietoisuutta. Ja ennen kaikkea hänen tyyliään. Ihanaa, että toiset jaksavat vielä panostaa videoihinsa!

  6. Rhia says:

    Sanski: aijaa, mun mielestä monikin video on jollain tavalla liittynyt siihen biisiin =) mutta taitaa olla vaan näkemysero.

    Salka: mäkin ihailen Gagassa eniten tyyliä, vaikka ei musiikissakaan ole mitään vikaa. Tosin tää biisi ei kyllä ole ihan ykkössuosikki, kuulostaa osin vähän väkisintehdyltä, kuten mun mielestä kaikki biisit joiden nimi on ihmisen nimi =)

    Sanna: Bad Romance se munkin suosikkibiisi tällä hetkellä on, tosin siihen alkaa tulla jo vähän kyllästys kun sitä on soitettu niin liikaa. Mutta video on edelleen parhautta, samoin Paparazzin video. Ja se tanssityyli on kans ihan ykkönen =) entisenä hiphop-tanssin harrastajana iskee kaikki tuollainen kympillä.

    Gaga-bileet! Loistava idea!
    Ja ei, en oo nähny sitä Aguileran videoo, pitää katsastaa. Mutta oikeastaan eipä siinä kai tarvita muuta kuin sama stylisti tai ohjaaja niin saadaan hyvin samantyylistä jälkeä muusikolle kuin muusikolle.

    Ence: Gagahan on, jos näin raa'asti sanotaan, niin puhtaasti ja hyvin pitkälle mietitty tuote, kuten Madonnakin. Kameleonttimainen pukeutumistyyli julkisuudessa noudattelee videoilta tuttuja kostyymejä ja kaikki on varmasti tarkkaan harkittua (paitsi ehkä se uuvahtaminen kesken kiertueen). Mutta sehän ei tietenkään ole missään nimessä huono asia. Harva artisti nykyään panostaa ihan näin täysillä imagoonsa.

  7. nuvonova says:

    Actually, now that you've said, it's very Madonna like! I never noticed it before. In fact, with that song in particular, Madonna would've probably sung it herself!

  8. Rhia says:

    nuvonova: I only saw the resemblance on the video at first, but now when listening the song, it is very Madonna-like aswell. Wouldn't it be funny if Madonna would make her own version of it =D

Comments are closed.